Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-3: Νέο σόου Λεβαντόφσκι και ξανά μόνη πρώτη (vid)

bet365

Με τρία γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μέσα σε 25 λεπτά, η Μπαρτσελόνα πέρασε… αέρα από την Βιτόρια (3-0 την Αλαβές) και έμεινε πάλι μόνη στην κορυφή της La Liga, στο +3 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα έκανε σκέψεις ακόμα και για να… ξεφορτωθεί τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, εξαιτίας του μεγάλου του συμβολαίου! Ο Πολωνός επιθετικός παρέμεινε και, στα 36 του, δείχνει ότι παραμένει εξίσου «φονικός», αφού έφτασε αισίως τα δώδεκα γκολ σε έντεκα παιχνίδια με τους Μπλαουγκράνα.

Τα τελευταία τρία, ο «Λέβα» τα πέτυχε μαζεμένα στο 3-0 της Μπάρτσα επί της Αλαβές στο «Μεντιθορόθα» της Βιτόρια, χάρη στο οποίο η ομάδα του Χάνζι Φλικ πάει στην δεύτερη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων ούσα μόνη πρώτη στην βαθμολογία της La Liga και στο +3 από την Ρεάλ Μαδρίτης, την έδρα της οποίας θα επισκεφτεί το Σάββατο (26/10, 22:00), στο πλαίσιο της ενδέκατης αγωνιστικής.

Μπλαουγκράνα χατ – τρικ, 92 χρόνια μετά!

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πολλούς διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα και έκαναν… πάρτι, αφού σημείωσαν τέσσερα γκολ (το πρώτο του Ραφίνια ακυρώθηκε για οφσάιντ), χάνοντας ευκαιρίες και για άλλα τόσα.

Πριν αρχίσει το ρεσιτάλ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως, ο Φεράν Τόρες αποχώρησε τραυματίας στα πρώτα λεπτά, με τον Έρικ Γκαρθία να παίρνει την θέση του και τον Πέδρι να προωθείται από κεντρικό σε επιτελικό χαφ.

Στο έβδομο λεπτό, ο «Λέβα» με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ραφίνια νίκησε τον Αντόνιο Σιβέρα για το 0-1, με τους γηπεδούχους να υποχρεούνται να ανεβάσουν στροφές για να ψάξουν την ισοφάριση.

Δεν τα κατάφεραν και, στο 22’, είδαν τον Πέδρι να κλέβει την μπάλα, τον Ραφίνια να προχωράει ανενόχλητος προς την αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή να σερβίρει την μπάλα στον Λεβαντόφσκι για το 0-2.

Αμέσως μετά ο Σιβέρα απέτρεψε εις διπλούν το 0-3 σε προσπάθειες των Ραφίνια και Λεβαντόφσκι, με τον Πολωνό επιθετικό όμως να πετυχαίνει το χατ – τρικ στο 32’ με γυριστό μέσα από την περιοχή, ύστερα από ασίστ του Έρικ Γκαρθία.

Το χατ – τρικ του «Λέβα» μέσα σε 25 λεπτά, χάρη στο οποίο έφτασε τα δέκα γκολ σε εννέα αγωνιστικές, είναι ιστορικό, αφού πρόκειται για το πρώτο παίκτη της Μπάρτσα στο «Μεντιθορόθα» μετά από 92 χρόνια (!), αφού ο μοναδικός που τα είχε καταφέρει ήταν ο θρυλικός Τζουσέπ Σαμιτιέρ, το (πολύ) μακρινό 1932.

Ενδιάμεσα, μόνο άλλοι δύο παίκτες τα κατάφεραν στο συγκεκριμένο γήπεδο, αμφότεροι με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και αμφότεροι θρύλοι του αθλήματος: Ο Ρονάλντο (το Φαινόμενο) το 2003 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2016.

Προς τιμήν της, η Αλαβές δεν το έβαλε κάτω και, μάλιστα, σκόραρε στο 45’ με καρφωτή κεφαλιά του Τόνι Μαρτίνεθ, γκολ που όμως ακυρώθηκε γιατί είχε προηγηθεί (οριακό) οφσάιντ του Φακούντο Τενάλια.

Το δεύτερο μέρος, από την στιγμή που δεν μέτρησε το γκολ για το 1-3, ουσιαστικά… περίσσευε. Παρόλα αυτά, οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ, με τον Τόνι Μαρτίνεθ να έχει δοκάρι και τον Σιβέρα, αλλά και το δοκάρι, να αρνούνται το γκολ στον Ανσού Φάτι, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Φλικ για να ρολάρει, όπως και ο Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Αλαβές (Λουίς Γκαρθία Πλάθα): Σιβέρα – Τενάλια (46’ Ντιαρά), Άμπκαρ (64’ Πίκα), Μουρίνιο, Μάνου Σάντσεθ – Γκεβάρα, Μπλάνκο (76’ Χορδάν) – Κάρλος Βιθέντε, Στόιτσκοφ (57’ Κονέτσνι), Ρέμπαχ – Τόνι Μαρτίνεθ (57’ Κίκε Γκαρθία).

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Ινιάκι Πένια – Φορτ (67’ Κουντέ), Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ (81’ Ζεράρ Μαρτίν), Μπάλντε (81’ Ντε Γιονγκ) – Κασαδό, Πέδρι – Γιαμάλ (67’ Φάτι), Ραφίνια, Φεράν Τόρες (6’ λ. τρ. Έρικ Γκαρθία) – Λεβαντόφσκι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα