Μπαρτσελόνα: Οι Καταλανοί στα βήματα της εποχής... Μέσι

Μπαρτσελόνα: Οι Καταλανοί στα βήματα της εποχής... Μέσι

Lewandowski - Yamal

bet365

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της φετινής Μπαρτσελόνα και οι ομαδικές και ατομικές επιδόσεις που φέρνουν στο μυαλό την «χρυσή» εποχή του Μέσι.

Η Μπαρτσελόνα διέλυσε χθες (20/10) με 5-1 την Σεβίλλη στην έδρα της σε αγώνα για την 10η αγωνιστική της La Liga φτάνοντας τις εννέα νίκες σε δέκα παιχνίδια.

Οι Καταλανοί έχουν εντυπωσιάσει στην έναρξη της φετινής σεζόν έχοντας πιάσει κάποιες επιδόσεις, ομαδικές και ατομικές, ανάλογες με τις οποίες είχαν να γίνουν από την εποχή του Μέσι.

Αρχικά, οι «Μπλαουγκράνα» έχουν σκοράρει ήδη 31 γκολ στα πρώτα δέκα ματς της σεζόν, έχοντας να πετύχουν αντίστοιχη ή και καλύτερη επίδοση από την εποχή του Αργεντινού θρύλου της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα είχε πετύχει κάτι ανίστοιχο την σεζόν 2012-2013, όταν είχε σημειώσει 32 γκολ ενώ αν πάμε σε χρονιές, που δεν βρισκόταν ακόμη εκεί ο Αργεντινός, πρέπει να φτάσουμε στην σεζόν 1996-1997, οπότε και είχαν σκοράρει 33 τέρματα στα πρώτα δέκα παιχνίδια.

Όσον αφορά το ατομικό κομμάτι, οι ρυθμοί που σκοράρει ο Λεβαντόφσκι κι εκείνοι με τους οποίους μοιράζει ασίστ ο Γιαμάλ προσιδιάζουν σε αντίστοιχες επιδόσεις του Λιονέλ Μέσι.

Ο Πολωνός επιθετικός έχει σκοράρει 12 γκολ σε 10 αγώνες όντας σε τρομερή κατάσταση, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να είναι ο τελευταίος που είχε πετύχει κάτι ανάλογο. Την σεζόν 2019-2020 είχε σκοράρει τον ίδιο αριθμό τερμάτων στα ίδια ματς με τον Λεβαντόφσκι.

Ο Ισπανός εξτρέμ από την άλλη έχει ήδη μοιράσει έξι ασίστ στα πρώτα δέκα παιχνίδια της σεζόν, κάτι που έχει να συμβεί από την σεζόν 2014-2015, όταν ο Λιονέλ Μέσι είχε μοιράσει επτά ασίστ στον ίδιο αριθμό αγώνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα