Μπέτις – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Νέο χαστούκι και στο -10 από την κορυφή (vid)

Diego Simeone

bet365

Μετά την εντός έδρας ήττα – σοκ από την Λιλ στο Champions League, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε και στην Σεβίλλη από την Μπέτις (1-0) και έμεινε στην τέταρτη θέση της La Liga, στο -10 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Πως να μην είσαι προληπτικός μετά! Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν αήττητος στα δώδεκα παιχνίδια όπου είχε αντιμετωπίσει τον Μανουέλ Πελεγκρίνι (οκτώ νίκες – τέσσερις ισοπαλίες) και έμελλε να ηττηθεί στο 13ο, με την Μπέτις να λυγίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μπενίτο Βιγαμαρίν» (1-0) και να ανεβαίνει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της La Liga.

Οι Ροχιμπλάνκος, μετά την μεσοβδόμαδη εντός έδρας ήττα – σοκ από την Λιλ στο Champions League με 3-1, δέχθηκαν χαστούκι και εντός συνόρων, μένοντας τέταρτοι πίσω και από την Βιγιαρεάλ, στο -10 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Το ματς κρίθηκε από αυτογκόλ του Χοσέ Μαρία Χιμένες μόλις στο τέταρτο λεπτό, με τον Ουρουγουανό κεντρικό αμυντικό να προσπαθεί να διώξει την μπάλα σε σέντρα του Άμπντε, στέλνοντας την άθελά του στα δίχτυα της εστίας του Γιάν Όμπλακ.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τους Σεβιλιάνους στη συνέχεια, με σουτ του Άμπντε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και Βίτορ Ρόκε, Τσίμι Άβιλα και Μαρκ Μπάρτρα να αγγίζουν το 2-0, κόντρα σε μια ανύπαρκτη Ατλέτικο.

Οι φιλοξενούμενοι, αφού γλίτωσαν το γκολ σε νέο δοκάρι, αυτή την φορά του Πάμπλο Φορνάλς, αντέδρασαν μόνο με την είσοδο του Άνχελ Κορέα στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τον Αργεντινό να προλαβαίνει να έχει δύο προσπάθειες στο δοκάρι (!), όπου και έσβησαν οι ελπίδες της Ατλέτικο για να αποφύγει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Την κράτησε όρθια ο Μαμαρντασβίλι

Σε ένα χρόνο από τώρα, ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι θα υπερασπίζεται την εστία της Λίβερπουλ, όντας πραγματικός ανταγωνισμός για τον Άλισον για την θέση του βασικού. Προτού αποχωρήσει, όμως, ο Γεωργιανός τερματοφύλακας θέλει να κρατήσει την Βαλένθια στην πρώτη κατηγορία.

Στο 1-1 με την Χετάφε στην Μαδρίτη, το οποίο διατήρησε τελευταίες τις Νυχτερίδες αλλά στο -3 πλέον από την 17η Εσπανιόλ, ο Μαμαρντασβίλι έκανε μια απίθανη, διπλή απόκρουση στις καθυστερήσεις, αποτρέποντας την πλήρη ανατροπή και ήττα.

Η ομάδα του Ρουμπέν Μπαράχα προηγήθηκε με τον Έντσο Μπαρενετσέα (36’), έπαιξε φουλ άμυνα για να κρατήσει τη νίκη – ανάσα, δέχθηκε εντέλει την ισοφάριση στο 90’ με πέναλτι του Μάουρο Αραμπάρι, αλλά γλίτωσε τα (ακόμα) χειρότερα χάρη στον Μαμαρντασβίλι.

Τρία γκολ σε 23 λεπτά

Η Θέλτα φημιζόταν για την επιθετική της δεινότητα, αλλά κόντρα στην ομάδα του Βίγκο, η Λεγανές ήταν αυτή που αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια, παίρνοντας δικαίως το άνετο 3-0 στην Μαδρίτη, το οποίο συνιστά την δεύτερη νίκη των νεοφώτιστων στην φετινή σεζόν.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, η Λεγανές σημείωσε τρία γκολ μέσα σε 23 λεπτά (!) και καθάρισε την… μπουγάδα, με αντεπίθεση και τελείωμα του Ντιέγκο Γκαρθία ύστερα από λάθος του Ιλάις Μορίμπα (59’), σουτ του Ντάρκο Μπράσανατς μετά από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Μιγκέλ (78’) και κεφαλιά από κοντά του Σέρχιο Γκονθάλεθ (82’).

Ο Τάσος Δουβίκας μπήκε αλλαγή στο 62’, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά για την ομάδα του Κλαούντιο Χιράλδεθ, η οποία μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην σεζόν είναι πλέον ενδέκατη στην βαθμολογία, με περισσότερες ήττες από νίκες (έξι έναντι τεσσάρων).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα