Μπαρτσελόνα – Χετάφε 1-0: Τα εφτά καλά της μοίρας της (vid)

bet365

Με το έβδομο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε ισάριθμα παιχνίδια, η Μπαρτσελόνα λύγισε την Χετάφε (1-0) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ και συνέχισε την «απόλυτη» πορεία της στην La Liga, ούσα ξανά στο +4 από την Ρεάλ Μαδρίτης - Άγγιξε την ισοφάριση στο 90'+4' η Χετάφε.

Δεν έβγαλε μάτια όπως σε προηγούμενα ματς. Αλλά η Μπαρτσελόνα νίκησε εκ νέου (1-0 εντός έδρας την Χετάφε) και έκανε το «7 στα 7» στην ισπανική La Liga, επαναφέροντας στους τέσσερις βαθμούς την απόστασή της από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Χάνζι Φλικ συνέχισε το ροτέισον και επέλεξε να ξεκουράσει στο ξεκίνημα τον Πέδρι βάζοντας στην θέση του στα χαφ τον Έρικ Γκαρθία (ευχάριστη έκπληξη ως μέσος) και χρησιμοποιώντας ως επιτελικό μέσο και πάλι τον Πάμπλο Τόρε, ο οποίος με γκολ – ασίστ και πολλή καλή δουλειά, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο 5-1 επί της Βιγιαρεάλ.

Οι Μαδριλένοι, με τον Πατρίθιο Μορένο στην άκρη του πάγκου αντί του τιμωρημένου Πέπε Μπορδαλάς, στάθηκαν πολύ καλά στα πρώτα λεπτά και, μάλιστα, απείλησαν με κοντινή κεφαλιά του Κάρλες Πέρεθ, την οποία έβγαλε πάνω στην γραμμή ο Ινιάκι Πένια, αντικαταστάτης του σοβαρά τραυματία Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, εν αναμονή της απόκτησης (;) του Βόιτσεχ Στσέσνι.

Αργά αλλά σταθερά, οι Μπλαουγκράνα πήραν τα ηνία του αγώνα και, επί της ουσίας στην πρώτη τους ευκαιρία, ευτύχησαν να σκοράρουν. Συνδυασμός των Λαμίν Γιαμάλ και Ζιλ Κουντέ, σέντρα του Γάλλου από την τελική γραμμή, ο Νταβίντ Σόρια δεν μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα και άθελά του την στρώνει στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ (19’).

Το έβδομο γκολ του Πολωνού σε ισάριθμες αγωνιστικές, που τον έκανε και τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της La Liga από την συγκεκριμένη χώρα (49 γκολ), έλυσε τα πόδια της Μπάρτσα (έφτασε τα 6.500 στο πρωτάθλημα, έναντι 6.499 της Ρεάλ Μαδρίτης), η οποία κυριάρχησε στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου.

Είχε κατοχή της μπάλας της τάξεως του 74% (!) και έχασε ευκαιρίες για το 2-0 με Γιαμάλ εις διπλούν (πάντα πολύ κεφάτος) και Λεβαντόφσκι, με την Χετάφε να κρατάει χαμηλά το σκορ και να μένει «ζωντανή».

Φλέρταρε με την… αυτοκτονία

Ελέγχοντας τον ρυθμό και χωρίς να κάνει το κυριαρχικό παιχνίδι προηγούμενων αναμετρήσεων, οι Καταλανοί πλησίασαν πολλές φορές στο 2-0 της… ηρεμίας, με τον Σόρια να κάνει φοβερή απόκρουση σε σουτ του Γιαμάλ, ο οποίος άγγιξε το γκολ και σε σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Σόρια αρνήθηκε το γκολ και στον Ραφίνια, ο Έρικ Γκαρθία έχασε το… άχαστο από κοντά, η Χετάφε έμενε στο ματς και ήξερε ότι θα είχε τουλάχιστον μια ευκαιρία για να… κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας. Και αυτό ακριβώς συνέβη.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χουάν Ιγκλέσιας σέντραρε συρτά στην περιοχή αλλά ο Μπόρχα Μαγιοράλ, ο οποίος ήταν εντελώς μόνος του, απέτυχε να σπρώξει την μπάλα προς την καταλανική εστία, αφού έκανε το λεγόμενο «τσαφ».

Τέλος καλό, όχι όλα καλά για άλλη μια φορά για την Μπάρτσα, αφού ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ αποχώρησε κουτσαίνοντας και με ενοχλήσεις. Κάθε ματς και νίκη, κάθε ματς και τραυματίας για τους Μπλαουγκράνα.

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Ινιάκι Πένια – Κουντέ, Κουμπαρσί (88’ Έκτορ Φορτ), Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπάλντε (88’ Ζεράρ Μαρτίν) – Έρικ Γκαρθία, Κασαδό – Γιαμάλ, Πάμπλο Τόρε (63’ Φεράν Τόρες), Ραφίνια – Λεβαντόφσκι (77’ Πέδρι).

Χετάφε (Πατρίθιο Μορένο): Σόρια – Τζενέ (87’ Ντιέγκο Ρίκο), Μπεροκάλ, Αλντερέτε, Ιγκλέσιας – Κάρλες Πέρεθ, Σαντιάγο (63’ Αραμπάρι), Λουίς Μίγια, Άλεξ Σόλα (63’ Κεϊτά) – Ούτσε (80’ Γιλντιρίμ), Αλενιά (63’ Μπόρχα Μαγιοράλ).

«Μπλόκο» στην Τζιρόνα

Το πρόγραμμα της ημέρας στην La Liga είχε δύο καταλανικό – μαδριλένικες μονομαχίες. Σε αυτή που διεξήχθη νωρίτερα, η Τζιρόνα έψαχνε νίκη μετά από δύο διαδοχικές ήττες, αλλά η Ράγιο Βαγιεκάνο ήταν πολύ συμπαγής στην άμυνα και μάλλον δίκαια πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από το «Μοντιλίβι».

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρουν, με κορυφαία μια προσπάθεια του Γιασέρ Ασπρίγια, της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία της ομάδας (18 εκατομμύρια ευρώ), η οποία σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Αουγκούστο Μπατάγια.

Η ομάδα του Ίνιγο Πέρεθ κοίταξε πρωτίστως να μην δεχθεί γκολ και ήταν πολύ προσεκτική στην άμυνα, με τον προπονητή να μην δίνει καθόλου χρόνου συμμετοχής στον Χάμες Ροντρίγκες, παρότι ο Κολομβιανός μεσοπιθετικός έπαιξε για ένα 20λεπτο στο 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα