Παρί Σεν Ζερμέν: Η ιστορία πίσω από την διαμάχη των Παριζιάνων και του Μπαπέ για τα 55 εκατ. ευρώ

mbappe_chl_psg

bet365

Η ισπανική «AS» έφερε στο φως όλη την ιστορία για τα χρήματα που διεκδικεί ο Μπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν και την νομική διαμάχη που έχει ξεσπάσει γι' αυτά.

Πριν λίγες μέρες ο Κιλιάν Μπαπέ πήρε μία νομική νίκη στην υπόθεση των 55 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι του οφείλει η Παρί Σεν Ζερμέν, όμως η γαλλική ομάδα συνεχίζει να μην πληρώνει, αφού θεωρεί αυτή δεν έγινε από το αρμόδιο για τα θέματα αυτά δικαστήριο.

Το θέμα αυτό των 55 εκατ. ευρώ «σηκώθηκε» πάρα πολύ μετά την αποχώρηση του Γάλλου σούπερσταρ από το γαλλικό κλαμπ και την άρνηση της Παρί Σεν Ζερμέν να του πληρώσει αυτά τα μπόνους. Πολλοί θεώρησαν αρχικά πως αυτό είναι κάποιο καπρίτσιο των Παριζιάνων, που απογοητεύτηκαν από την απόφασή του να αποχωρήσει ως ελεύθερος, όμως η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η υπόσχεση που αθέτησε ο Μπαπέ

Στις 11 Αυγούστου του 2023 έλαβε χώρα μία ιδιωτική συνάντηση του Μπαπέ με τον πρέοδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί στο Παρίσι, κατά την διάρκεια του οποίου ο Γάλλος ποδοσφαιριστής έδωσε τον λόγο του στον Καταριανό πως δεν θα πάρει τα 55 εκατ. ευρώ σε μπόνους και μισθούς που του οφείλονταν, κάτι που τότε εκλείφθει ως «μήνυμα» ανανέωσης από τους διοικούντες της ομάδας.

Ένα χρόνο αργότερα, όταν οι σχέσεις των δύο ομάδων είχαν πλέον χαλάσει και ο ίδιος αποχώρησε ως ελεύθερος για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μπαπέ αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά των Παριζιάνων για το ζήτημα αυτό και να διεκδικήσει τα χρήματα που δεν του είχαν καταβληθεί.

Ο ίδιος υποστήριξε πως μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Γαλλίας με τη νίκη κόντρα στην Τουλούζ υπήρξε μία συμφωνία με τον Αλ Κελαϊφί, η οποία θα προστάτευε τόσο την ομάδα όσο και τον παίκτη αναφορικά με το μέλλον και όλα όσα είχαν συμφωνηθεί, όμως το περιεχόμενό της δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, το οποίο σύμφωνα με την ομάδα αφορούσε την συναίνεση του Μπαπέ στο να μην πληρωθούν σε κείνον χρήματα που είχε λαμβάνειν από την ομάδα.

Τον Φλεβάρη, λίγο αφότου ο Μπαπέ ενημέρωσε τον Αλ Κελαϊφί για την απόφασή του να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, εκείνοι στηρίχθηκαν στην συμφωνία που είχαν κάνει μαζί του και δεν του πλήρωσαν τα 55 εκατ. ευρώ, που ήταν να πάρει.Οι ατζέντηδες και οι εκπρόσωπό του στηρίχθηκαν στο ισχύον εργατικό δίκαιο και τόνισαν πως κάτι τέτοιο δεν είναι νόμιμο να συμβεί.

Η επιλογή της δικαστικής οδού, που δεν μπόρεσε ακόμη να δώσει λύση

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η Παρί ήθελε τον Αύγουστο να βάλει τον Μπαπέ να γράψει σε χαρτί όσα είχαν συμφωνηθεί με τον Αλ Κελαϊφί προφορικά για τα χρήματα αυτά, έτσι ώστε η ομάδα να είναι καλυμμένη, αν εκείνος αποφασίσει να μείνει ελεύθερος και να έχει κι εκείνη κάποιο οικονομικό όφελος. Ο Γάλλος σταρ όμως θεώρησε πως δεν του άρμοζε η συμπεριφορά αυτή και δεν δέχθηκε να συζητήσει τίποτα τονίζοντας πως ουδέποτε συναίνεσε στο να μην πάρει αυτά τα λεφτά.

Τον Ιούνιο εκείνος έστειλε μία ειδοποιήση στην Παρί Σεν Ζερμέν για την καταβολή των χρημάτων, όμως μετά την διαφωνία που υπήρξε στις συζητήσεις, ο Μπαπέ αποφάσισε να κινηθεί νομικά ενάντια στην πρώην ομάδα του πηγαίνοντας την υπόθεση στο LFP (Νομική Επιτροπή της Ligue 1). Εκείνη αφού άκουσε και τις δύο πλευρές προέτρεψε τον Γάλλο να φτάσει σ' έναν συμβιβασμό με την ομάδα του, κάτι που απορρόφθηκε αμέσως από τον ίδιο.

Τότε τo LFP αποφάσισε υπέρ του Κιλιάν Μπαπέ διατάσσοντας την Παρί να του πληρώσει τα χρήματα που ζητούσε. Όμως ήταν η δική της σειρά να αρνηθεί, με τη νομική της ομάδας να τονίζει πως οι αποφάσεις της συγκεκριμένης επιτροπής δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτικές κι έτσι για να λάβει τα χρήματά του ο Μπαπέ θα έπρεπε να στραφεί σε άλλο δικαστήριο και να δικαιωθεί κι εκεί, το Tribunal Prud'hommes, ένα δικαστήριο της Ισπανίας που επιλαμβάνεται για θέματα εργασίας.

Η γαλλική ομάδα έμεινε έκπληκτη από την συμπεριφορά που επέδειξε ο πρώην παίκτης της, ειδικά μετά την τρομερή προσφορά ανανέωσης που του είχαν κάνει το 2022 δίνοντάς του μυθικά λεφτά και κάνοντάς τον τον απόλυτο ηγέτη της ομάδας.

Πάντως, όπως υποστηρίζει η AS στο φινάλε του ρεπορτάζ, με τον δρόμο που έχει πάρει τώρα η διαμάχη αυτή θα μπορούσε να κρατήσει αρκετά χρόνια με τον Μπαπέ να πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλά τεκμηριομένους ισχυρισμούς, καλώντας μέχρι και μάρτυρες προς υπεράσπιση των όσων ισχυρίζεται.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα