Λιλ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-3: Πήραν το ντέρμπι οι Παριζιάνοι και έκαναν το 3/3

Newsroom
psg

bet365

Στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Ligue 1, η Παρί Σεν Ζερμέν έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Λιλ (1-3), κάνοντας το 3/3. «Τεσσάρα» για Νις, ανατροπές για Ρεμς και Χάβρη, κόλλησε με τη Λανς η Μονακό.

Ακόμη τρεις βαθμούς στο «σακούλι» προσέθεσε η Παρί Σεν Ζερμέν, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να επικρατεί με 3-1 της Λιλ, σε εκτός έδρας αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της Ligue 1.

Η Λιλ απείλησε πρώτη, αλλά είδε την προσπάθεια του Ντιακιτέ να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Ντοναρούμα. Η Παρί ανέβασε στροφές και κέρδισε πέναλτι με τη συμπλήρωση 30 λεπτών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιτίνια, ο οποίος ήταν εύστοχος κάνοντας το 1-0 στο 33'.

Μόλις τρία λεπτά μετά, ο Μπαρκολά διπλασίασε τα τέρματα των Παριζιάνων με τον Μπαρκολά να χρίζεται σκόρερ με εξαιρετικό πλασέ. Στην επανάληψη, η Λιλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει για να ξαναμπεί στο ματς.

Τα κατάφερε χάρη στο γκολ του Ζεγκρόβα στο 78', αλλά η ομάδα του Ενρίκε δεν της έδωσε παραπάνω δικαιώματα, καθώς ο Κολό Μουανί διαμόρφωσε το τελικό 3-1 καθυστερήσεις. Με τη νίκη αυτή, η Παρί έκανε το απόλυτο 3/3, ούσα μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Λιλ παρέμεινε στους 6 βαθμούς.

«Φρέναρε» τη Μονακό η Λανς

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Μονακό και Λανς, σε ένα ματς με... τρελό φινάλε. Η Λανς, που πρόσφατα αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, μπήκε καλύτερα, έχοντας μάλιστα και δοκάρι.

Ο «κακός χαμός» έγινε στο τελευταία λεπτά, με την ομάδα του Στιλ να βρίσκει δίχτυα στο 79', αλλά το γκολ να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ. Πέντε λεπτά μετά, η Μονακό άνοιξε το σκορ με τον Ζακάρια, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Φρανκόφσκι σκόραρε στις καθυστερήσεις από την άσπρη βούλα, με την ισοπαλία να φέρνει αμφότερες στους 7 βαθμούς.

Ανατροπές για Ρεμς και Χάβρη

Η Χάβρη πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της μετά το 3-1 επί της Οσέρ. Παρότι η Οσέρ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 17' με τον Περίν, η Χάβρη έκανε την ανατροπή. Ο Ογούσου με αυτογκόλ έκανε το 1-1, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο -με την Οσέρ να αγωνίζεται με δέκα παίκτες- οι Ντιαέ και Τουρέ σκόραραν στο 52' και στο 90+8', αντίστοιχα, για το τελικό 3-1.

Την πρώτη της νίκη και μάλιστα με ανατροπή σημείωσε η Ρεμς απέναντι στη Ρεν. Παρότι η Ρεν προηγήθηκε στο 13' με τον Όστιγκαρντ, οι γηπεδούχοι έφεραν «τούμπα» το ματς. Ο Ίτο ισοφάρισε στο 41' και ο Ντιακιτέ έκανε το 2-1 στο 48', δίνοντας το «τρίποντο» στην ομάδα του.

«Σεφτέ» στις νίκες έκανε και η Νις, η οποία έφυγε με «τεσσάρα» από την έδρα της Ανζέ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με δύο τέρματα στο πρώτο μέρος, ένιωσαν την πίεση όταν έμειναν με δέκα παίκτες και είδαν την Ανζέ να μειώνει σε 2-1, ωστόσο βρήκαν ξανά δίχτυα δις, φτάνοντας στο τελικό 4-1.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα