Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 3-2: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πήρε τέταρτη σερί νίκη (vid)

bet365

Η Ρεάλ προηγήθηκε 3-0 με γκολάρες των Λούκας Βάθκεθ, Κιλιάν Μπαπέ και Ροντρίγκο, αλλά η Αλαβές την… τρόμαξε στο φινάλε, μειώνοντας σε 3-2, για την εν τέλει τέταρτη διαδοχική νίκη των Μαδριλένων στην La Liga.

Ό, τι έχτιζε μπροστά, παραλίγο να το γκρεμίσει πίσω η Ρεάλ Μαδρίτης, η χαλαρότητα της οποίας μετέτρεψε έναν διαφαινόμενο περίπατο (3-0 στο 48’) σε μια αγωνιώδη νίκη επί της Αλαβές (3-2) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», χάρη στην οποία η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι συμπλήρωσε τέσσερις σερί επιτυχίες στην ισπανική La Liga, μειώνοντας στον έναν βαθμό την απόστασή της από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία απόψε υποδέχεται την Χετάφε (25/09, 22:00).

Στα τελευταία έξι παιχνίδια της, η Βασίλισσα δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Και, κόντρα στους Βάσκους, η πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης βρήκε δίχτυα μετά από 54… δευτερόλεπτα! Ο Βινίσιους Ζούνιορ, την ημέρα που η εφημερίδα «Marca» αποκάλυψε ότι θα είναι ο φετινός νικητής της «Χρυσής Μπάλας», κινήθηκε πολύ ωραία από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έφτασε μέχρι την τελική γραμμή, γυρνώντας άψογα στον Λούκας Βάθκεθ, προκειμένου αυτός να ανοίξει το σκορ από κοντά.

Το γκολ του Λούκας, ο οποίος πήρε την θέση του τραυματία Ντάνι Καρβαχάλ, ήταν το πιο γρήγορο στην φετινή La Liga, αλλά και το πιο γρήγορο της Ρεάλ από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν σκόραρε εις βάρος της Ρεάλ Σοσιεδάδ στα 48 δευτερόλεπτα. Σκόρερ και τότε; Ο Λούκας Βάθκεθ!

Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν απόλυτα το ματς, σημείωσαν στο 22’ γκολ με τον Κιλιάν Μπαπέ που ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ, αλλά στο 40’ «χτύπησαν» ξανά, με ένα τέρμα από τα προσεχώς, ύστερα από καταπληκτική συνεργασία του Γάλλου με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Απίθανη πάσα με τακουνάκι προς τα εμπρός (!) προς τον Άγγλο, κάθετη πάσα στον Μπαπέ, ωραία ντρίμπλα στον Μούσα Ντιαρά και άψογο πλασέ για το 2-0 και το πέμπτο γκολ του σούπερ σταρ με την φανέλα με το «9» στο πρωτάθλημα και έβδομο συνολικά.

Το έκανε… ντέρμπι!

Παρά το άνετο προβάδισμα, οι παίκτες της Ρεάλ πήγαν στα αποδυτήρια εκνευρισμένοι με τον διαιτητή Αλεχάντρο Μουνίθ Ρουίθ, ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία σε Φεντερίκο Βαλβέρδε και Βινίσιους. Η Ρεάλ είναι η πρώτη ομάδα σε κάρτες από διαμαρτυρία στο πρωτάθλημα με οκτώ, τρεις από τις οποίες τις έχει δει ο Βινίσιους!

Στο 48’, ο Ροντρίγκο κινήθηκε ωραία από τα δεξιά, πέρασε σαν… σταματημένο τον Κάρλος Μπεναβίντες και με άπιαστο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Αντόνιο Σιβέρα, προσθέτοντας ένα ακόμα πολύ ωραίο γκολ στην βραδιά.

Όλα έβαιναν καλώς, ο «Καρλέτο» άρχισε να κάνει αλλαγές γιατί ακολουθεί ντέρμπι με την Ατλέτικο στο «Μετροπολιτάνο» (Κυριακή 29/09, 22:00), η Ρεάλ συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, με τον Έντρικ να έχει σουτ στο δοκάρι, αλλά να φλερτάρει έντονα με την κόκκινη κάρτα για γονατιά στον Σαντιάγο Μουρίνιο.

Και, ξαφνικά, μπλακ άουτ! Μέσα σε δύο λεπτά, η (πολύ μαχητική φέτος) Αλαβές σημείωσε δύο γκολ, πρώτα με εξαιρετικό σουτ του Μπεναβίντες από το ύψος της μεγάλης περιοχής (85’) και, αμέσως μετά, με επίσης πολύ ωραία προσπάθεια και κοντινό πλασέ του Κίκε Γκαρθία (86’).

Ο περίπατος έγινε θρίλερ, ο κόσμος άρχισε να ζητάει το τελικό σφύριγμα και οι Βάσκοι άγγιξαν το 3-3 σε κεφαλιά του Τόμας Κονέτσνι που έφυγε ελάχιστα άουτ, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τέλος καλό, όχι όλα καλά όμως για την Ρεάλ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο (80’ Χεσούς Βαγέχο), Ρούντιγκερ, Μεντί – Βαλβέρδε (69’ Μόντριτς), Τσουαμενί, Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (69’ Έντρικ), Μπαπέ (80’ Γκιουλέρ), Βινίσιους Ζούνιορ (90’ Φραν Γκαρθία).

Αλαβές (Λουίς Γκαρθία Πλάθα): Σιβέρα – Μουρίνιο, Άμπκαρ (46’ Γκουρίντι), Ντιαρά, Μάνου Σάντσεθ (71’ Πίκα) – Μπεναβίντες, Νοβόα, Μπλάνκο (60’ Γκεβάρα), Κονέτσνι – Λούκα Ρομέρο (60’ Ρέμπαχ), Βιγιαλίμπρε (71’ Κίκε Γκαρθία).

Νίκη – ανάσα και… ανανέωση Γκαρθία Πιμιέντα!

Επιτέλους, μια ευχάριστη βραδιά για την Σεβίλλη. Παρότι δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της και υπέφερε μέχρι να λυγίσει την Βαγιαδολίδ (2-1), η ομάδα της Ανδαλουσίας σημείωσε δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη και απομακρύνθηκε (κάπως) από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ένα αυτογκόλ του Νταβίντ Τόρες στο φινάλε του πρώτου μέρους έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, με την Βαγιαδολίδ να απαντάει με σουτ μέσα από την περιοχή (56’), προτού ο Τσιντέρα Εζούκε λυτρώσει τους Σεβιλιάνους στο 85’ με μακρινό, συρτό σουτ.

Μετά τον αγώνα, στον οποίο ο Σαούλ της Σεβίλλης αποχώρησε τραυματίας πάνω σε φορείο και στο φινάλε αποβλήθηκε ο συμπαίκτης του Μαρκάο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η διοίκηση ανακοίνωσε την επέκταση συμβολαίου του προπονητή Φρανθίσκο Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα έως το 2027, δείχνοντας του εμπράκτως την εμπιστοσύνη στην δουλειά του.

Στο άλλο χθεσινό (24/09) ματς πριν από αυτό της Ρεάλ, Βαλένθια και Οσασούνα αλληλοεξουδετερώθηκαν στο «Μεστάγια» (0-0), με τους Ροχίγιος να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό μακριά από την Παμπλόνα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα