Σενεγάλη - Ολλανδία 0-2: Πρεμιέρα με το «δεξί» με υπογραφή Γκάκπο

Βασίλης Μπαλατσός
Σενεγάλη - Ολλανδία 0-2: Πρεμιέρα με το «δεξί» με υπογραφή Γκάκπο

bet365

Η Σενεγάλη έπαιξε σαν πραγματική πρωταθλήτρια Αφρικής, έβαλε δύσκολα στην ποιοτική Ολλανδία, η οποία εν τέλει νίκησε με 2-0. Μοιραίος ο Μεντί, καθοριστικός ο Γκάκπο. Βασικός, αναντικατάστατος και εξαιρετικός ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ.

Η Ολλανδία μπορεί να αγχώθηκε και να χρειάστηκε τον...πρωτάρη τερματοφύλακα, Αντριέ Νόπερτ, όμως έκανε με το «δεξί» την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς επικράτησε με 2-0 της μαχητικής Σενεγάλης, η οποία απέδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική ακόμα και χωρίς τον Σαντιό Μανέ. Έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό» στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ ο ασταμάτητος Γκάκπο και ο Κλάασεν διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έπαιξε βασικός και έκανε εξαιρετική εμφάνιση ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ.

Το ματς ξεκίνησε δυνατά, όμως όσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός σταδιακά έπεφτε. Οι δυο ομάδες κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα, όμως δεν είχαν σωστές τελικές επιλογές. Στο 19' η ομάδα του Φαν Χαλ βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, αλλά ο Ντε Γιονγκ άργησε να τελειώσει τη φάση μέσα από την περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σενεγαλέζοι ήταν καλύτεροι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Νόπερτ στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο δήλωσε «παρών». Στο 65' ο κίπερ της Χέρενφεν νίκησε τον Ντιά στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς και στο 75' είπε «όχι» στον Γκέιγ.

Ο Φαν Χαλ έριξε τον ανέτοιμο Ντεπάι στο ματς για να δώσει... σύνθημα επίθεσης στην ομάδα του, η οποία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 84'. Ο Ντε Γιονγκ έβγαλε φανταστική μπαλιά, ο Γκάκπο έφυγε στην πλάτη του Κουλιμπαλί, εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Μεντί και με το δεύτερο γκολ της καριέρας του με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. O 23χρονος Oλλανδός μεσοεπιθετικός διανύει εξαιρετική σεζόν, καθώς έχει 14 γκολ και 17 ασίστ σε 24 ματς με την Αϊντχόφεν στην τρέχουσα σεζόν.

Μέχρι το τέλος του ματς το μόνο που άλλαξε ήταν η έκταση του σκορ. Στο 90+9' ο Ντεπάι σούταρε, ο Μεντί απέκρουσε ασταθώς και ο Κλάασεν με σουτ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Έβδομη συνεχόμενη νίκη των Ολλανδών σε πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ, οι οποίοι σε πέντε ματς με χώρες της Αφρικής είναι αήττητες (4 νίκες - 1 ισοπαλία).

 

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί – Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62' Ντιαλό)– Ν. Μεντί, Κουγιατέ (Π. 73' Γκέιγ), Ι. Γκέιγ – Ντιατά (73' Τζάκσον), Ντιά (69' Ντιένγκ), Σαρ

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χαλ): Νόπερτ – Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Μπλιντ – Μπεργκχάους (79' Κουπμάινερς), Ντε Γιονγκ – Γκάκπο (90+4' Ντε Ρουμ) –Μπέργκβαϊν (79' Κλάασεν), Γιάνσεν (62' Ντεπάι).

1ος Όμιλος

Αποτελέσματα

Κατάρ - Εκουδόρ 0-2
Σενεγάλη - Ολλανδία 0-2

Βαθμολογία

  1. Εκουαδόρ 3 (2-0)
  2. Ολλανδία 3 (2-0)
  3. Σενεγάλη 0 (0-2)
  4. Κατάρ 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (2η)

Παρασκευή, 25/11

Κατάρ - Σενεγάλη 15:00
Ολλανδία - Εκουαδόρ 18:00

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα