Ligue 1: Πάτησε κορυφή η Μονακό, νίκη με ανατροπή για τη Λιλ

Άρτεμις Κλεφτάκη
monaco

bet365

Στην κορυφή της Ligue 1 ανέβηκε η Μονακό μετά το νικηφόρο πέρασμά της από τη Ρεν (1-2). Τρεις βαθμούς πανηγύρισε και η Λιλ απέναντι στην Τουλούζ (2-1), ενώ η Σεντ Ετιέν δραπέτευσε από τη ζώνη του υποβιβασμού επικρατώντας της Οσέρ (3-1).

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Μονακό που πέρασε από την έδρα της Ρεν με 2-1 για την 7η αγωνιστική της Ligue 1 και πάτησε κορυφή στη βαθμολογία, στο +3 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Κέρερ έβαλε μπροστά τους Μονεγάσκους μόλις στο 6ο λεπτό, ωστόσο η Ρεν απάντησε άμεσα με την «οβίδα» του Μπλας αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή! Ελάχιστος χρόνος μεσολάβησε μέχρι να αποκτήσει ξανά το προβάδισμα η Μονακό χάρη στο υπέροχο σκάψιμο του Μπαλογκάν στο 22'. Οι Μονεγάσκοι είχαν δοκάρι με τον Μπεν Γκεσίρ στο 49', ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Καλιμουεντό είχε την ίδια κατάληξη για τη Ρεν. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ανατροπή για τη... φορτσάτη Λιλ

Η Λιλ, με «αέρα» από το 1-0 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, συνέχισε με νίκη και στο πρωτάθλημα, χάρη στην ανατροπή που σημείωσε απέναντι στην Τουλούζ (2-1), και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Η Τουλούζ προηγήθηκε με τον Αμπουκλάλ στο 39', με τους γηπεδούχους να φέρνουν τα άνω-κάτω στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 57', ο Γκόμες ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 76' ο Μπάκερ με υπέροχο τελείωμα έκανε το 2-1, γκολ που αποδείχθηκε και νικητήριο για τη Λιλ που έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ανάσα τριών βαθμών για τη Σεντ Ετιέν

«Ξεκόλλησε» από την επικίνδυνη ζώνη η Σεντ Ετιέν μετά τη νίκη της επί της Οσέρ με 3-1, χάρη στο χατ-τρικ του Νταβιντασβίλι. Οι Στεφανουά πήραν το προβάδισμα με τον Γεωργιανό στο 15ο λεπτό, πίεσαν για δεύτερο γκολ και εκείνο ήρθε στην επανάληψη. Στο 54' ο Νταβιντασβίλι «χτύπησε» ξανά για το 2-0, είχε δοκάρι λίγο μετά, αλλά η Οσέρ ήταν αυτή που σκόραρε μειώνοντας προσωρινά με τον Μπαΐρ (74'). Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Γεωργιανός στο 86' ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα