Μάντσεστερ Σίτι, Σάλιβαν: Το 14χρονο «αστέρι» του MLS με το ιστορικό ντεμπούτο και το συμβόλαιο με τους Πολίτες

Μάντσεστερ Σίτι, Σάλιβαν: Το 14χρονο «αστέρι» του MLS με το ιστορικό ντεμπούτο και το συμβόλαιο με τους Πολίτες

Newsroom
gullivan_philadelphia
Ένα «αστέρι» έχει γεννηθεί στην Αμερική και ακούει στο όνομα Κάβαν Σάλιβαν. Η Μάντσετσερ Σίτι, πάντως, έχει ήδη... μεριμνήσει και ο 14χρονος αναμένεται να γίνει επίσημα Πολίτης το 2027.

Ο Κάβαν Σάλιβαν έγραψε ιστορία στην αναμέτρηση της Φιλαδέλφεια Γιούνιον με την Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον, καθώς σε ηλικία 14 ετών και 293 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στο MLS.

Το ρεκόρ που «έσπασε» ο νεαρός ποδοσφαιριστής κρατούσε από το 2004 ο Φρέντι Αντού, ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 14 ετών και 306 ημερών. Ο Σάλιβαν, που πέρασε στην αναμέτρηση στο 85', γνώρισε ο καθολικό χειροκρότημα από τον κόσμο στο γήπεδο.

Και πώς να γίνει διαφορετικά, μιας και μιλάμε για ένα παιδί, στην κυριολεξία, που γεννήθηκε μόλις το 2009. Αγνωνίζεται κυρίως ως επιθετικός μέσος και το όνομά του έχει γίνει ήδη... πρωτοσέλιδο, μετά και το χθεσινοβραδινό του ντεμπούτο (18/09).

Πάντως, η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως τον είχε ήδη ξεχωρίσει, αφού τον περασμένο Απρίλιο τον έκανε δικό της. Για να φορέσει τη φανέλα των Πολιτών, πάντως, θα χρειαστεί να περιμένει, αφού θα χρειαστεί πρώτα να ενηλικιωθεί, προτού αποτελέσει και επίσημα παίκτης της Σίτι. Αυτό θα συμβεί το 2027 και μέχρι τότε η ομάδα του Μάντσεστερ θα παρακολουθεί... στενά τα πεπραγμένα του στην Αμερική.

Μάλιστα, ο Σάλιβαν έχει λάβει το υψηλότερο συμβόλαιο που έχει δοθεί ποτέ σε παίκτη που προέρχεται από τις αναπτυξιακές ομάδες του MLS. Ο ίδιος, είχε δηλώσει στο ESPΝ ότι πάντα ήθελε να ξεκινήσει την καριέρα του στη γενέτειρά του, τη Φιλαδέλφεια, συμπληρώνοντας ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα των ονείρων για κάθε νεαρό παιδί.

«Κάθισα με την οικογένειά μου και τους ατζέντηδές μου και αποφασίσαμε ότι ήταν το καλύτερο σχέδιο να ενταχθώ στη Σίτι», είναι τα λόγια του 14χρονου «αστεριού» από την Αμερική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

MLS Τελευταία Νέα