Μαρσέιγ: Οργή, απειλές θανάτου και ένας σύλλογος σε... τεντωμένο σκοινί

marseille_fans

bet365

Σε κατάσταση... χάους βρίσκεται η ευρωπαϊκή αντίπαλος της ΑΕΚ, Μαρσέιγ. Ένα ρόστερ εκατομμυρίων χωρίς την προσδοκώμενη εικόνα και πλέον χωρίς τον Μαρθελίνο και ένας πρόεδρος, που παρά τις απειλές για τη ζωή του, αποφάσισε τελικά να μην παραιτηθεί.

Περίπου έναν μήνα πριν η Μαρσέιγ υποδεχθεί την ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική του Europa League (26/10), το κλίμα στη Μασσαλία δείχνει κάτι παραπάνω από τεταμένο, ικανό να γεννήσει από πολύ νωρίς τα μαύρα σύννεφα που θα επισκιάσουν μια σεζόν που ξεκίνησε πολύ διαφορετικά, γεμάτη υποσχέσεις και όνειρα για την υπέρβαση. Η κατάσταση όμως εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά και ο Μαρθελίνο ήδη παραιτήθηκε.

Τον ίδιον δρόμο σκέφτηκε πολύ σοβαρά να ακολουθήσει και ο πρόεδρος της ομάδας, Πάμπλο Λονγκόρια, ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα με την Equipe, αποφάσισε εν τέλει να παραμείνει στο τιμόνι του συλλόγου. Το Gazzetta σας παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα της κρίσης των Μασσαλών.

Επενδύσεις και υποσχέσεις

Η καλοκαιρινή αποδυνάμωση της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε τη Μαρσέιγ να... ονειρευτεί την επιστροφή της στην κορυφή της Γαλλίας. Η διοίκηση του συλλόγου μάλιστα υποστήριξε αυτά τα όνειρα με ηχηρές κινήσεις. Ο Μαρθελίνο κρίθηκε ως ο εκλεκτός για την άκρη του πάγκου και στην ομάδα ήρθαν παίκτες όπως ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο Ιλιμάν Εντιαγέ και ο Ισμαΐλα Σαρ, με τον σύλλογο να δημιουργεί εν τέλει ένα ρόστερ αξίας 257,3 εκατομμυρίων ευρώ. Οι υποσχέσεις και οι προσδοκίιες για μια διαφορετική σεζόν ωστόσο, σβήστηκαν πάρα πολύ γρήγορα.

Αποκλεισμός και μουδιασμένο ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να γεμίσει από νωρίς με γκρίνια τις τάξεις των Μασσαλών. Αποκλείοντάς τους μάλιστα από το Champions League δημιούργησε και μια διόλου αμελητέα τρύπα στα οικονομικά τους, ειδικά μετά το καλοκαιρινό «άνοιγμα». Η κατηφόρα συνεχίστηκε, με τη Μαρσέιγ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Ligue 1 να μετρά δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, παίζοντας μόνο με θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους και κυρίως προβληματίζοντας με την ιδιαίτερα κακή της εικόνα.

Αποκορύφωμα αυτής μάλιστα, αποτέλεσε το τελευταίο εντός έδρας 0-0 κόντρα στην Τουλούζ, του οποίου ακολούθησε το... κράξιμο από τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Ένα ολόκληρο και «καυτό» «Βελοντρόμ» αποδοκίμασε έντονα τουςε πάικτες. «Δεν βλέπουμε μπάλα, ντρεπόμαστε! Δεν μας σέβεστε», ανέφεραν οι ultras των Μασσαλών σε συνάντησή τους με εκπροσώπους της διοίκησης, εξοργισμένοι για το ποδόσφαιρο της Μαρσέιγ, που δεν θύμιζε σε τίποτα όσα ονειρεύονταν πριν λίγο καιρό.

Η ξαφνική παραίτηση του Μαρθελίνο

Και εν μέσω μιας ήδη βαριάς ατμόσφαιρας, η παραίτηση του Μαρθελίνο έσκασε σαν... κεραυνός εν αιθρία. Δίχως αμφιβολία ο Ισπανός κόουτς έδειχνε να ψάχνει ακόμα τα πατήματά του στο νέο του ξεκίνημα, έδειχνε να... ζορίζεται και να αναζητεί ακόμα τη συνταγή να παρουσιάσει μια ομάδα με χημεία και ξεκάθαρους στόχους στο γήπεδο.

Όμως ελάχιστοι θα μπορούσαν να περιμένουν την παραίτησή του μετά από μόλις επτά παιχνίδια. Ο Μαρθελίνο αντιμετώπισε ιδιαίτερα έντονη κριτική για το ποδόσφαιρό του στη συνάντηση οπαδών-διοίκησης και επικαλούμενος προσωπικούς λόγους αποτέλεσε παρελθόν με συνοπτικές διαδικασίες, όντας πλέον ο πιο εφήμερος προπονητής της Μαρσέιγ τον 21ο αιώνα

Οι απειλές θανάτου και η... αναστροφή του Λονγκόρια

Σαν να μην έφτανε το απρόσμενο «αντίο» του Μαρθελίνο, το μεσημέρι της Τρίτης (19/09) τον οργανισμό της Μαρσέιγ ταρακούνησε για τα καλά μια ακόμα είδηση. Σύμφωνα με το ισπανικό Eurosport, ο πρόεδρος του συλλόγου, Πάμπλο Λονγκόρια, είχε αποφασίσει τη δική του παραίτηση. Όχι όμως για κάποιον... καθημερινό λόγο, αλλά επειδή οι εξοργισμένοι οπαδοί της ομάδας του έστειλαν απειλές ζωής. Με την ισορροπία του συλλόγου να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί ωστόσο ο ιδιοκτήτης της Μαρσέιγ, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Φρανκ ΜακΚορτ, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Σύμφωνα με την Equipe, ο 70χρονος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Λονγκόρια τον οποίο κατάφερε να μεταπείσει, με τον Ισπανό να βρίσκει το θάρρος να... αγνοήσει τις απειλές που έλαβε και να αποφασίζει να παραμείνει στην ηγεσία του συλλόγου.

Όπως και να έχει βέβαια, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, η σπουδαία υποσχόμενη σεζόν της Μαρσέιγ δείχνει να έχει δηλητηριαστεί από ένα κοκτέιλ κακής διαχείρισης, κακού ποδοσφαίρου και τεράστιας οργής. Ο Ζαν-Πιερ Παπέν είναι αυτός που θα κληθεί, ως υπηρεσιακός τεχνικός, να κουμαντάρει το μασσαλικό καράβι στη φουρτούνα, με το πρόγραμμα της αντιπάλου της ΑΕΚ να πονοκεφαλιάζει το ήδη αναστατωμένο περιβάλλον της ομάδας. Στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της η Μαρσέιγ θα βρει μπροστά της Άγιαξ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό και Μπράιτον σε ένα roller-coaster που ενδέχεται είτε να σώσει είτε να... καταστρέψει μια ολόκληρη σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα