Ο Μακρόν θέλει Πλατινί για πρόεδρο στη γαλλική ομοσπονδία, μετά την κατακραυγή για Λε Γκρε

Ο Μακρόν θέλει Πλατινί για πρόεδρο στη γαλλική ομοσπονδία, μετά την κατακραυγή για Λε Γκρε

Ο Μακρόν θέλει Πλατινί για πρόεδρο στη γαλλική ομοσπονδία, μετά την κατακραυγή για Λε Γκρε

bet365

Μετά την πρωτοβάθμια δικαίωσή του στα ελβετικά δικαστήρια για την υπόθεση διαφθοράς, ο Μισέλ Πλατινί δέχθηκε κρούση από τον Γάλλο πρωθυπουργό, Εμάνουελ Μακρόν με σκοπό την ανάληψη της προεδρίας της FFF, στη σκιά του σάλου που έχει προκαλέσει ο εν ενεργεία επικεφαλής, Νοέλ Λε Γκρε.

Το κλίμα στη γαλλική ομοσπονδία είναι βαρύτερο από ποτέ για τον Νοέλ Λε Γκρε, ο οποίος έστρεψε και τους τελευταίους ουδέτερους εναντίον του μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για τον Ζινεντίν Ζιντάν, την ώρα που εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών για σεξουαλικά σκάνδαλα στην FFF.

Ο 82χρονος παράγοντας, εδώ και 13 χρόνια στην κεφαλή της γαλλικής ομοσπονδίας, φέρεται να βρίσκεται «υπ' ατμόν» και το «RMC» αναφέρει πως ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν, έχει αναλάβει επί προσωπικού την εύρεση του αντικαταστάτη του, με πρώτο όνομα στη λίστα τον Μισέλ Πλατινί!

Όπως αναφέρει το γαλλικό Μέσο, ο Μακρόν επικοινώνησε με τον άλλοτε πρόεδρο της UEFA για να τον ρωτήσει αν θα ενδιαφερόταν να αναλάβει τη θέση του προέδρου της FFF μέσα στο 2023, έτος που εκπνέει η ποινή οκταετούς αποκλεισμού που του επιβλήθηκε το 2015 για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA.

Ο Πλατινί αθωώθηκε σε πρώτο βαθμό το περασμένο καλοκαίρι από τους Ελβετούς εισαγγελείς στη δίκη για απόσπαση κεφαλαίων από τη FIFA και δωροδοκία, στην οποία ήταν συγκατηγορούμενος με τον Σεπ Μπλάτερ. Πλέον, έχει αποστασιοποιηθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά σύμφωνα με το «RMC» δέχθηκε να συναντήσει τον Μακρόν για να συζητήσουν την πρόταση στις 10 Φεβρουαρίου.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα