Συμβόλαιο με πέντε όρους και μηδενική ανοχή στη βία: Έτσι λειτουργούν οι Grada Fans στο «Μπερναμπέου»

real ultras bernabeu

bet365

Τα 1.800 μέλη των Grada Fans, που ετοιμάζονται για το πολυαναμενόμενο Clasico με την Μπαρτσελόνα, έχουν υπογράψει συμβόλαιο που περιλαμβάνει πέντε απαράβατους όρους προκειμένου να γίνουν μέλη του γκρουπ των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο «Μπερναμπέου» είναι μοναδική και προκαλεί ρίγη τόσο στους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και στους παίκτες. «Όταν το γήπεδο ''βρυχάται'', νιώθεις μία ξεχωριστή δύναμη να σού δίνει ώθηση και φαίνεται σαν το στάδιο να τρέμει», έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Λούκας Βάθκεθ. Η Βασίλισσα ετοιμάζεται να ζήσει και πάλι τέτοιες στιγμές στο Clasico του Σαββάτου (26/10), απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η έδρα της αναμένεται να είναι «καυτή» και ο ρόλος του 12ου παίκτη των Μερένγκες είναι πιο καθοριστικός από ποτέ.

Οι «Grada Fans» είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία της εκρητικής ατμόσφαιρας του «Μπερναμπέου» και εν όψει του μεγάλου ντέρμπι με τους Μπλαουγκράνα, ετοιμάζουν κορεό που θα εκτείνεται σε όλο το μήκος των κερκίδων. Έχουν συσταθεί εδώ και μία δεκαετία, από το 2014, όταν οι Ultras Sur αποκλείστηκαν από το γήπεδο της Βασίλισσας, σε μία προσπάθεια πάταξης της οπαδικής βίας. Πρόκειται για περίπου 1.800 άτομα, τα οποία υπογράφουν συμβόλαια πριν γίνουν μέλη.

Η «Relevo» αποκαλύπτει τους πέντε όρους του τίθενται προκειμένου κάποιος να συμμετάσχει στη νέα ομάδα των υποστηρικτών της Βασίλισσας, καθώς και τους κανόνες που θα πρέπει ο εκάστοτε φαν να ακολουθεί. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να απέχουν από εκδηλώσεις βίας, να μην προβαίνουν σε ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια, να μην εκφράζουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις στο γήπεδο και να ζητωκραυγάζουν για την ομάδα από την προθέρμανσή της μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι ρήτρες περιλαμβάνουν και την υποχρέωση ενός οπαδού να γνωρίζει όλα τα συνθήματα της ομάδας και ιδιαίτερα εκείνο που είναι αφιερωμένο στον θρυλικό Χουανίτο και τραγουδιέται πάντα στο 7ο λεπτό κάθε ματς.

 

Οι 5 όροι στο συμβόλαιο αναλυτικά

  • Αποχή από εκδηλώσεις βίας
  • Απαγόρευση σε ρατσιστικά σχόλια
  • Απαγόρευση σε ομοφοβικά σχόλια
  • Απαγόρευση συνθημάτων πολιτικού περιεχομένου
  • Γνώση όλων των συνθημάτων της Ρεάλ Μαδρίτης

Παρά την... εξυγίανση της κερκίδας του «Μπερναμπέου», εξακολουθούν να υπάρχουν αμφισβητήσεις, κυρίως λόγω της παρουσίας πρώην μελών -και μάλιστα ηγετικών- των Ultras Sur στους Grada Fans, αλλά και βίαιων περιστατικών που ενίοτε καταγράφονται. Η παρουσία του Κάρλος Κλάρα, με το βεβαρυμένο ποινικό μητρώο στις εξέδρες πρόσφατα προκάλεσε αντιδράσεις και ζητήθηκε να τού απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο των Μαδριλέων. Αυτά μαρτυρούν ότι δεν τηρούν όλοι τους όρους που έχουν υπογράψει κι ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω εξάλλειψης της τοξικότητας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται τους φιλάθλους της, αλλά και τους Grada Fans, με τον ίδιο τον Φλορεντίνο Πέρεθ να έχει επενδύσει στην καλύτερη οργάνωσή της σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος που «στοιχειώνουν» ακόμα άλλα ισπανικά κλαμπ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα