Λανς - Μπρεστ 2-0: Δύο στα δύο με... μαζεμένο ροτέισον και σωρεία ευκαιριών πριν το ΟΑΚΑ

Ιάσονας Θεριός
Λανς

bet365

Με τον Γουίλ Στιλ να μην ανακατεύει πολύ την τράπουλα, η ανώτερη αλλά και... σπάταλη Λανς επικράτησε άνετα της Μπρεστ 2-0 και συνέχισε απόλυτη στη Ligue 1, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς των Play-Off του Conference League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Δεν... ίδρωσε ιδιαίτερα, όμως η Λανς έδωσε συνέχεια στο πολύ καλό της ξεκίνημα στη σεζόν και έκανε το δύο στα δύο στη Ligue 1. Κι αυτό λίγες μέρες πριν ταξιδέψει στην Αθήνα για να υπερασπιστεί το προβάδισμά της (2-1) κόντρα στον Παναθηναϊκό με στόχο την πρόκριση στο League Phase του Conference League.

Η ομάδα του Γουίλ Στιλ υπήρξε σαρωτική ανά διαστήματα κόντρα στην Μπρεστ και τη νίκησε με ευκολία 2-0 εντός έδρας, ακόμη κι αν τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μασάντο στο 88' . Ο Βέλγος κόουτς δεν προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον πριν το ματς του ΟΑΚΑ και έκανε συνολικά τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το προ ημερών παιχνίδι κόντρα στο «τριφύλλι». Ο Τσάβες πήρε τη θέση του Μασάντο στο αριστερό «φτερό» και ο Αγκιλάρ αυτή του Φρανκόφσκι στην απέναντι πλευρά, με τον Ζαρουρί να αντικαθιστά τον Περέιρα και τον Λασκαρί τον Σαΐντ.

Από την πρώτη στιγμή, οι Λανσουά πάτησαν το πόδι στο γκάζι και με κορυφαίο τον νεοαποκτηθέντα Ανάς Ζαρουρί (που δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της UEFA) πίεσαν για το γκολ. Ο Μαροκινός σέρβιρε πανέμορφα στον Τσάβες για το 1-0 στο 19'. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους νωρίτερα, αλλά η αποτελεσματικότητά τους τούς πρόδωσε και το 2-0 εν τέλει προέκυψε στο 45' με το αυτογκόλ του Λε Καρντινάλ μετά το πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Αγκιλάρ από τα δεξιά.

Η υπεροχή της Λανς συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, αλλά μαζί της συνεχίστηκε και η αδυναμία της να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε (22 τελικές συνολικά στο ματς). Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις στην επανάληψη, η ομάδα του Στιλ θα μπορούσε να βρει κι άλλο γκολ, αλλά οι Ζαρουρί (x2), Σοτοκά και Ντιούφ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Η ενδεκάδα της Λανς: Σαμπά, Γκραντίτ (75' Κουσάνοφ), Μεδίνα, Ντανσό, Αγκιλάρ, Τόμασον, Ντιούφ (90' Φρανκόφσκι), Τσάβες (75' Μασάντο), Ζαρουρί (66' Φουλζινί), Σοτοκά, Λασκαρί (75' Σατριάνο)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα