Μαρσέιγ: Ένα ροζ σκάνδαλο, ένας φόνος και μια απόπειρα βιασμού πίσω από την επίθεσή της

Μαρσέιγ: Ένα ροζ σκάνδαλο, ένας φόνος και μια απόπειρα βιασμού πίσω από την επίθεσή της

Ιάσονας Θεριός
Μαρσέιγ
Γκρίνγουντ, Γουαχί και Χαρίτ έλαμψαν για τη Μαρσέιγ στην πρεμιέρα της στη Ligue 1. Όμως ο καθένας τους έχει από μια εξωγηπεδική «κηλίδα» από την οποία προσπαθεί να ξεφύγει.

Η Μαρσέιγ γύρισε με φιλόδοξο τρόπο σελίδα το καλοκαίρι και η εκκωφαντική της πρεμιέρα με την πεντάρα κόντρα στην Μπρεστ αποτέλεσε μια μικρή δικαίωση, που γέμισε με ελπίδα τους φίλους της. Ο Μέισον Γκρίνγουντ σκόραρε δις στο ντεμπούτο του, ο Αμίν Χαρίτ σέρβιρε δύο τέρματα και έδειξε έτοιμος να γίνει πιο σημαντικός και ο Ελί Γουαχί πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τους Μασσαλούς στην πρώτη του εμφάνιση. Τρία σημεία αναφοράς στην επίθεση της Μαρσέιγ. Τρία παιδιά όμως που έχουν απασχολήσει με την ταραγμένη εξωγηπεδική τους ζωή. Ένα ροζ σκάνδαλο, μια δολοφονία και μια απόπειρα βιασμού. Ποιες είναι οι «μαύρες» ιστορίες πίσω από τα αστέρια της επίθεσης της Μαρσέιγ;

Ο Γκρίνγουντ και η σεξουαλική επίθεση στη σύντροφό του

Πρόκειται για την πιο γνωστή, εκ των τριών, υπόθεση. Άλλωστε τον Ιανουάριο του 2022, όταν έσκασε η «βόμβα», ο Μέισον Γκρίνγουντ βρισκόταν ήδη στην ποδοσφαιρική ελίτ. Η Χάριετ Ρόμπσον, σύντροφος του Άγγλου, σόκαρε τον πλανήτη, κατηγορώντας δημόσια για κακοποίηση και σεξουαλική επίθεση. Το υλικό με το οποίο συνόδευσε τις σχετικές δημοσιεύσεις της στο Instagram δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση. «Αυτό για όσους θέλουν να μάθουν τι μού κάνει στην πραγματικότητα ο Μέισον Γκρινγουντ», ήταν η λεζάντα της τότε 22χρονης σε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται αιμόφυρτη, φανερά κακοποιημένη. Έβγαλε στη φόρα τις μελανιές και τους μώλωπες, μόνιμων κατοίκων στο κορμί της, αλλά και ένα αποκαλυπτικό ηχητικό. «Άνοιξε τα γ@μ!μεν@ πόδια σου», ακούγεται να λέει η αντρική φωνή που φέρεται να ανήκει στον Γκρίνγουντ.

«Όχι, δεν θέλω να κάνουμε σεξ. Μέισον, όχι!», τού απαντά ξεκάθαρα η ίδια. «Στα @ρχ!δ#@ μου τι θες εσύ», τής φωνάζει... Η σύντροφος του Γκρίνγουντ άνοιξε τη «μάχη» απέναντί του, ο ανερχόμενος star της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό και είδε την καριέρα του να πλήττεται ανεπανόρθωτα. Ο Άγγλος δεν δικάστηκε ποτέ για τις φερόμενες πράξεις του, η Χάριετ Ρόμπσον λίγο καιρό μετά - χωρίς να αποκαλυφθούν οι λόγοι - απέσυρε τις κατηγορίες και έβαλε τέλος στην υπόθεση πριν τον παντρευτεί και φέρει στον κόσμο το παιδί του. Η ιστορία όμως και κυρίως τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως η Ρόμπσον είπαν με πιο δυνατό τρόπο τη δική της αλήθεια και άφησαν μια ανεξίτηλη «κηλίδα» στο όνομα του Μέισον Γκρίνγουντ.

Το ροζ σκάνδαλο και οι μυστήριες επιθυμίες του Γουαχί

Ήταν το απόλυτο prodigy της Ligue 1 πριν δύο χρόνια, όταν η Λανς έβγαλε από τα ταμεία της 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Κανείς θα περίμενε πως η Καέν, η ομάδα που τον «έφτιαξε» στα φυτώριά της θα λάμβανε κάτι μετά από αυτή την πώληση. Έστω ένα ποσοστό. Όμως αυτό δεν συνέβη, πολύ απλά επειδή ο τότε 16χρονος Ελί Γουαχί αποχώρησε από την ακαδημία της εν μια νυκτί και ένα θολό πέπλο κάλυπτε τη φυγή του. Αυτό που βγήκε προς τα έξω για να δικαιολογήσει την κατάσταση ήταν πως ο Γάλλος επιθετικός γρονθοκόπησε έναν προπονητή του. Ακόμα κι αν συνέβη αυτό, μάλλον δεν ήταν ο μόνος λόγος της αποχώρησής του και σίγουρα όχι ο πιο σημαντικός.

Ο διακεκριμένος Γάλλος ερευνητικός δημοσιογράφος Ρομέν Μολίνα μερικά χρόνια μετά σόκαρε το ποδόσφαιρο της χώρας με το ρεπoρτάζ του. Σύμφωνα με την έρευνά του, ο Γουαχί είχε σκηνοθετήσει ολομόναχος ένα ολόκληρο ροζ σκάνδαλο στην ακαδημία της Καέν. Ο σέντερ φορ που έλαμπε στο γήπεδο, παραδόθηκε στις μυστήριες - εφηβικές ίσως - επιθυμίες του. Ο Γουαχί φέρεται να εκβίαζε τους συμπαίκτες και παιδιά μικρότερων ηλικιών από την ακαδημία για να αυνανίζονται μπροστά του.

Σύμφωνα με τον Μολίνα τους χτυπούσε, τους απειλούσε και τους ανάγκαζε να κλειδώνονται μαζί του στις τουαλέτες, όπου απαιτούσε να γδύνονται και να αυτοικανοποιούνται όσο ο ίδιος τους παρακολουθούσε. Ο Γουαχί είχε ήδη αποχωρήσει τρία χρόνια από την Καέν, όταν το σοκαριστικό ρεπορτάζ του Μολίνα είδε το φως της δημοσιότητας. Άτομα που τότε βρίσκονταν στην Καέν έχουν επιβεβαιώσει τα περιστατικά, όμως η υπόθεση δεν πήρε ποτέ μεγαλύτερες διαστάσεις. Η καταγγελία μιας γυναίκας για ξυλοδαρμό της σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης από τον Γουαχί πάντως, προσέθεσε το 2021 περισσότερα γκρίζα σύννεφα πάνω από το όνομα του ταλαντούχου επιθετικού.

Ο Χαρίτ και το φάντασμα που τον κυνηγά

Ήταν Ιούνιος του 2018. Ο τότε 21χρονος Αμίν Χαρίτ προερχόταν από την πρώτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ, επιστέγασμα της φανταστικής του σεζόν με τη Σάλκε και την Bundesliga, στην οποία αναδείχθηκε «Rookie of the Year». Αργά το βράδυ στο Μαρακές, γυρνούσε σπίτι με τον 14χρονο αδερφό του, αφού είχαν βγει για δείπνο. Μπήκε στο αμάξι, πάτησε το γκάζι και το πάτησε λίγο ακόμα, περνώντας την κόκκινη γραμμή του ορίου ταχύτητας. Ένιωθε ελεύθερος. Μέχρι που ένας πεζός βρέθηκε στην πορεία του. Το αμάξι του Χαρίτ τον χτύπησε, τον παρέσυρε, τον σκότωσε ακαριαία. Ένα άψυχο κορμί στον δρόμο και δυο παιδιά που δεν ήξεραν τι να κάνουν. Το έβαλαν στα πόδια, μα δεν ξέφυγαν.

Τους συνέλαβαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή μέχρι να εξακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του 28χρονου άνδρα που βρέθηκε νεκρός μπροστά από το αυτοκίνητο του Χαρίτ. Αρχικά, υπό τον φόβο για την καριέρα του Μαροκινού, υποστήριξαν πως ήταν ο 14χρονος αδερφός του που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι, αλλά σύντομα η αλήθεια αποκαλύφθηκε. Ήταν ο Χαρίτ και είχε σκοτώσει έναν άνδρα. Οδήγηση που παραβίαζε τον ΚΟΚ, δολοφονία εξ αμελείας. Ο Αμίν Χαρίτ καταδικάστηκε σε φυλάκιση, αλλά εξαγόρασε την ποινή του και συνέχισε την καριέρα του. Το φάντασμα του 28χρονου του οποίου πήρε τη ζωή πάντως, δεν έχει σταματήσει να τον κυνηγά.

@Photo credits: OM.fr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα