Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Πρώτο Βασιλικό «διπλό» με δύο πέναλτι (vid)

bet365

Με πέναλτι – γκολ των Βινίσιους Ζούνιορ και Κιλιάν Μπαπέ, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από το Σαν Σεμπαστιάν (2-0 την Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία είχε τρία δοκάρια) και, με την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στην φετινή La Liga, μείωσε στο -1 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, με ματς περισσότερο - Νίκες για Βιγιαρεάλ, Εσπανιόλ και Σεβίλλη.

Κάλλιο αργά παρά… ποτέ. Και μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να χρειάστηκε να φτάσει στο τρίτο της παιχνίδι μακριά από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη της στην La Liga, αλλά εν τέλει τα κατάφερε στο Σαν Σεμπαστιάν (2-0 την Ρεάλ Σοσιεδάδ) μειώνοντας στον έναν βαθμό την απόστασή της από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία σήμερα Κυριακή (15/09, 17:15) δοκιμάζεται στην έδρα της Τζιρόνα, από την οποία πέρυσι έχασε μέσα – έξω.

Για να τα καταφέρει, όμως, χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης, αφού στο 0-0 η εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο League Stage του Europa League δεν είχε ένα, αλλά τρία δοκάρια (!), τα δύο με τον Λούκα Σούτσιτς και το άλλο με τον Σεράλντο Μπέκερ.

Η Βασίλισσα, η οποία είχε και αυτή τις ευκαιρίες της στο 0-0, αλλά έπεσε πάνω στον Άλεξ Ρεμίρο, λυτρώθηκε εν τέλει από πέναλτι σε χέρι του Σέρχιο Γκόμεθ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βινίσιους Ζούνιορ (58’), ζητώντας με το δάχτυλο από τον κόσμο που τον αποδοκίμαζε να σωπάσει.

Δεν βάζει μυαλό με τις προκλήσεις ο κατά τα άλλα χαρισματικός Βραζιλιάνος, ο οποίος στο 75’ κέρδισε μέσω VAR ένα μάλλον αυστηρό πέναλτι σε ανατροπή, ύστερα από κόντρα με τον Γιόν Αραμπούρου.

Ο «Βίνι» παραχώρησε την εκτέλεση στον (πολύ κεφάτο) Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος από την άσπρη βούλα σημείωσε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα για μια Ρεάλ που δεν… έβγαλε μάτια με την απόδοσή της, αλλά πήρε τη νίκη, χάνοντας με τραυματισμό τον Μπραΐμ Ντίαθ.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Αραμπούρου, Θουμπέλδια, Αζέρ (75’ Πατσέκο), Χάβι Λόπεθ (78’ λ. τρ. Αϊέν Μουνιόθ) – Θουμπιμέντι, Σούτσιτς (75’ Τουριέντες) – Μπέκερ (63’ Μπαρενετσέα), Κούμπο, Σέρχιο Γκόμεθ – Σαντίκ (63’ Όσκαρσον).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί – Βαλβέρδε, Μόντριτς – Μπραΐμ Ντίαθ (25’ λ. τρ. Ροντρίγκο), Γκιουλέρ (77’ Λούκας Βάθκεθ), Βινίσιους Ζούνιορ – Μπαπέ (90’ Έντρικ).

Εξπέρ στις νίκες – θρίλερ

Τρία γκολ έχει σημειώσει ο Αγιόθε Πέρεθ με την φανέλα της Βιγιαρεάλ, όλα στις καθυστερήσεις! Δύο έδωσαν ισάριθμες εκτός έδρας νίκες στο Κίτρινο Υποβρύχιο (επί Σεβίλλης και Μαγιόρκα) και το άλλο ισοπαλία με την Βαλένθια στο γειτονικό ντέρμπι.

Στις Βαλεαρίδες Νήσους, η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ ήταν ανώτερη από τους γηπεδούχους, προηγήθηκε με κεφαλιά του Λόγκαν Κόστα (27’), αλλά δέχθηκε την ισοφάριση… κατά λάθος, από αυτογκόλ του έτερου κεντρικού αμυντικού (και αρχηγού) της, Ραούλ Αλμπιόλ (57’).

Η είσοδος του Γιέρεμι Πίνο, όμως, έφερε τα πάνω – κάτω. Έξι λεπτά από την στιγμή που έγινε αλλαγή, κέρδισε την αποβολή του Τόνι Λάτο, ο οποίος είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για δολοφονικό τάκλιν στο κεφάλι του αντιπάλου του.

Και, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πίνο σέρβιρε έτοιμο το γκολ στον Αγιόθε, ο οποίος επέτρεψε στην Βιγιαρεάλ να «αποδράσει» με μια νίκη (2-1) που την διατηρεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Χατ – τρικ, έντεκα χρόνια μετά

Την τελευταία φορά που ένας παίκτης της Εσπανιόλ σημείωσε χατ – τρικ σε αγώνα της La Liga (ο Σέρχιο Γκαρθία το 2013), ο Χάβι Πουάδο έπαιζε ακόμα στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα. Έντεκα χρόνια μετά, ο 26χρονος εξτρέμ είναι αρχηγός της έτερης ομάδας της Βαρκελώνης.

Και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των Καναρινιών που σκοράρει τρις (21’, 56’, 63’ πέν.) για να οδηγήσει την Εσπανιόλ σε πολύτιμη εντός έδρας νίκη επί της Αλαβές (3-2), δεύτερη διαδοχική της ομάδας του Μανόλο Γκονθάλεθ στο πρωτάθλημα, μετά από ένα κακό ξεκίνημα, χωρίς «τρίποντο» στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Η ομάδα της Βιτόρια το πάλεψε, ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με τον Τόμας Κονέτσνι (35’) και μείωσε σε 3-2 με τον Φακούντο Τενάλια (68’), αλλά εν τέλει δεν μπόρεσε να αποφύγει την δεύτερή της ήττα και πρώτη μετά από αυτή της πρεμιέρας κόντρα στην Θέλτα.

Τα δάκρυα του αρχηγού

Είχε πέντε χρόνια να σκοράρει στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Και η γκολάρα που σημείωσε στα μισά του πρώτου ημιχρόνου (23’), έμελλε να χαρίσει στην ομάδα της καρδιάς του (Σεβίλλη) την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα (1-0 την Χετάφε).

Ο Χεσούς Νάβας ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στην λεκάνη οι οποίες, όπως λέει, δεν τον αφήνουν ούτε να παίξει με τα παιδιά του. Παρ’ όλα αυτά, στα 38 του (για την ακρίβεια 38 ετών και 298 ημερών, ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της Σεβίλλης στην La Liga) σφίγγει τα δόντια και θα τα δώσει όλα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, όταν και έχει ανακοινώσει ότι θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

Μέχρι να το κάνει, ελπίζει να πανηγυρίσει και άλλες νίκες όπως αυτή που επιτεύχθηκε παρότι στο 87’ αποβλήθηκε ο Χουάνλου και στο φινάλε της οποίας ο αρχηγός αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια από τους πόνους και την συγκίνηση που ένα ολόκληρο γήπεδο φώναζε «Χεσούς Νάβας μείνε!».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα