Εμβιλά: «Ήμουν ένας εκατομμυριούχος που καθόταν όλη μέρα σ' ένα σκοτεινό δωμάτιο με κατάθλιψη»

Εμβιλά: «Ήμουν ένας εκατομμυριούχος που καθόταν όλη μέρα σ' ένα σκοτεινό δωμάτιο με κατάθλιψη»

Newsroom
οσφπ

bet365

Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, άνοιξε την ψυχή του σε Μέσο της Γαλλίας και μίλησε για τη σκληρή μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη όταν είχε πάρει την απόφαση να αγωνιστεί στη Ρωσία.

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, Γιαν Εμβιλά, ο οποίος συγκλονίζει με τα λόγια του. Μιλώντας στην εφημερίδα «Ouest-France», ο Γάλλος μίλησε για το ξεκίνημά του στην Αμιάν, για τις οικονομικές περιπέτειες που του προξένησε ο πατέρας του, αλλά και για την κατάθλιψη που βίωσε στη Ρούμπιν Καζάν παρότι αμειβόταν με εκατομμύρια.

«Η Αμιάν με ανακάλυψε στο πάρκο ενός τσίρκου, όταν ήμουν 9 ετών. Εκείνη την περίοδο έμενα σε ένα άσυλο κακοποιημένων γυναικών μαζί με την μητέρα και τα αδέρφια μου. Ήταν δύσκολα, αλλά θυμάμαι καλές στιγμές γιατί ήμασταν όλοι μαζί. Το ποδόσφαιρο ήταν το πάθος μου, αλλά κυρίως η διέξοδος μου, το μόνο μέσο που είχα για να δραπετεύω» τόνισε αρχικά, προτού συνεχίσει:

«Παρότι έγινα επαγγελματίας, δεν μπορούσα να βοηθήσω οικονομικά την μητέρα και τα αδέρφια μου. Ο πατέρας μου είχε πληρεξούσιο και αν πληρωνόμουν στις 5 του μήνα, τότε μία-δύο μέρες αργότερα τραβούσε όλα τα λεφτά από τον λογαριασμό μου. Ο πατέρας μου, μου τα έπαιρνε όλα, βίωσα πολύ δύσκολες καταστάσεις μαζί του. Έπρεπε να πηγαίνω στο ΑΤΜ στις 00:01, όταν θα έπεφτε ο μισθός μου για να μπορέσω να σηκώσω χρήματα και να βοηθήσω την μητέρα μου.

Όταν πήγα στην Ρωσία έπαιρνα 500.000 ευρώ το μήνα. Μέσα σε δύο μήνες έγινα εκατομμυριούχος. Ωστόσο, έγινα ένας εκατομμυριούχος που καθόταν όλη την ημέρα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη».

 

Αφού η μάχη με το τέρας τον βρήκε νικητή έπειτα από δυο χρόνια, ο Εμβιλά βρήκε νέο σπίτι στη γαλλική Καέν, η οποία προέκυψε έπειτα από τηλεφώνημα του νέου της ιδιοκτήτη, Κιλιάν Μπαπέ:

«Μου τηλεφώνησε ο ίδιος προσωπικά και μου εξήγησε ότι με θέλει για να εξελίξω το πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του. Ήξεραν ποιος είμαι σε ανθρώπινο επίπεδο, ήξεραν τι παίκτης είμαι, είδαν ότι είχα παίξει 140 παιχνίδια σε τρεις σεζόν με τον Ολυμπιακό, γνωρίζουν ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα