Μουντιάλ 2022: Δεύτερος πιο δημιουργικός παίκτης πίσω από τον Μπαπέ ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ

Σωτήρης Μυκονίου
Μουντιάλ 2022: Δεύτερος πιο δημιουργικός παίκτης πίσω από τον Μπαπέ ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ

bet365

Μπορεί η Νότια Κορέα να μην τα έχει πάει καλά μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ του Κατάρ, όμως ο Χουάνκ Ιν-Μπεόμ του Ολυμπιακού τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα με τις επιδόσεις του.

Ο 26χρονος Νοτιοκορεατής κεντρικός μέσος των «ερυθρολεύκων» έχει εκπληκτικές επιδόσεις στο κομμάτι της ανάπτυξης του παιχνιδιού και του χτισίματος των επιθέσεων. Μετά το τέλος της δεύτερης αγωνιστικής όλων των ομίλων του Μουντιάλ η Opta δημοσίευσε ένα γράφημα που δείχνει τους παίκτες που έχουν συμμετάσχει στις περισσότερες επιθετικές ακολουθίες από την έναρξη της διοργάνωσης. Ουσιαστικά αυτό το στατιστικό μετράει τις συμμετοχές που έχει ένας παίκτης σε φάσεις κανονικής ροής αγώνα που κατέληξαν σε σουτ.

Εκεί, ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 15, έχοντας τρία σουτ, δημιουργώντας τρεις ευκαιρίες και συμμετέχοντας σε εννιά build-up. Μπροστά του βρίσκεται μόνο ο σούπερ σταρ της Γαλλίας, Κιλιάν Μπαπέ με 23 (!!) και μαζί του με 15 οι Αντριέν Ραμπιό και Τεό Ερναντέζ της Γαλλίας, αλλά και ο Βινίσιους Τζούνιορ της Βραζιλίας.

Ο 26χρονος μέσος του Ολυμπιακού είναι πολύ ψηλά σε ακόμη μία στατιστική κατηγορία της διοργάνωσης, αφού είναι τρίτος στις ανακτήσεις κατοχής στο τρίτο μισό του γηπέδου με 4, μαζί με τον Αντουάν Γκριεζμάν της Γαλλίας, πίσω μόνο από τους Κρίστιαν Έρικσεν και Ράσμους Κρίστενσεν της Δανίας, που έχουν από πέντε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα