Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: «Απόδραση» στο 90’! (vid)

Julian Alvarez

bet365

Με γκολ του Χουλιάν Άλβαρες στο 90’, η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε με νίκη από το Βίγκο (1-0 την Θέλτα) και επέστρεψε στην τρίτη θέση της La Liga, στο -6 από την Μπαρτσελόνα και στο -2 από την Ρεάλ, την οποία υποδέχεται την Κυριακή στο ντέρμπι.

Η «αράχνη» αρχίζει να πλέκει... ιστό νίκης στην Ατλέτικο Μαδρίτης! Ο Χουλιάν Άλβαρες, με γκολ στο 90’, χάρισε στους Ροχιμπλάνκος μια πολύτιμη νίκη επί της Θέλτα στο Βίγκο (1-0), χάρη στην οποία η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επέστρεψε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην La Liga, στο -6 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και στο -2 από την δεύτερη Ρεάλ, την οποία υποδέχεται την Κυριακή (29/09, 22:00) στο «Μετροπολιτάνο».

Στο ματς που έκλεισε την αυλαία της έβδομης αγωνιστικής, η Θέλτα ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές, αλλά βρήκε απέναντί της τον Γιάν Όμπλακ και δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ που άξιζε, βάσει της απόδοσής της.

Ο Σλοβένος τερματοφύλακας έκανε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις σε σουτ του Ιάγο Άσπας από το ύψος της μεγάλης περιοχής και κεφαλιά του Μπόρχα Ιγλέσιας εξ’ επαφής, με τον Χάβι Ροντρίγκεθ να σουτάρει άουτ από κοντά, λίγο προτού συμπληρωθούν τα 90.

Και, στην αμέσως επόμενη φάση, ο Αντουάν Γκριεζμάν σέντραρε από τα δεξιά και ο Άλβαρες πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, νίκησε τον Βιθέντε Γουάιτα και χάρισε στην ομάδα του μια πολύτιμη νίκη, τρία 24ωρα πριν από το «Clasico» της Μαδρίτης.

Στην δέκατη θέση μετά την τέταρτη ήττα της στα τελευταία πέντε παιχνίδια έπεσε η Θέλτα, για την οποία μπήκε ως αλλαγή στο 76’ ο Τάσος Δουβίκας, χωρίς να καταφέρει να γίνει απειλητικός για την εστία της Ατλέτικο.

Θέλτα (Κλάουντιο Χιράλδεθ): Γουάιτα – Μανκίγιο (70’ Χάβι Ροντρίγκεθ), Στάρφελτ, Μάρκος Αλόνσο – Καρέιρα, Φραν Μπελτράν, Σοτέλο (84’ Νταμιάν Ροντρίγκεθ), Ούγκο Άλβαρεθ – Ιάγο Άσπας (84’ Μορίμπα), Μπόρχα Ιγλέσιας (76’ Δουβίκας), Σβέντμπεργκ (70’ Αλφόνσο).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Μολίνα (84’ Κορέα), Λε Νορμάν, Χιμένες, Ρεϊνίλδο – Γιορέντε, Κόκε (54’ Άλβαρες), Γκάλαχερ – Γκριεζμάν, Σόρλοθ (65’ Ντε Πολ), Τζουλιάνο Σιμεόνε (65’ Ρικέλμε).

Αγιόθε, η μεταγραφή της σεζόν

Η απόκτηση του Κιλιάν Μπαπέ από την Ρεάλ Μαδρίτης και, σε δεύτερο πλάνο αυτές του Χούλιο Άλβαρες από την Ατλέτικο και του Ντάνι Όλμο από την Μπαρτσελόνα, είναι οι πιο λαμπερές στην φετινή La Liga.

Η πιο αποδοτική μέχρι τώρα, όμως, αποδεικνύεται αυτή του Αγιόθε Πέρεθ από την Βιγιαρεάλ. Η Μπέτις δεν έδειξε να πιστεύει τον Ισπανό επιθετικό, το Κίτρινο Υποβρύχιο κάλυψε την μικρή ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του (τέσσερα εκατομμύρια ευρώ) και, σε λιγότερο από δύο μήνες, έχει αρχίσει η… φουλ απόσβεση!

Ο Αγιόθε μετράει αισίως έξι γκολ στο πρωτάθλημα και είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα, ένα γκολ πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Τα δύο τελευταία, κατά σύμπτωση, σημειώθηκαν στην Βαρκελώνη, πόλη όπου εδρεύει η ομάδα του Πολωνού (Μπαρτσελόνα).

Μετά από ένα ισορροπημένο 45λεπτο, η γηπεδούχος Εσπανιόλ προηγήθηκε στο σκορ με ωραίο σουτ του Τζόφρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Απάντηση πριν από την ανάπαυλα από τους φιλοξενούμενους, με κεφαλιά του Αγιόθε ύστερα από ασίστ του Άλεξ Μπαένα, με τον Κανάριο επιθετικό να σκοράρει για τέταρτη φορά (!) φέτος σε καθυστερήσεις πρώτου ή δευτέρου ημιχρόνου.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο δεύτερο μέρος, όπου άλλη μια συνεργασία Μπαένα – Αγιόθε έφερε ένα ακόμα γκολ (63’) και, εν τέλει, την εκτός έδρας νίκη της Βιγιαρεάλ (2-1), η οποία επανήλθε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Πολύ άσχημη στιγμή μετά τον αγώνα, με τον διαιτητή Αλεχάντρο Κιντέρο Γκονθάλεθ να δέχεται ένα μπουκάλι στο στήθος από την εξέδρα. Τέρας ψυχραιμίας ο ρέφερι, στάθηκε στο σημείο και επιτόπου υπέδειξε στην ασφάλεια του γηπέδου τον κάφρο που το πέταξε, ο οποίος και συνελήφθη άμεσα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα και η Εσπανιόλ δεν θα γλιτώσει την βαριά «καμπάνα».

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών… ξανά

Η Μπέτις κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος στα Κανάρια Νησιά, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια και έμεινε στο 1-1 κόντρα στην Λας Πάλμας, η οποία υπενθύμισε με την εμφάνισή της γιατί είναι ουραγός στην βαθμολογία.

Ο Αλμπέρτο Μολέιρο στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε νωρίς (9’) το σκορ για την ομάδα του Λουίς Καριόν, η οποία δέχθηκε στη συνέχεια ασφυκτική πίεση από τους Σεβιλιάνους, με αποτέλεσμα την ισοφάριση από τον Τζιοβάνι Λο Σέλσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο, η Μπέτις επιδόθηκε εκ νέου σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, με κορυφαία αυτή του Σεντρίκ Μπακαμπού, με τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα