Ligue 1: Πήρε το ντέρμπι του Βορρά στο φινάλε η Λιλ, νίκες για Μπρεστ και Ανζέ

Άρτεμις Κλεφτάκη
lens_lille

bet365

Σε ένα δραματικό φινάλε, η Λιλ νίκησε τη Λανς στο ντέρμπι του Βορρά, με τα δύο τέρματα των Λιουλά να έρχονται στις καθυστερήσεις (0-2). Την πρώτη της νίκη πήρε η Ανζέ, «τρίποντο» και για τη Μπρεστ.

Η Λιλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του γαλλικού Βορρά απέναντι στη Λανς για την 9η στροφή της Ligue 1. Αμφότερες είχαν από μία καλή στιγμή στο ξεκίνημα, με το σουτ του Ζεγκρόβα να περνάει πάνω από την εστία στα πρώτα δεύτερα του ματς, ενώ εκείνο του Ζαρουρί να αποκρούει ο Σεβαλιέ (4'). Στην επανάληψη, λίγες ήταν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, ενώ τα πάντα κρίθηκαν στις καθυστερήσεις. Στο 90+8', ο Ντέιβιντ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μπαγιό διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για τη Λανς. Στην τέταρτη θέση με 17 βαθμούς η Λιλ, τρεις περισσότερους από τη Λανς.

«Σεφτέ» στις νίκες η Ανζέ, «διπλό» της Μπρεστ

Την πρώτη της νίκη που την έβγαλε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού πέτυχε η Ανζέ, στη «μάχη» των νεοφώτιστων με τη Σεντ Ετιέν (4-2). Μόλις στο 7ο λεπτό, η Αζνέ προηγήθηκε με τον Αμπντέλι για να ισοφαρίσει ο Νταβιτασβίλι εννέα λεπτά μετά. Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου προβάδισμα με τον Αχολού (39'), αλλά ο Νταβιτασβίλι είχε και πάλι απάντηση για τους Στεφανουά (57'). Ωστόσο, τα γκολ των Νιανέ από το σημείο του πέναλτι (69') και του Ντιένγκ στις καθυστερήσεις έδωσαν τη νίκη στην Ανζέ με 4-2.

Με νίκη συνέχισε η Μπρεστ μετά την ισοπαλία με τη Λεβερκούζεν για το Champions League. Οι Πειρατές επικράτησαν εκτός έδρας της Ρεμς (1-2) και είναι πλέον στην 8η θέση της βαθμολογίας. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Φεβρ άνοιξε το σκορ για τη Μπρεστ για να έρθει στο 18' ο Μπάλντε και να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Παρότι η Ρεμς μείωσε άμεσα με τον Οκούμου (29'), δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει την αναμέτρηση και το 2-1 υπέρ της Μπρεστ παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα