Παρί - Μαρσέιγ 1-0: O Νεϊμάρ «σημάδεψε» το Classique και κράτησε τους Παριζιάνους στην κορυφή

Νίκος Κικίδης
Παρί - Μαρσέιγ 1-0: O Νεϊμάρ «σημάδεψε» το Classique και κράτησε τους Παριζιάνους στην κορυφή

bet365

Η Παρί Σεν Ζερμέν επανήλθε δριμύτερη μετά τη γκέλα κόντρα στην Ρεμς, καθώς με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ επικράτησε 1-0 της Μαρσέιγ στο Classique και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή.

Ενόψει της εκκίνησης της σεζόν προειδοποιούσε προς πάσα κατεύθυνση πως φέτος κάθε φορά που θα σουτάρει θα βρίσκει δίχτυα... Μια υπόσχεση που αν μη τι άλλο έχει τηρήσει στο έπακρο σε αυτό το πρώτο δίμηνο, φτάνοντας αισίως τα 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Και φυσικά το τελευταίο το κρατούσε για μια... ειδική περίσταση, για το Classique απέναντι στη Μαρσέιγ. Με τον Νεϊμάρ λοιπόν να δίνει συνέχεια στα γκολ και στις αποστομωτικές εμφανίσεις, η Παρί επιβλήθηκε στο ντέρμπι 1-0 των Μασσαλών που αγωνίζονταν με δέκα από το 72΄και διατηρήθηκε μόνη στην κορυφή της Ligue 1.

Οι Παριζιάνοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και απείλησαν για πρώτη φορά στο 6΄με τον Χακίμι, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Πάου Λόπεθ. Μια συνθήκη μάλιστα που αντιμετώπισαν οι περισσότεροι σταρ των γηπεδούχων, καθώς ο Ισπανός τερματοφύλακας δήλωνε πανταχού παρών κρατώντας τη Μαρσέιγ ζωντανή. Στα... χασομέρια το πρώτου μέρους ωστόσο, ο Νεϊμάρ κατάφερε να βρει τρόπο να τον νικήσει μέσα από την περιοχή για το 1-0, στην πρώτη ασίστ του Κιλιάν Μπαπέ στη φετινή περίοδο (45+1΄).

Οι Μασσαλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο μέρος και έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 52΄, όμως ο Χαρίτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντοναρούμα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση προς τα καρέ των Παριζιάνων, όμως η αποβολή του Γκιγκό στο 72΄για σκληρό μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ έβαλε απότομο φρένο στις προσπάθειές τους.

Κάπως έτσι η Παρί ανάκτησε τον έλεγχο, βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως το τελικό σφύριγμα βρήκε το σκορ να παραμένει στο 1-0. Ένα αποτέλεσμα δε αρκετό για να διατηρήσει τους Παριζιάνους στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +3 από τη δεύτερη Λοριάν.

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντανίλο, Μπερνάτ, Βεράτι, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ, Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ

Μαρσέιγ (Ίγκορ Τούντορ): Λόπεθ, Εμπεμπά, Μπαϊγί, Μπαλέρντι, Κλάους, Ρονγκιέρ, Βερετού, Ταβάρες, Χαρίτ, Γκεντουζί, Σάντσες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα