Ο Σεφτσένκο παρέδωσε ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα της Ουκρανίας στον Λεβαντόφσκι για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Σεφτσένκο παρέδωσε ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα της Ουκρανίας στον Λεβαντόφσκι για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Newsroom
Ο Σεφτσένκο παρέδωσε ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα της Ουκρανίας στον Λεβαντόφσκι για το Παγκόσμιο Κύπελλο

bet365

Ο θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου, Αντρέι Σεφτσένκο, παρέδωσε στον Πολωνό επιθετικό της Μπαρτσελόνα ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας, θέλοντας να τον ευχαριστήσει για την στήριξή του.

Ο Αντρέι Σεφτσένκο θρύλος του ποδοσφαίρου της Ουκρανίας και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της, χάρισε στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ένα περιβραχιόνιο αρχηγού στα χρώματα της σημαίας της χώρας και του ζήτησε να το φορέσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο πρώην επιθετικός της Ντιναμό Κιέβου, της Μίλαν και της Τσέλσι εξέφρασε με αυτή του την κίνηση την ευγνωμοσύνη του και των συμπατριωτών του στον αρχηγό της Πολωνίας για την υποστήριξή του στη χώρας τους μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα φορούσε ήδη ένα ουκρανικό περιβραχιόνιο την περασμένη σεζόν σε έναν αγώνα ως αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου, μια εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ήταν το πρώτο Σάββατο μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, στο Άιντραχτ - Μπάγερν της Bundesliga στις 26 Φεβρουαρίου. «Ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί αυτό που συμβαίνει εκεί. Ελπίζω ότι όλος ο κόσμος υποστηρίζει την Ουκρανία», δήλωσε τότε ο πολύπειρος στάικερ.

Επιπλέον, τοποθετήθηκε ενάντια στο να αντιμετωπίσει τη Ρωσία τον Μάρτιο με την ακόλουθη δήλωση: «Ό,τι όμορφο στον αθλητισμό είναι αντιφατικό με αυτό που φέρνει ο πόλεμος. Για όλους τους ανθρώπους που εκτιμούν την ελευθερία και την ειρήνη, αυτή είναι μια στιγμή αλληλεγγύης με τα θύματα της στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας. Ως αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, θα μιλήσω με τους συμπαίκτες μου για τον αγώνα με τη Ρωσία, προκειμένου να επεξεργαστώ μια κοινή θέση για αυτό το θέμα και να την παρουσιάσω στον πρόεδρο της Πολωνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου το συντομότερο δυνατό».

«Αυτό το περιβραχιόνιο συμβολίζει για μένα πολλά συναισθήματα που σχετίζονται με τη χώρα μου. Ευχαριστώ εσάς και ολόκληρο το πολωνικό έθνος για την υποστήριξη των συμπατριωτών μου», εξήγησε ο Σεφτσένκο στην τελετή παράδοσης, τοποθετώντας το περιβραχιόνιο στο χέρι του επιθετικού της Μπαρτσελόνα. «Η ελευθερία είναι ένα από τα πιο σημαντικά δικαιώματα. Ήταν φυσικό για μένα να σε υποστηρίξω και να είμαι δίπλα σου», του απάντησε ο Λεβαντόφσκι σε μια ομιλία ενώπιον των μέσων ενημέρωσης που έλαβε χώρα στο γρασίδι του Εθνικού Σταδίου στη Βαρσοβία που θα φιλοξενήσει αυτή την Πέμπτη το Πολωνία Ολλανδία για το Nations League.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα