Μπαπέ - Παρί Σεν Ζερμέν: Τα 55 εκατ. ευρώ, οι εκατέρωθεν αιχμές και ο νέος γύρος της δικαστικής «μάχης»

Ιάσονας Θεριός
Μπαπέ - Κελαϊφί

bet365

Ο Κιλιάν Μπαπέ φοράει πια τα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά οι... περιπέτειές του με την Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζονται με τη νέα πράξη της δικαστικής διαμάχης (15/10) για τα χρήματα που η πρώην ομάδα του φέρεται τού οφείλει.

Το παιχνίδι στην έδρα της Θέλτα το βράδυ του Σαββάτου μπορεί να περιμένει. Το ίδιο και αυτό κόντρα στην Ντόρτμουντ την επόμενη εβδομάδα. Ο Κιλιάν Μπαπέ, προς το παρόν, είναι απόλυτα επικεντρωμένος σε μια άλλη, ολότελα διαφορετική, «δοκιμασία».

Κατάφερε - επιτέλους - να φορέσει τα αγαπημένα του λευκά και να γίνει παίκτης της Ρεάλ, όμως οι περιπέτειες με την... πρώην του, Παρί Σεν Ζερμέν, καλά κρατούν και αναμένεται να κορυφωθούν το απόγευμα της Τρίτης (15/10) στην κρίσιμη ακρόασή του για το ζήτημα των 55 εκατομμυρίων ευρώ που ο γαλλικός σύλλογος φέρεται να τού οφείλει. Τι είναι αυτό που κρίνεται για το 24χρονο σταρ και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του με την Παρί Σεν Ζερμέν;

Η πρώτη νίκη του Μπαπέ και η έφεση της Παρί

Για αρχή, τι είναι αυτά τα 55 εκατομμύρια ευρώ; Πρόκειται για ένα ποσό σε μισθούς και μπόνους του Μπαπέ, που ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ από τον σύλλογο. Οι Παριζιάνοι ισχυρίζονται πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ του 24χρονου και του Κελαϊφί για τη μη καταβολή τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Μπαπέ τον Αύγουστο του 2023 αποδέχθηκε πως δεν θα εισπράξει ποτέ αυτά τα χρήματα, όταν αποφάσισε πως θα αποχωρήσει από την ομάδα ως ελεύθερος. Ήταν κάτι σαν όρος δηλαδή για τη μη επέκταση του συμβολαίου του.

Αυτό ωστόσο αμφισβητείται από την πλευρά του παίκτη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν υπήρξε ποτέ κάποια τέτοια συμφωνία και προειδοποίησε την Παρί τον Ιούνιο, αιτούμενος την αποπληρωμή των οφειλούμενών του. Οι Παριζιάνοι φυσικά δεν του πλήρωσαν το ποσό και ο Μπαπέ γρήγορα αποφάσισε να κινηθεί νομικά, πηγαίνοντας την υπόθεση στη Νομική Επιτροπή της Ligue 1 (LFP).

Τα πάντα έδειξαν να κλείνουν θετικά για τον Γάλλο, αφού το LFP έκρινε ένοχη την Παρί και της έδωσε εντολή να καταβάλει στον Μπαπέ τα 55 εκατομμύρια. Ωστόσο εκείνη δεν... παρέδωσε τόσο εύκολα τα όπλα και προχώρησε σε προσφυγή.

Αυτή ακριβώς η έφεσή της είναι που θα δικαστεί την Τρίτη σε νέα ακρόαση στο LFP. Αμφότερες οι πλευρές δείχνουν αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι τέλους και να μη συμβιβαστούν, κάτι που, σύμφωνα με τα ισπανικά και γαλλικά media, μπορεί να οδηγήσει την υπόθεση, μέσω πολλαπλών εφέσεων, μέχρι και στο ανώτατο νομικό όργανο της Γαλλικής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής, σε μια διαδικασία που ενδέχεται να διαρκέσει χρόνια!

Μπαπέ - Παρί: Τα εκατέρωθεν «βέλη»

Όπως είναι φυσικό, αυτή η συνθήκη έχει καταστήσει κάτι παραπάνω από τεταμένο το κλίμα ανάμεσα στον Κιλιάν Μπαπέ και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η δημοτικότητά του στη Γαλλία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και πλέον καμία από τις δύο πλευρές δεν συγκρατεί τη δυσαρέσκειά της ούτε δημόσια. Χαρακτηριστικό είναι πως τη Δευτέρα (14/10) μετά το σουηδικό δημοσίευμα για την έρευνα υπόθεσης βιασμού στο ξενοδοχείο που ο Μπαπέ διέμεινε στη Στοκχόλμη, ο 24χρονος διέψευσε την είδηση, υπανισσόμενος πως πρόκειται για «μοχλό» των Παριζιάνων! «ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Είστε τόσο προβλέψιμοι. Εντελώς τυχαία, μια μέρα πριν την ακρόαση», ήταν το καυστικό του σχόλιο, αναφορικά με τον χρόνο στον οποίο ανέδειξαν το θέμα τα γαλλικά Media.

Η Παρί μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να αντεπιτεθεί και απάντησε - έμμεσα - με ανάλογο δηκτικό ύφος. Το σχόλιο στελέχους του συλλόγου που διέρρευσε μέσω της Equipe τα λέει όλα: «Ειλικρινά, είναι ντροπιαστικό. Για εκείνον, η Παρί Σεν Ζερμέν φταίει σε όλα. Δεν βάζει γκολ εκτός από πέναλτι με τη Ρεάλ; Φταίει η Παρί. Έμεινε εκτός εθνικής ομάδας λέγοντας ότι είναι τραυματίας, χωρίς να είναι; Φταίει η Παρί. Τώρα για εκείνον η Παρί Σεν Ζερμέν φτιάχνει ιστορίες και στη Σουηδία. Θα τον αγνοήσουμε και θα κρατήσουμε το επίπεδό μας».

Πριν από ακόμα μια πράξη στη δικαστική τους «μάχη», οι σχέσεις του Κιλιάν Μπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν δείχνουν πιο «παγωμένες» από ποτέ. Και τίποτα δεν δείχνει πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα