Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 5-1: Πεντάρα πρωτιάς πριν από την… διαβολοβδομάδα (vid)

Lewandowski - Yamal

bet365

Με ακόμα δύο γκολ του «καυτού» Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μια γκολάρα του Πέδρι και δύο τέρματα του Πάμπλο Τόρε, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε την Σεβίλλη (5-1) και έμεινε ξανά μόνη πρώτη στην La Liga, πριν από τα ραντεβού με Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης – Επιστροφή του Γκάβι μετά από 349 ημέρες.

Ιδανική είσοδος στην… διαβολοβδομάδα για την Μπαρτσελόνα, η οποία συνέτριψε την Σεβίλλη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ (5-1) και έμεινε πάλι μόνη πρώτη στην La Liga, προτού ανταμώσει με την Μπάγερν Μονάχου για το Champions League (Τετάρτη 23/10, 22:00) και την Ρεάλ Μαδρίτης για το «Clasico» (Σάββατο 26/10, 22:00)

Στην προθέρμανση, ο Έρικ Γκαρθία ένιωσε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός. Ο Πέδρι οπισθοχώρησε στο κέντρο μαζί με τον Μαρκ Κασαδό, ο Άνσου Φάτι ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά μετά από τον Μάιο του 2023 (μεσολάβησε πέρυσι ο δανεισμός του στην Μπράιτον) και ο Ραφίνια έπαιξε σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Οι φιλοξενούμενοι, με έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά την Μπάρτσα, μπήκαν διαβασμένοι, ψάχνοντας την πλάτη της αντίπαλης άμυνας με μακρινές μπαλιές στον Ντόντι Λουκεμπάκιο, ο οποίος έχασε δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά.

Όταν, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν… μπρος, χάθηκε η μπάλα, αφού πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά, χάνοντας ευκαιρίες για άλλα τόσα. Όλα, πάντως, ξεκίνησαν, από ένα αυστηρό πέναλτι σε πτώση του Ραφίνια από τράβηγμα του Πέκε, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαντόφσκι να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα (24’).

 

Το γκολ του «Λέβα» έδωσε στο 28’ σκυτάλη σε γκολάρα του Πέδρι με σουτ έξω από την περιοχή, μετά από ωραίο ομαδικό συνδυασμό και γύρισμα – ασίστ του Λαμίν Γιαμάλ, με τον Ζιλ Κουντέ να αφήνει την μπάλα για τον επερχόμενο συμπαίκτη του.

Ο Λεβαντόφσκι βρήκε και πάλι δίκτυα αλλάζοντας πορεία στην μπάλα σε σουτ του Ραφίνια (39’), φτάνοντας τα δώδεκα γκολ σε δέκα αγωνιστικές, με την πολύ σταθερή στο πρώτο εικοσάλεπτο Σεβίλλη να μοιάζει πλέον παραδομένη, γλιτώνοντας και από άλλα γκολ σε ευκαιρίες των Φάτι, Λεβαντόφσκι, Ραφίνια και Γιαμάλ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μάλιστα, έχασε με τραυματισμό τον πολύτιμο Σιντέρα Ετζούκε, αγγίζοντας πάντως το γκολ με τον Ισαάκ Ρομέρο, το σουτ του οποίου από κοντά σταμάτησε πάνω στον… Λεβαντόφσκι!

Επιστροφή – λύτρωση για τον Γκάβι

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε να… περισσεύει, με την Μπάρτσα να ρίχνει ρυθμούς, αλλά να αγγίζει το 4-0 σε καταπληκτικό σουτ του Γιαμάλ, με τον Όριαν Νίλαντ να αποτρέπει ένα από τα γκολ της σεζόν.

Η Σεβίλλη, προς τιμήν της, δεν τα παράτησε, αλλά έπεσε επανειλημμένως στην παγίδα του τεχνητού οφσάιντ που τόσο καλά παίζει φέτος η ομάδα του Χάνζι Φλικ, με αποτέλεσμα να «ακυρωθούν» πέναλτι του Ρομέρο σε ανατροπή του Πάου Κουμπαρσί και γκολ του Λουκεμπάκιο.

Τα… κερασάκια του δευτέρου ημιχρόνου ήταν τα δύο γκολ του Πάμπλο Τόρε μέσα σε επτά λεπτά (82’, 88’) και, κυρίως, η επιστροφή του Γκάβι ύστερα από 349 ημέρες απουσίας λόγω τραυματισμού, παίρνοντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Πέδρι.

Έβαλαν, πάντως, και οι Σεβιλιάνοι το δικό τους λιθαράκι με το γκολ της τιμής στο 87’ από πλασέ του 19χρονου, πολλά υποσχόμενου Βέλγου Στάνις Ιντούμπο – Μουζάμπο, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, η οποία ήταν πάντα πολύ ψηλά. Θα είναι άραγε έτσι και απέναντι στις παρέες των Χάρι Κέιν και Κιλιάν Μπαπέ;

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Ινιάκι Πένια – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπάλντε – Κασαδό, Πέδρι (83’ Γκάβι) – Γιαμάλ (76’ Πάμπλο Τόρε), Ραφίνια (66’ Φερμίν Λόπεθ), Φάτι (76’ Ζεράρ Μαρτίν) – Λεβαντόφσκι (66’ Πάου Βίκτορ).

Σεβίλλη (Φρανθίσκο Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα): Νίλαντ – Καρμόνα, Μπαντέ, Μαρκάο, Πεδρόσα – Αγκουμέ (70’ Μουζάμπο), Γκούντελι – Λουκεμπάκιο, Πέκε (46’ Σούσο – 70’ λ. τρ. Σο), Ετζούκε (45’ λ. τρ. Λοκόνγκα) – Ισαάκ Ρομέρο.

Μια σφαλιάρα, δύο βαθμοί

Η Βιγιαρεάλ άγγιζε τη νίκη επί της Χετάφε στο «Θιουδάδ ντε λα Θεράμικα», όταν στο 86’ ο αρχηγός της, Ραούλ Αλμπιόλ, έδωσε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο στον Μπερτούγκ Γιλντιρίμ, σε διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή.

Ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την παράβαση, αλλά ύστερα από συνεννόηση με το VAR και αφού τσέκαρε την φάση στο μόνιτορ, σφύριξε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε στο γκολ της ισοφάρισης (1-1) ο Μάουρο Αραμπάρι.

Νωρίτερα, το Κίτρινο Υποβρύχιο είχε ανοίξει το σκορ με σουτ του Σάντι Κομεσάνια μέσα από την περιοχή (44’) και έχασε ευκαιρίες για το 2-0, κάτι που πλήρωσε λίγο πριν από το φινάλε. Η Βιγιαρεάλ έπεσε στην τέταρτη θέση, στο -2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα