Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Μπαπέ και το γκρουπ των «κομμένων» με αξία που... ζαλίζει

Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Μπαπέ και το γκρουπ των «κομμένων» με αξία που... ζαλίζει

Το γκρουπ των κομμένων της Παρί που προπονείται ο Μπαπέ

bet365

Ο Κιλιάν Μπαπέ πόζαρε όλο χαμόγελο στο πλευρό των έτερων «κομμένων» της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα χαμογελάσει εξίσου πλατιά αν καταφέρει να ξεφορτωθεί και τους 15 τους στο φετινό παζάρι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζει την καλοκαιρινή της προετοιμασία επί ασιατικού εδάφους, φουλάροντας παράλληλα και στο μεταγραφικό κομμάτι. Την ίδια ώρα, το πιο ακριβό γκρουπ «κομμένων» στον πλανήτη προπονούνται στο κέντρο των Παριζιάνων στο Πουασί. Ανάμεσα στους οποίους δεσπόζει εδώ και δέκα ημέρες ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, Κιλιάν Μπαπέ.

Ο Γάλλος σταρ έχει τεθεί εκτός ομάδας με ημερομηνία λήξης την ημέρα που θα πωληθεί. Οι ιδιοκτήτες από το Κατάρ θέλουν εδώ και τώρα να ξεφορτωθούν τον μεγάλο τους σταρ που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του κι επιχειρεί να φύγει ως ελεύθερος το 2024, συνθήκη που τους οδήγησε να τον θέσουν στο περιθώριο κι εκτός προπονήσεων με την πρώτη ομάδα μέχρι νεοτέρας.

Ο ίδιος ο 25χρονος στράικερ πάλι, δεν δείχνει να... σκάει. Το απόγευμα της Τετάρτης ανέβασε στα social media μια ομαδική φωτογραφία όπου ποζάρει χαμογελαστός δίπλα στους υπόλοιπους «κομμένους»: το λεγόμενο «loft» όπως το αναφέρουν στη Γαλλία, το γκρουπ των παικτών που έχουν τεθεί προς παραχώρηση και δεν υπολογίζονται ή που για οποιονδήποτε άλλον λόγο έμειναν εκτός της πρώτης ομάδας.

Στην προκειμένη περίπτωση, ένα γκρουπ συνολικά 15 παικτών που μετά την έλευση του Μπαπέ έχει... εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή του αξία.

Συγκεκριμένα, στα 234 εκατομμύρια ευρώ! Ποσό που ξεπερνά το αντίστοιχο ολόκληρων συλλόγων όπως του Άγιαξ, της Γαλατάσαραϊ, ή εναλλακτικά ένα μπάτζετ που σχεδόν ξεπερνά αθροιστικά τη χρηματιστηριακή αξία των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (245 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt)!

Ανάμεσα στους 15 παίκτες φιγουράρουν επίσης τα ονόματα των Βαϊνάλντουμ, Παρέδες, Ντράξλερ, Ντιαλό, αρκετοί ποδοσφαιριστές που «αποφοίτησαν» από την Κ-19 και έχουν ακόμα συμβόλαιο (η Παρί δεν διαθέτει β' ομάδα), με μοναδική εξαίρεση του κανόνα τον νεοαποκτηθέντα από την Μπαρτσελόνα Ισπανό κίπερ, Αρνάου Τένας, ο οποίος πολύ απλά αποκτήθηκε αφότου η αποστολή του Λουίς Ενρίκε αναχώρησε για την Ιαπωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των κανονισμών του γαλλικού ποδοσφαίρου, που έχουν υπογράψει η Ένωση Παικτών, η γαλλική ομοσπονδία και η γαλλική Λίγκα, κάθε ομάδα δικαιούται να έχει ένα «loft» στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδλυ, παρέχοντας όμως τα ίδια στάνταρ προπόνησης και συνθηκών με την πρώτη ομάδα (εξοπλισμό, εγκαταστάσεις, ιατρική φροντίδα, προπόνηση).

Από τις 2 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, οι «κομμένοι» πρέπει να επιστρέψουν στο γκρουπ της πρώτης ομάδας κι οποιοδύποτε δευτερεύον σύνολο παικτών θα μπορεί να σχηματιστεί εκ νέου με τουλάχιστον δέκα παίκτες, αυστηρά για αγωνιστικούς λόγους. Πράγμα που δεν ισχύει στην περίπτωση του Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος θα έχει τον νόμο με το μέρος του αν εν τέλει μείνει στην Παρί για τη νέα σεζόν και δεν συμπεριληφθεί ξανά στην πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά η λίστα των «κομμένων» και η αξία τους σύμφωνα με το Transfermarkt:

  • Κιλιάν Μπαπέ - 180 εκατ.
  • Λεάντρο Παρέδες - 12 εκατ.
  • Αμπντού Ντιαλό - 10 εκατ.
  • Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ - 8 εκατ.
  • Γιούλιαν Ντράξλερ - 6 εκατ.
  • Αρνάου Τένας - 5 εκατ.
  • Τιμοτί Πεμπελέ - 5 εκατ.
  • Κόλιν Νταγκμπά - 4,5 εκατ.
  • Εντουάρ Μισού - 2,5 εκατ.
  • Τζεΐντι Γκασαμά - 750 χιλ.
  • Κένι Νατζέρα - 300 χιλ.
  • Νεχέμια Φερνάντες-Βελίζ - 250 χιλ.
  • Μουτανάμπι Μποντιάνγκ - 100 χιλ.
  • Ματίας Ραντριαμάμι - 150 χιλ.
  • Βιμόζ Μουντού Γουά Μούνγκου - -

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα