Ράγιο Βαγιεκάνο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1: «Κόλλησε» στο Βαγιέκας (vid)

Azpilicueta

bet365

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε η Ατλέτικο στο μικρό μαδριλένικο ντέρμπι στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο (1-1), μένοντας στο -6 από την Μπαρτσελόνα και στο -2 από την Ρεάλ – Ντεμπούτο με την Ράγιο για τον Χάμες Ροντρίγκες.

Μια εβδομάδα προτού υποδεχθεί την Ρεάλ στο «Μετροπολιτάνο» για το μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης (Κυριακή 29/09, 22:00), η Ατλέτικο απέτυχε να νικήσει σε έναν άλλο μαδριλένικο «εμφύλιο» θεωρητικά με πολύ μικρότερο δείκτη δυσκολίας.

Οι Ροχιμπλάνκος έμειναν στο 1-1 με την Ράγιο Βαγιεκάνος στο Βαγιέκας, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην μάχη του τίτλου στην ισπανική La Liga, ευρισκόμενοι στο -2 από την δεύτερη Βασίλισσα, αλλά στο -6 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Η Ράγιο, η οποία παλεύει όλα τα παιχνίδια της, είδε στο 22’ τον Χουλιάν Άλβαρες να αγγίζει μια γκολάρα με μακρινό σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αουγκούστο Μπατάγια.

Από το πιθανό 0-1 περάσαμε στο… πραγματικό 1-0, με πολύ ενέργεια και πάσα του Χόρχε ντε Φρούτος στον Αντρέι Ράτσιου, ο οποίος σούταρε διαγώνια προς την εστία του Γιάν Όμπλακ, με τον Ίσι Παλαθόν να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας, για ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε, αλλά στη συνέχεια (σωστά) μέτρησε (35’).

Η κατώτερη Ατλέτικο, παρά τις ευκαιρίες του Άλβαρες, έχασε με τραυματισμό τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα λίγο πριν από την ανάπαυλα, στην οποία ο Ντιέγκο Σιμεόνε έριξε στο ματς Αντουάν Γκριεζμάν και Άνχελ Κορέα, κάνοντας φουλ επιθετική την ομάδα του.

Οι αλλαγές του «Τσόλο» έπιασαν τόπο, αφού μόλις στο 49’ και ύστερα από ωραία κίνηση και πάσα του Αλεξάντερ Σόρλοθ, ο όλο και πιο καλά προσαρμοσμένος Κόνορ Γκάλαχερ με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε με το δεύτερό του γκολ ως παίκτης της Ατλέτικο.

Παρά το γρήγορο τέρμα του Άγγλου μέσου, πάντως, οι φιλοξενούμενοι δεν έφτασαν στην ανατροπή και τη νίκη, αφού δεν απείλησαν ιδιαιτέρως μια καλά κλεισμένη Ράγιο, με την οποία έκανε ντεμπούτο στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο άλλοτε μεσοπιθετικός του Ολυμπιακού, Χάμες Ροντρίγκες, προλαβαίνοντας να αφήσει… ψήγματα της κλάσης του.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Ίνιγο Πέρεεθ): Μπατάγια – Ράτσιου, Μουμίν, Λεζέν, Τσαβαρία – Ντε Φρούτος (85’ Μπαλιού), Ουνάι Λόπεθ (65’ Βαλεντίν), Σις, Ίσι (85’ Γκουαρδιόλα) – Ντεκά (73’ Χάμες), Εμπάρμπα (65’ Καμέγιο).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Αθπιλικουέτα (45’ λ. τρ. Χιμένες), Βίτσελ, Ρεϊνίλδο – Μολίνα, Γιορέντε (46’ Κορέα), Κόκε, Γκάλαχερ, Λίνο (46’ Γκριεζμάν) – Σόρλοθ (85’ Τζιουλιάνο Σιμεόνε), Άλβαρες.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα