Ενρίκε για τα παράπονα των ποδοσφαιριστών: «Η Ligue 1 έχει τέσσερα παιχνίδια λιγότερα»

Ενρίκε για τα παράπονα των ποδοσφαιριστών: «Η Ligue 1 έχει τέσσερα παιχνίδια λιγότερα»

Newsroom
luis_enrique_dor_psg

bet365

Ο Λουίς Ενρίκε παραδέχθηκε πως η Ligue 1 έχει λιγότερα ματς σε σχέση με τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να συμβεί μια... απεργία ποδοσφαιριστών στα γαλλικά γήπεδα.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και πληθαίνουν οι φωνές των ποδοσφαιριστών που διαμαρτύρονται για το επιβαρυμένο καλεντάρι.

Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, έχουν απειλήσει με... απεργία κατηγορώντας την FIFA και την UEFA για τα έξτρα ματς που προστίθενται χρόνο με το χρόνο, καθώς το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Τη δική του τοποθέτηση πάνω στο εν λόγω ζήτημα έκανε ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λουίς Ενρίκε, ερωτηθείς σχετικά με αυτό. Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ότι οι σύλλογοι οφείλουν να προσαρμόζονται στο ημερολόγιο, όπως αυτό ορίζεται, υπογραμμίζοντας τον μικρότερο αριθμό παιχνιδιών που έχουν να δώσουν οι ομάδες της Ligue 1.

«Είμαστε τυχεροί που το πρωτάθλημα στη Γαλλία έχει δύο ομάδες λιγότερες, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε τέσσερα ματς λιγότερα. Το γαλλικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Δεν έχω πολλά να πω, πρέπει να προσαρμοστούμε στο ημερολόγιο», δήλωσε ο Ενρίκε.

Η Παρί αντιμετωπίζει την Ρεμς το Σάββατο (21/09), μόλις τρεις ημέρες μετά το παιχνίδι με τη Τζιρόνα μεσοβδόμαδα για το Champions League. Ο προπονητής των Παριζιάνων, πάντων, δεν το έκανε θέμα, παρότι θα προτιμούσε περισσότερο χρόνο ξεκούρασης για τους παίκτες του:

«Μεσολαβούν δύο ημέρες μεταξύ των δύο αυτών αγώνων, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο διάστημα ξεκούρασης που μπορούμε να έχουμε. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτές τις συνθήκες», κατέληξε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα