Ligue 1: Με το... δεξί στην εποχή Ντε Τσέρμπι η Μαρσέιγ (vid)

Βασιλική Μπαρτζιώτη
Μαρσέιγ

bet365

Ο Γκρίνγουντ άνοιξε λογαριασμό στη Μαρσέιγ κάνοντας ιδανικό το ντεμπούτο του Ντε Τσέρμπι στους Μασσαλούς, που νίκησαν με 5-1 τη Μπρέστ. «Φορτσάτη» η Λιλ απέναντι στη Ρεμς, στην πρεμιέρα της Ligue 1.

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Μαρσέιγ έκαναν πολύ εύκολο το έργο του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι στο ντεμπούτο του με τους Μασσαλούς, καθώς οι... κανούργιοι «υπέταξαν» τη Μπρέστ με 5-1 εκτός έδρας.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ χρειάστηκε τρία λεπτά για να βάλει τη Μαρσέιγ σε θέση οδηγού στο ματς, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Γάλλων.

Τη σκυτάλη πήρε ο Λουίς Ενρίκε στο 26ο λεπτό, που βρήκε δίχτυα για το 0-2. Στο 32' και πάλι ο Άγγλος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, διπλασιάζοντας τα τέρματά του στο ματς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο (45+5), η Μπρεστ μείωσε με τον Μαχντί Καμαρά να βρίσκει χώρο μέσα στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο κέντρο της εστίας, για το 1-3.

Στην επανάληψη η Μαρσέιγ εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι, μετατρέποντας την υπεροχή αυτή σε ακόμα ένα γκολ. Ο Ενρίκε έκανε το 1-4 στο 48', ενώ στο 69΄ο επίσης νεοφερμένος Γουαχί διαμόρφωσε το τελικό 1-5, σκοράροντας από την άσπρη βούλα.

Η Λιλ πήρε τον πρώτο βαθμό σε ένα επεισοδιακό ματς

Ο τραυματισμός του Εϊντζελ Γκόμες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ρεμς και Λιλ επισκίασε τη νίκη των παικτών του Μπρουνό Ζενεσιό, οι οποίοι επικράτησαν 2-0 στην πρώτη αγωνιστική της Ligue 1.

Ο Κονέ είδε απευθείας κόκκινη κάρτα μετά το... δολοφονικό χτύπημα σε βάρος του Γκόμες και στη συνέχεια οι Λιλουά, εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή, άνοιξαν το σκορ με τον Ντιακιτέ στη διάρκεια της μισάωρης καθυστέρησης λόγω τους τραυματισμού (45+29').

Ο Ντέιβιντ «καθάρισε» τον αγώνα στο 90+3', κάνοντας το τελικό 0-2 για τη Λιλ που συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και μετά τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στα προκριματικά του Champions League.

Εξιλέωση για Μιναμίνο και νίκη για τη Μονακό

Mε το δεξί ξεκίνησε τη φετινή της πορεία στο γαλλικό πρωτάθλημα η Μονακό, που παρά τα ακυρωμένα γκολ έφτασε μέχρι τη νίκη απέναντι στην Σεντ Ετιέν, ύστερα από γκολ του Μιναμίνο.

Ο 29χρονος Ιάπωνας βρήκε δίχτυα για τους γηπεδούχους στο 21', ωστόσο υπήρχε οφσάιντ νωρίτερα στη φάση και μετά τον έλεγχο από τον VAR, το τέρμα δεν κατοχυρώθηκε.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα (24') σκόραρε και ο Σισοκό, όμως ήταν εκτεθειμένος και δεν μέτρησε. Το αποτέλεσμα έμενε στο 0-0, με τη Μονακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Λίγο πριν το μισάωρο, ο Μιναμίνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως και πάλι υπήρχε οφσάιντ. Ο ίδιος επανόρθωσε στο 30΄κάνοντας το 1-0 με ένα μακρινό σουτ, έχοντας δει τον Λαρσονέρ εκτός της εστίας του.

Η Σεντ Ετιέν ισοφάρισε στο 72ο λεπτό αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, με το τελικό σκορ να μένει στο 1-0 για τους Μονεγάσκους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα