Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ 4-1: Ανατροπή και τεσσάρα με υπογραφή Βινίσιους (vid)

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Τιμπό Κουρτουά, αλλά ο ερχόμενος από τον πάγκο Βινίσιους Ζούνιορ με γκολ και ασίστ της οδήγησε στην εντός έδρας νίκη επί της Εσπανιόλ (4-1) και την έφερε στο -1 από την πρωτοπόρο της La Liga Μπαρτσελόνα.

Έπαιξε με την φωτιά για περίπου μια ώρα παιχνιδιού, αλλά δεν κάηκε. Γι’ αυτό φρόντισαν οι σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ανέτρεψε το 0-1, επικράτησε άνετα εν τέλει της Εσπανιόλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (4-1) και μείωσε στον έναν βαθμό την απόστασή της από την πρωτοπόρο της La Liga, Μπαρτσελόνα, έστω και με ματς περισσότερο.

Ο Κάρλο Αντσελότι αιφνιδίασε αφήνοντας στον πάγκο τον Βινίσιους Ζούνιορ (προφανώς για να τον ξεκουράσει), ξεκινώντας στην ενδεκάδα τον Αρντά Γκιουλέρ και χρησιμοποιώντας τον Ορελιέν Τσουαμενί στο κέντρο της άμυνας αντί του Αντόνιο Ρούντιγκερ και όχι στην μεσαία γραμμή.

Ο Κιλιάν Μπαπέ είχε την καλύτερη ευκαιρία της Βασίλισσας σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν πίσω και έδωσαν ξεκάθαρα την μπάλα στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν κατοχή που έφτασε έως το 77%!

Από το αυτογκόλ του Κουρτουά στο σόου του Βινίσιους

Στο δεύτερο μέρος, η Εσπανιόλ αιφνιδίασε στο 54’, όταν ο τερματοφύλακας Τζουάν Γκαρθία βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Τζόφρε, αυτός από την τελική γραμμή γύρισε την μπάλα προς την περιοχή και ο Τιμπό Κουρτουά, στην προσπάθειά του να την πιάσει, την έστειλε με… τακουνάκι στο βάθος της εστίας του.

Σπάνιο λάθος του Βέλγου τερματοφύλακα, στο οποίο αντέδρασε άμεσα ο «Καρλέτο», βάζοντας στο γήπεδο τον Βινίσιους αντί του Γκιουλέρ, ο οποίος δεν τα πήγε άσχημα όσο αγωνίστηκε, παρότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.

Οι Μαδριλένοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν πολύ γρήγορα, αφού μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντάνι Καρβαχάλ προ κενής εστίας ύστερα από γύρισμα του Τζουντ Μπέλινγκχαμ διαμόρφωσε το 1-1, παρότι δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε ζητήσει αλλαγή λόγω τραυματισμού. Ο αρχηγός σκόραρε και αμέσως μετά αποχώρησε! Με ενοχλήσεις στον ώμο αποχώρησε λίγο πριν από το φινάλε και ο Άγγλος μέσος.

Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο «Βίνι». Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ονειρεύεται σε λίγες εβδομάδες να πάρει την πρώτη «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του, βρήκε με κα-τα-πληκ-τι-κή πάσα με το εξωτερικό τον Ροντρίγκο, ο οποίος δεν είχε παρά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 της ανατροπής (75’).

Ο Βινίσιους δεν έμεινε εκεί και μόλις τρία λεπτά αργότερα με πλασέ ύστερα από αντεπίθεση και πάσα του Μπαπέ, έβαλε τέλος στην υπόθεση νίκη με το 3-1, προκαλώντας παραλήρημα στο «Μπερναμπέου» που τον λατρεύει, σε... αντίθεση με ό, τι συμβαίνει στα υπόλοιπα ισπανικά γήπεδα.

Η Ρεάλ πρόλαβε να πετύχει και τέταρτο γκολ, όταν ο Έντρικ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κάρλος Ρομέρο και ο Μπαπέ από την άσπρη βούλα πρόσθεσε ένα ακόμα τέρμα στην συλλογή του για μια ομάδα που ακόμα δεν πατάει γερά στα πόδια της, αλλά έχει ασύλληπτη ποιότητα στην επίθεση.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ (60’ λ. τρ. Λούλας Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Τσουαμενί, Φραν Γκαρθία – Βαλβέρδε, Μόντριτς – Ροντρίγκο (84’ Έντρικ), Μπέλινγκχαμ (84’ λ. τρ. Ρούντιγκερ), Γκιουλέρ (55’ Βινίσιους Ζούνιορ) – Μπαπέ.

Εσπανιόλ (Μανόλο Γκονθάλεθ): Τζουάν Γκαρθία – Ελ Χιλαλί, Κουμπουλά, Καμπρέρα, Ρομέρο – Τεχέρο (76’ Αγκουάδο), Κραλ, Λοθάνο (67’ Γκραγκέρα), Τζόφρε (76’ Καρδόνα) – Σεντίρα (46’ Βέλις), Χάβι Πουάδο (81’ Πέρε Μίλα).

«Ξεκόλλησε» από τον πάτο

Η «μαύρη» εβδομάδα της Τζιρόνα, μετά την εντός έδρας τεσσάρα από την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα και την δραματική ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα του Champions League, ολοκληρώθηκε όπως... προστάζει ο νόμος του Μέρφι. Με μια ακόμα ήττα.

Και, μάλιστα, στην έδρα της μέχρι πριν από λίγες ώρες ουραγού της La Liga, η οποία είχε μόλις έναν βαθμό και καμία νίκη μέχρι τώρα. Η Βαλένθια, για την οποία και η αναφορά, πήρε νίκη – τεράστια ανάσα στο «Μεστάγια» (2-0) και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση, όπου βρίσκεται πλέον η Λας Πάλμας.

Δεκατρία παιχνίδια και 159 ημέρες (!) χρειάστηκε να περιμένουν οι Νυχτερίδες για να πανηγυρίσουν και πάλι νίκη στην La Liga, η οποία ήρθε με δύο τυχερά γκολ από σουτ των Λουίς Ριόχα (χρεώθηκε αυτογκόλ του Χουάνπε στο 56’) και Ντάνι Γκόμεθ (58’), δύο από τις ελάχιστες μεταγραφές που έκανε φέτος η ταλαιπωρημένη οικονομικά ομάδα του Ρουμπέν Μπαράχα.

Πάλι «άσφαιρη» η Ρεάλ Σοσιεδάδ

Μόλις τρία γκολ και μια νίκη σε επτά παιχνίδια, μόλις έναν βαθμό μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στην League Phase του Europa League, έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο γκολ.

Και το επιβεβαίωσε και στο 0-0 με την Βαγιαδολίδ στο «Χοσέ Θορίγια», όπου συμπλήρωσε πάνω από 400 λεπτά χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα, χάνοντας και πάλι σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Κορυφαία όλων ένα σουτ του Σεράλντο Μπέκερ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, με τον Μίκελ Ογιαρθάμπαλ να σκοράρει, αλλά να ακυρώνεται το γκολ για οριακό οφσάιντ του ήρωα της Ισπανίας στον τελικό του Euro2024.

Σπίτι μου, σπιτάκι μου

Τέσσερα παιχνίδια στο «Σαδάρ», τρεις νίκες και μια ισοπαλία για την Οσασούνα, η οποία λύγισε στην έδρα της και την Λας Πάλμας (2-1), με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, την ώρα που οι νησιώτες κατρακύλησαν στην τελευταία θέση.

Πιο αποτελεσματικοί οι γηπεδούχοι, πήραν τη νίκη με πέναλτι του Άντε Μπούντιμιρ (39’), που κέρδισε ο ίδιος από τον Μίκα Μάρμολ, και συρτό σουτ του Αϊμάρ Ορόθ (60’), με τον Αλμπέρτο Μολέιρο να ισοφαρίζει προσωρινά με κεφαλιά (41’).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα