Τζουντ Μπέλινγκχαμ: Ένας έφηβος που έκανε ντεμπούτο σαν έτοιμος από καιρό

Σωτήρης Μυκονίου
Τζουντ Μπέλινγκχαμ: Ένας έφηβος που έκανε ντεμπούτο σαν έτοιμος από καιρό

bet365

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο και μόνο αγχωμένος δεν φάνηκε έχοντας συγκλονιστικές επιδόσεις.

Ο 19χρονος Άγγλος μέσος είχε εξαιρετική απόδοση στο «πάρτι» που έστησε η Αγγλία απέναντι στο Ιράν την Δευτέρα το μεσημέρι (21/11) και μαζί με τον Ντέκλαν Ράις και τον Μέισον Μάουντ, που αγωνιζόταν λίγο πιο μπροστά, κυριάρχησαν στην «μάχη» του κέντρου χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση.

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, παρά το νεαρό της ηλικίας του, κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του γηπέδου συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ομάδας, αλλά και στην ανασταλτική της λειτουργία. Πέτυχε μάλιστα και το παρθενικό του γκολ σε μεγάλο τουρνουά με μία υπέροχη κεφαλιά, που άξιζε μόλις 0,15xGoals, αριθμός που δείχνει πως η προσπάθειά του εμπεριείχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά με νούμερα την εμφάνισή του με την βοήθεια του WyScout. Η συνεισφορά του στο χτίσιμο των επιθέσεων της Αγγλίας ήταν πολύ σημαντική, κυρίως εξαιτίας της έντονης κινητικότητάς του και της επιτυχίας των μεταβιβάσεών του. Έκανε 127 ενέργειες με την μπάλα στα 117 λεπτά που αγωνίστηκε. Είχε 93/97 πάσες αγγίζοντας το εξωπραγματικό ποσοστό επιτυχίας του 96% ενώ οι 14 εξ' αυτών ήταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με τις 12 (86%) να βρίσκουν συμπαίκτη. Είχε ακόμη 3/4 μακρινές μπαλιές, 1/1 through passes και 1/1 γεμίσματα, καθώς 1/2 πάσες στην μεγάλη περιοχή των Ιρανών.

Pases_belingham

Όμως ακόμα κι όταν αποφάσιζε να κάνει προσωπικές ενέργειες το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό έχοντας 3/4 ντρίμπλες και τρία progressive run (δηλαδή έφερε τρεις φορές την μπάλα με κούρσα κοντά στην περιοχή του αντιπάλου). Ακόμη κέρδισε ένα φάουλ και 4/8 μονομαχίες που συμμετείχε στο επιθετικό κομμάτι ενώ πάτησε και τρεις φορές στην αντίπαλη περιοχή.

Ταυτόχρονα έδωσε αρκετά και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας κάνοντας 14 ανακτήσεις μπάλας, με τις εννιά απ' αυτές να είναι στο αντίπαλο μισό του γηπέδου. Παράλληλα, είχε 6/9 αμυντικές μονομαχίες, έξι κοψίματα αλλά και δύο απομακρύνσεις.

Είναι σοκαριστικό το πόσο καταλυτικός ήταν ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ κόντρα στο Ιράν, αλλά και το πόσο ώριμο και μυαλωμένο παιχνίδι έκανε το οποίο σε συνδυασμό και με τα σωματικά του προσόντα τον οδήγησε να έχει τόσο υψηλά ποσοστά στις μεταβιβάσεις, αλλά και στις υπόλοιπες ενέργειές του.

Κλείνοντας θα παραθέσουμε το απόσπασμα των όσων είπε ο Ρίο Φέρντιναντ για τον νεαρό Άγγλο μέσο μετά την φαντασμαγορική του πρεμιέρα στο Μουντιάλ.

«Είχαμε μερικούς εξαιρετικούς μέσους στην Αγγλία στην γενιά μας ανά τα χρόνια. Σκόουλς, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Γκασκόιν κλπ. Κανένας απ' αυτούς δεν έκανε όσα κάνει ο Μπέλινγκχαμ σ' αυτήν την ηλικία στην παγκόσμια σκηνή. Το παιδί παίζει Champions League και κάνει τα πάντα. Δεν λέω πως είναι καλύτερος από κείνους, δεν λέω πως πρόκειται να γίνει καλύτερος από κείνους, αλλά αυτή τη στιγμή, σ' αυτή την ηλικία, κάνει πράγματα που κανένας τους δεν είχε κάνει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα