Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 2-0: Βύθισε το Υποβρύχιο και πάτησε κορυφή (vid)

bet365

Με… ρουκέτες των Φεδερίκο Βαλβέρδε και Βινίσιους Ζούνιορ, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε την μαχητική Βιγιαρεάλ (2-0) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και κάνει παρέα στην Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση της La Liga, με ματς περισσότερο - Αγωνία για τον τραυματισμό του Ντάνι Καρβαχάλ στο φινάλε.

Μια πολύ σοβαρή Ρεάλ Μαδρίτης κράτησε την Βιγιαρεάλ στο μηδέν στην επίθεση για πρώτη φορά από τον περασμένο… Φεβρουάριο (!), νίκησε πειστικά με 2-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και έπιασε στην κορυφή της ισπανικής La Liga, με ματς περισσότερο, την Μπαρτσελόνα, η οποία σήμερα (06/10, 17:15) δοκιμάζεται στην Βιτόρια με αντίπαλο την Αλαβές.

Παρά τη νίκη και την πειστική εμφάνιση, πάντως, η Βασίλισσα δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε, αφού στο φινάλε του αγώνα τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο ο αρχηγός της, Ντάνι Καρβαχάλ, και πιθανότατα σοβαρά.

Υπό την παρουσία του Τόνι Κρόος, ο οποίος αποθεώθηκε, οι Μαδριλένοι μπήκαν δυνατά και απείλησαν την εστία του Ντιέγκο Κόντε με τον Κιλιάν Μπαπέ, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με τον (αναγεννημένο) Νικολάς Πεπέ.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς (13’), χάρη σε σουτ – σπεσιαλιτέ του Φεδερίκο Βαλβέρδε (πόσο πολύτιμος!), το οποίο κόντραρε στον Άλεξ Μπαένα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κίτρινου Υποβρυχίου, σε μια «κομπίνα» που κάνει η Ρεάλ σε κόρνερ.

Η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ δεν το έβαλε κάτω και άγγιξε την ισοφάριση σε κεφαλιά του Πεπέ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αντρέι Λούνιν, σε ένα ματς με φοβερό ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Η Ρεάλ έδωσε γήπεδο στην Βιγιαρεάλ και απείλησε με προσωπικές ενέργειες του Βινίσιους Ζούνιορ, χωρίς αποτέλεσμα, με Τζουντ Μπέλινγκχαμ και Μπαπέ να αγγίζουν το 2-0, ο δεύτερος μετά από ταχύτατη αντεπίθεση και συνδυασμό με τον «Βίνι».

Το πρώτο, συναρπαστικό ημίχρονο έδωσε την σκυτάλη σε ένα πολύ πιο ήσυχο 45λεπτο, όπου η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έριξε τον ρυθμό, ήλεγξε την μπάλα και έδωσε τέλος στην… σεμνή τελετή στο 72’ με άπιαστο «κεραυνό» του Βινίσιους έξω από την περιοχή και αφού νωρίτερα ο Βραζιλιάνος είχε αγγίξει και πάλι το γκολ.

Υπό τις ιαχές «Χρυσή Μπάλα, Βινίσιους Ζούνιορ Χρυσή Μπάλα!», ο Βραζιλιάνος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον ώμο, αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει. Στις καθυστερήσεις και σε μια προσπάθεια να διώξει προ του Γιέρεμι Πίνο, ο Ντάνι Καρβαχάλ χτύπησε στο δεξί γόνατο. Οι κραυγές πόνου και τα δάκρυα κατά την αποχώρησή του με φορείο προμηνύουν τα χειρότερα για τον αρχηγό…

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Ρούντιγκερ, Μεντί – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά (71’ Έντερ Μιλιτάο), Μόντριτς (90’ Λούκας Βάθκεθ) – Μπέλινγκχαμ – Βινίσιους Ζούνιορ (79’ λ. τρ. Γκιουλέρ), Μπαπέ (71’ Ροντρίγκο).

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ): Ντιέγκο Κόντε – Κίκο Φεμενία, Ραούλ Αλμπιόλ (68’ Μπαϊγί), Λόγκαν Κόστα, Καρδόνα (86’ Μπερνάτ) – Κομεσάνια, Ντάνι Παρέχο (79’ Τεράτς), Γκέιγ – Πεπέ (68’ Ακομάκ), Άλεξ Μπαένα (68’ Γιέρεμι Πίνο), Μπαρί.

Τα χίλιασε με Τζόφρε

Η Μαγιόρκα έφτανε στην Βαρκελώνη με τρεις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες, αποφασισμένη να κάνει το καρέ για να ανέβει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Η Εσπανιόλ, όμως, έδειξε το καλό της πρόσωπο και με πρωταγωνιστή τον Τζόφρε Καρέρας (γκολ – ασίστ) πανηγύρισε νίκη – ανάσα (2-1), η οποία ήταν μάλιστα και ιστορική, αφού πρόκειται για την χιλιοστή της στην πρώτη κατηγορία, σε 2.825 παιχνίδια.

Ο Μαράς Κουμπουλά άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ύστερα από ασίστ του Τζόφρε (18’), ο οποίος με συρτό σουτ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Καταλανούς (47’), προτού μειώσει απλώς ο Αντόνιο Ραΐγιο από κοντά, ύστερα από κεφαλιά του Κάιλ Λάριν μετά από κόρνερ (68’).

Ιστορικό «διπλό» της Θέλτα

Η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη της Θέλτα έμελλε να είναι και ιστορική, αφού η ομάδα του Βίγκο πήρε για πρώτη φορά «διπλό», έχοντας μείνει με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής των Ιλάις Μορίμπα και Ιάγο Άσπας μέσα σε τρία λεπτά (54’ και 56’).

Ο δεύτερος, μάλιστα, προέτρεψε τους συμπαίκτες του να αποχωρήσουν από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η ομάδα δεν το έκανε και πήρε τη νίκη επί της ουραγού Λας Πάλμας (1-0), χάρη σε γκολ του Μπόρχα Ιγλέσιας (28’).

Ο σκόρερ έδωσε την θέση του στο 62’ στον Τάσο Δουβίκα, ο οποίος έχασε μια καλή ευκαιρία για να πετύχει το γκολ της ηρεμίας, ενώ αντίκρισε κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ από πίσω σε αντίπαλο.

Με υπογραφή Ντε Φρούτος

Ο Χόρχε Ντε Φρούτος, το όνομα του οποίου «έπαιξε» το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της Ράγιο Βαγιεκάνο με ανατροπή επί της Βαγιαδολίδ (2-1) στο «Χοσέ Θορίγια».

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με Σελίμ Αμαλά μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Ραούλ Μόρο (51’), αλλά από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ντε Φρούτος, ισοφαρίζοντας με δυνατό σουτ σε τετ – α – τετ (57’) και παίρνοντας το ριμπάουντ ύστερα από σουτ του Αντρέι Ράτσιου που σταμάτησε στο δοκάρι (80’).

Στην μοναδική ισοπαλία στα χθεσινά ματς για την ένατη αγωνιστική της La Liga, Χετάφε και Οσασούνα έμειναν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με τον Μπερτίγκ Γιλντιρίμ (21’) και τους φιλοξενούμενους, μετά την τεσσάρα επί της Μπαρτσελόνα, να ισοφαρίζουν με τον φορμαρισμένο Άντε Μπούντιμιρ (60’).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα