Μπαρτσελόνα: Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου από το CAS για την προσπάθεια αλλοίωσης των οικονομικών της στοιχείων

Μπαρτσελόνα: Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου από το CAS για την προσπάθεια αλλοίωσης των οικονομικών της στοιχείων

Newsroom
laporta_1_1

bet365

Πρόστιμο 500.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Μπαρτσελόνα για παραβίαση του Financial Fair Play και τη χρήση μεθόδων προκειμένου να αλλοιώσει τα οικονομικά της στοιχεία, το 2022.

Το CAS πήρε θέση υπέρ της UEFA σχετικά με την τροποποίηση των οικονομικών στοιχείων, για την οποία είχε κατηγορηθεί η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2023.

Η υπόθεση αφορούσε την πώληση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ύψους 267.089.000 ευρώ, που είχαν παρουσιαστεί ως λειτουργικά έξοδα το 2022. Η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε ότι οι παραβιάσεις των Μπλαουγκράνα ήταν σκόπιμες. Το χρηματικό πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσουν οι Καταλανοί ως ποινή φτάνει τις 500.000.

Η ομάδα του Τζοάν Λαπόρτα άσκησε έφεση ζητώντας να απορριφθεί η απόφαση και να αναγνωριστεί ότι δεν παραβίασε τους κανονισμούς του financial fair play, ή εναλλακτικά, να μειωθεί η ποινή που της επιβλήθηκε.

Το CAS, ωστόσο, αποφάσισε να απορρίψει τη συγκεκριμένη έφεση, ζητώντας παράλληλα από την Μπαρτσελόνα να πληρώσει τα έξοδα που προέκυψαν και από τις νομικές δαπάνες της UEFA, αλλά και αυτά της διαιτησίας.

 

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα