Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια 3-0: Στο ρελαντί έπιασε την Ρεάλ (vid)

Gallagher

bet365

Με τα πρώτα γκολ των Κόνορ Γκάλαχερ και Χουλιάν Άλβαρες ως Ροχιμπλάνκος, η Ατλέτικο Μαδρίτης ξεπέρασε στο… χαλαρό την Βαλένθια (3-0) και έπιασε στην δεύτερη θέση της La Liga την Ρεάλ, στο -4 από την Μπαρτσελόνα.

Έχει περάσει (ας ελπίσουμε όχι ανεπιστρεπτί) η εποχή όπου τα ματς Ατλέτικο ΜαδρίτηςΒαλένθια θεωρούνταν ντέρμπι πρώτης γραμμής. Αυτή την στιγμή, όμως, οι Νυχτερίδες είναι τελευταίες και καταϊδρωμένες στην La Liga και, σαν να μην έφτανε αυτό, ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα με πολλές απουσίες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Ροχιμπλάνκος να φτάσουν, χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, σε μια άνετη νίκη με 3-0, χάρη στην οποία έπιασαν ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας την άσπονδη συμπολίτισσα Ρεάλ, στο -4 από την ασταμάτητη μέχρι τώρα Μπαρτσελόνα, η οποία πέρασε σαν σίφουνας από την Τζιρόνα.

Ο Κόνορ Γκάλαχερ, με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από εξαίρεση κάθετη πάσα του Ροντρίγκο Ντε Πολ, άνοιξε τον δρόμο της νίκης για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε (39’), σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στα ερυθρόλευκα, το οποίο ήταν και ιστορικό, αφού ήταν το πρώτο που πετυχαίνει Άγγλος ποδοσφαιριστής με την φανέλα της Ατλέτικο.

Το τέρμα του Άγγλου, MVP της ομάδας του, διευκόλυνε αφάνταστα το έργο της παρέας του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος με κοντινή προβολή έφτασε τα 190 γκολ συνολικά στην La Liga (54’) και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μέχρι το τέλος της σεζόν θα γίνει ο ενδέκατος παίκτης στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος που φτάνει τα 200 γκολ. Ο Γάλλος, στο πρώτο γκολ, χάρισε την μπάλα σε ένα κοριτσάκι στην εξέδρα, η αντίδραση του οποίου είναι όλα τα λεφτά...

Κερασάκι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου σκόραρε από κοντά ο Χουλιάν Άλβαρες, στο πρώτο γκολ της πιο ακριβής μεταγραφής του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη. Ένα γκολ που μπορεί να βοηθήσει τον Αργεντινό επιθετικό να «λυθεί» λίγο περισσότερο.

Η Ατλέτικο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, συμπληρώνει τέσσερα διαδοχικά ματς χωρίς να δεχθεί γκολ, δείχνοντας ότι βρίσκει την χαμένη αγωνιστική της ταυτότητα που θυμίζει «Ατλέτικο Σιμεόνε», την αμυντική σταθερότητα δηλαδή.

Μετά από πέντε αγωνιστικές, η Βαλένθια έχει μόλις έναν βαθμό, ισοφαρίζοντας το χειρότερο ξεκίνημά της, από την σεζόν 1999-00: Τότε, με προπονητή τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τερμάτισε εν τέλει τρίτη και έφτασε μέχρι τον πρώτο από τους δύο διαδοχικούς (χαμένους) τελικούς στο Champions League. Φέτος, δυστυχώς, η ιστορία δεν πρόκειται να επαναληφθεί…

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Χιμένες, Αθπιλικουέτα (77’ Ρεϊνίλντο), Λε Νορμάντ – Γιορέντε, Γκάλαχερ, Ντε Πολ (61’ Κορέα), Κόκε, Λίνο (67’ Ρικέλμε) – Γκριεζμάν (76’ Τζουλιάνο Σιμεόνε), Σόρλοθ (61’ Άλβαρες).

Βαλένθια (Ρουμπέν Μπαράχα): Μαμαρντασβίλι – Φουλκιέ (71’ Χεσούς Βάθκεθ), Μοσκέρα, Τάρεγκα, Κορέια – Γκιγιαμόν (46’ Κοφριέ), Πεπέλου, Ντιέγκο Λόπεθ, Λουίς Ριόχα (70’ Κανός) – Χάβι Γκέρα (79’ Βαλέρα), Ντάνι Γκόμεθ (79’ Τεχόν).

Έκλεισε έναν γύρο χωρίς νίκη

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη της πανηγύρισε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, έστω και αν τα… χρειάστηκε στα Κανάρια Νησιά για να λυγίσει την Λας Πάλμας (3-2), η οποία συμπλήρωσε (άτυπα) έναν γύρο (ήτοι 19 διαδοχικά παιχνίδια, αν συνυπολογίσουμε και την περυσινή σεζόν) χωρίς νίκη!

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ανώτερη και προηγήθηκε στο ημίωρο με 2-0, χάρη σε σουτ του Οϊάν Σανθέτ μέσα από την περιοχή (7’) και εκτέλεση με τη μία του Νίκο Γουίλιαμς, ύστερα από ασίστ του μεγάλου του αδελφού, Ινιάκι (30’).

Η Λας Πάλμας μείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάντρο (58’) και αφού οι Βάσκοι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο δύο λεπτά νωρίτερα, εξαιτίας αποβολής του Μίκελ Χαουγκερίθαρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρότι έπαιζαν με δέκα, τα Λιοντάρια κατάφεραν να σημειώσουν τρίτο γκολ με τον Αϊτόρ Παρέδες προ κενής εστίας (76’), με την Λας Πάλμας να περιορίζει απλώς την έκταση της ήττας με κεφαλιά του Άλεξ Μουνιόθ (83’).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα