Λιονέλ Μέσι - Η Σάντος «αμφισβητεί» το ρεκόρ του: «Ο Πελέ πέτυχε 1.091 γκολ με την φανέλα μας»

Ο ίδιος ο Πελέ συνεχάρη τον Λιονέλ Μέσι για την ισοφάριση του ρεκόρ του σε γκολ με μια ίδια ομάδα, όταν ο Αργεντινός έφτασε τα 643 με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, όσα και ο Βραζιλιάνος με αυτή της Σάντος.
Ο Μέσι μετράει πλέον 644, αλλά η Σάντος «αμφισβητεί» το ρεκόρ του Αργεντινού, υποστηρίζοντας μέσω ανακοίνωσή της ότι ο Πελέ δεν πέτυχε 643 γκολ με την φανέλα της, αλλά... 1.091! Πως προκύπτει αυτή η τόσο μεγάλη διαφορά;
«Ο Πελέ σημείωσε 1.091 γκολ για την Σάντος. Στους υπολογισμούς του εξειδικευμένου Τύπου, ο Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου σημείωσε 643 σε διοργανώσεις και τα υπόλοιπα 448, επιτεύχθηκαν σε φιλικούς αγώνες και διοργανώσεις, οι οποίοι μπήκαν στην λήθη του χρόνου, σαν να είχαν λιγότερη αξία από τις υπόλοιπες» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του βραζιλιάνικου συλλόγου, ο οποίος επισημαίνει ότι πολλοί από τους εν λόγω αγώνες δόθηκαν κόντρα σε μεγάλες ομάδες της εποχής, όπως για παράδειγμα η ίδια η Μπαρτσελόνα (τέσσερα γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια).
Ως απάντηση στην... απάντηση της Σάντος, βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα 644 γκολ του Μέσι με την Μπαρτσελόνα είναι επίσημα, όπως και τα 643 του Πελέ με την φανέλα της. Γιατί, αν προσθέταμε και τα «φιλικά» γκολ του Λέο ως Μπλαουγκράνα, δεν αποκλείεται να... πλησίαζε τις επιδόσεις του Πελέ!
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
ροδαμ
Παιχταράδες και οι δύο από τους, μέσα στους 4-5 καλύτερους όλων των εποχών. Πιστεύω όμως ότι τα ρεκόρ έχουν να κάνουν με τα επίσημα παιχνίδια. Αυτά μετράνε. Τα φιλικά που γίνονται σε προετοιμασία ή τα φιλικά για κάποιο σκοπό, λογικό να μην μετράνε. Στα επίσημα παιχνίδια λοιπόν σε γκόλ, ο Μέσι έχει περάσει τον Πελέ, και έγραψε ιστορία.
WE RULE THIS LAND.
Ναι,τα καλοκαιρια στην παραλια.Δεν υπαρχει συγκριση με το ρεκορ του μεσι.Ουτε και συνολικα συγκριση.
Spi ros 10
συνολικά σύγκριση για ποιον λόγο δεν υπάρχει; ο άλλος 17 χρόνων σήκωσε παγκόσμιο σαν πρώτο βιολί
Georgy
Ο ενας τα έβαλε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου (για πολλά χρόνια ήταν το ισπανικό, τώρα έχει ξανανέβει το αγγλικό) και στην πιο δυσκολη διοργάνωση του κόσμου (τσουλου). Έτσι και αλλιώς οι συγκρίσεις είναι ανούσιες αφού το ποδόσφαιρο 50+ χρόνια πριν ήταν εντελώς διαφορετικό από τώρα. Και οι δύο είναι οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές της γενιάς τους.
jctergal
Το Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα στις δεκαετίες 50-60 ήταν το καλύτερο του κόσμου, αφού στα διηπειρωτικά η Σάντος νίκαγε τους Ευρωπαίους. Σίγουρα δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά όπως η σημερινή Ευρώπη.
Theo andronikidis
το καλυτερο πρωταθλημα του κοσμου δεν ηταν ποτε το ισπανικο, απλα ειχε τις καλυτερες πρωτοπορους (ρεαλ, μπαρτσα), δεν ειχε ποτε ανταγωνισμο απο τις μικροτερες ομαδες σε αντιθεση με την πρεμιερ, δηλαδη αν η παρι αρχιζει και παιρνει σερι τα ucl τοτε ξαφνικα για σενα υποθετω θα γινει το γαλλικο το καλυτερο πρωταθλημα
Athens1234
Όχι απλά είχε κάποιες ομαδουλες που έπαιρναν μόνιμα το τσουλου κ το Europa. Ρεάλ,Μπάρτσα , Ατλέτικο , Σεβίλη
Robotakiα_ενωθείτε
H Sevilla κάπου κάθεται και γελάει με αυτά που γράφεις..
Spi ros 10
εντάξει αστεία αυτά από την Σάντος, ΑΛΛΑ να πούμε πως εκείνη την εποχή αυτά δεν ήταν φιλικά αλλά κανονικοί και σκληροί αγώνες μιας και όλοι ήθελαν να κερδίσουν την καλύτερη ομάδα του πλανήτη ακόμα και σε φιλικό καθώς δεν μπορούσαν να την πετύχουν άλλου. επίσης είναι αστείο να λέμε ότι ο Μέσι έβαλε 400 γκολ σε φιλικά της Μπαρτσελόνα, οπότε η τελευταία πρόταση μάλλον είναι λίγο άκυρη. Ας δεχτεί λοιπόν η Σάντος πως ο Μέσι τους ξεπερασε