Μπαπέ: Το χρονικό της υπόθεσης βιασμού

Μάρθα Χωριανοπούλου
Μπαπέ - Ρεάλ Μαδρίτης

bet365

Ο Κιλιάν Μπαπέ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, σύμφωνα με τον σουηδικό Τύπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον σουηδικό Τύπο, ο Κιλιάν Μπαπέ είναι υπό έρευνα από τις αρχές για κατηγορίες βιασμού, έπειτα από τη διαμονή του σε ξενοδοχείο στη Στοκχόλμη.

Η είδηση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, ενώ το περιβάλλον του 25χρονου Γάλλου ποδοσφαιριστή αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Ωστόσο, η σουηδική δικαιοσύνη επιβεβαιώνει την έρευνα, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητα του φερόμενου ως κατηγορούμενου.

H διαμονή του Μπαπέ στη Στοκχόλμη

Ο Μπαπέ επισκέφθηκε τη Στοκχόλμη μετά τον αγώνα Ισραήλ-Γαλλία για το Nations League στις 10 Οκτωβρίου. Με άδεια από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πέρασε δύο ημέρες και νύχτες στη σουηδική πρωτεύουσα παρέα με φίλους, μεταξύ των οποίων και ο Νόρντι Μουκιέλε, καθώς και ο προσωπικός του βοηθός.

Ο 25χρονος διεθνής Γάλλος, ο οποίος δεν έχει κληθεί στην αποστολή της Γαλλίας, προφανώς για να αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό στον αριστερό μηρό που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκίνησε τη βραδιά του την Πέμπτη σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της Στοκχόλμης, το «Chez Jolie», πριν πάει σε ένα νυχτερινό κέντρο, το «Le Club V», στο οποίο σύμφωνα με την «Aftonbladet», είχε ήδη βρεθεί εκεί την προηγούμενη ημέρα.

 

Η έρευνα από τις Σουηδικές Αρχές

Το πρωί της Τρίτης, η σουηδική εισαγγελία ανακοίνωσε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για καταγγελία βιασμού, χωρίς να κατονομάσει τον Κιλιάν Μπαπέ ή άλλους κατηγορούμενους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αστυνομία έλαβε καταγγελία για βιασμό, με το περιστατικό να φέρεται να συνέβη στις 10 Οκτωβρίου 2024, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Μάλιστα η «Expressen» αναφέρει ότι η αστυνομία επισκέφθηκε τη Δευτέρα το ξενοδοχείο που διέμενε ο Μπαπέ με τους φίλους του για να συγκεντρώσει στοιχεία και υλικό που θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αρχές κατέσχεσαν εσώρουχα, ένα μαύρο παντελόνι και ένα μαύρο μπλουζάκι, πιθανώς για τη λήψη δειγμάτων.

Η προκαταρκτική έρευνα διευθύνεται από την επικεφαλής εισαγγελέα, Μαρίνα Τσιράκοβα η οποία αρνήθηκε να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Όταν υπάρξουν νέες πληροφορίες, θα εκδοθεί νέο δελτίο τύπου.

Ο Μπαπέ, το περιβάλλον του και η Παρί στο κόλπο...

Η ομάδα του Κιλιάν Μπαπέ, σε δηλώσεις που έκανε στην «AFP» αρχικά αρνήθηκε να λάβει θέση για οποιαδήποτε καταγγελία κατά του 25χρονου παίκτη. Ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι «σήμερα, μια νέα κακόβουλη φήμη αρχίζει να κυκλοφορεί από το σουηδικό μέσο Aftonbladet».

Το περιβάλλον του αρχηγού των Μπλέ ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να διωχθούν όσοι εμπλέκονται στην ηθική παρενόχληση και την προσβλητική μεταχείριση του παίκτη.

Ο Μπαπέ έσπασε τη σιωπή του μέσω των κοινωνικών δικτύων και χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «Fake news», συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τρία κόκκινα «Χ». Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Γίνεται τόσο προβλέψιμο, παραμονή της ακρόασης, σαν από θαύμα». Αυτή η δήλωση εικάζεται ότι αναφέρεται στην ακρόαση που είχε με την Παρί Σεν Ζερμέν ενώπιον της επιτροπής εφέσεων της Ligue de Football Professionnel (LFP), προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης.

Από την πλευρά της, η Παρί Σεν Ζερμέν δήλωσε: «Προτιμούμε να αγνοήσουμε αυτό το tweet και διατηρούμε την κομψότητα και την αξιοπρέπειά μας», αναφερόμενη στην απόφαση να ασκήσει έφεση για την υποχρέωση καταβολής 55 εκατομμυρίων ευρώ σε οφειλόμενους μισθούς και μπόνους στον πρώην παίκτη της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα