Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Όταν ο Φλικ αγωνίστηκε στο «Μπερναμπέου» (vid)

Ο Χάνσι Φλικ συνάντησε μία και μοναδική φορά τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου»

bet365

Το πρώτο Clasico της σεζόν βρίσκεται προ των πυλών (26/10, 22:00) και ο Χάνσι Φλικ επιστρέφει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αυτή τη φορά ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, 36 χρόνια μετά τη μοναδική του αναμέτρηση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται για το πρώτο ντέρμπι μεγατόνων της σεζόν. Οι Μερένγκες υποδέχονται τους Μπλαουγκράνα σε ένα Clasico που προμηνύεται το πιο ανταγωνιστικό εδώ και χρόνια και έχει ιστορικό διακύβευμα, αφού η Βασίλισσα αν δεν ηττηθεί θα ισοφαρίσει το ρεκόρ αήττητου σερί στη La Liga που κρατάει η Μπάρτσα με 43 παιχνίδια!

Η πρώτη «μάχη» τους τη φετινή σεζόν βρίσκει τις δύο ομάδες να προπορεύονται με απόσταση τριών βαθμών στο πρωτάθλημα (27 η Μπαρτσελόνα, 24 η Ρεάλ) και να προέρχονται από μεγάλες νίκες στο Champions League επί των γερμανικών Μπάγερν Μονάχου (4-1) και Μπορούσια Ντόρτμουντ (5-2) αντίστοιχα.

Ένας Γερμανός, μάλιστα, αναμένεται να είναι o πρωταγωνιστής που θα κάνει ντεμπούτο σε Clasico από μεριάς Καταλανών. Ο Κιλιάν Μπαπέ είναι ο μεγάλος «πρωτάρης» της Ρεάλ, ο Χάνσι Φλικ είναι αυτός για την Μπαρτσελόνα.

Ο νεοφερμένος τεχνικός της Μπάρτσα έχει ξεκινήσει ιδανικά τη θητεία του στον καταλανικό σύλλογο και καλείται στο παρθενικό του Clasico να αποτρέψει πλέον την ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ, μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ένα γήπεδο που δεν γνωρίζει πολύ καλά, αλλά ίσως θυμάται από τη μοναδική φορά που το επισκέφθηκε για μια αναμέτρηση με τους Μαδριλένους 36 ολόκληρα χρόνια πριν!

 

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός coach αντιμετώπισε μία και μοναδική φορά τη Ρεάλ στο γήπεδό της ως παίκτης της Μπάγερν, το μακρινό 1988. Ήταν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τους Βαυαρούς να επικρατούν στο Μόναχο (3-2) αλλά τη Ρεάλ της επονομαζόμενης «Quinta del Buitre» των Μπουτραγκένιο, Σαντσίς, Μίτσελ, Μαρτίν Βάθκεθ και Παρντέθα να γυρίζει την κατάσταση στη ρεβάνς (2-0).

Ο μόλις 22χρονος τότε Φλικ αποτελούσε τον αθόρυβο εργάτη στη μεσαία γραμμή της Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες, παίζοντας στο πλευρό του Λόταρ Ματέους και με έτερους συμπαίκτες μεταξύ άλλων τους Πφαφ, Μπρέμε και Άουγκεντάλερ.

Αυτή ήταν και η μοναδική του εμπειρία ως παίκτης ή πρώτος προπονητής μέχρι να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα, εμπειρία που θέλει να... αντικαταστήσει με νίκη στο πρώτο του Clasico, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς μετά τον Τάτα Μαρτίνο το 2013 (Ενρίκε, Βαλβέρδε, Σετιέν, Κούμαν και Τσάβι ξεκίνησαν με ήττα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα