Μουντιάλ 2022: Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ θα διαιτητεύσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Νίκος Κικίδης
Μουντιάλ 2022: Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ θα διαιτητεύσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

bet365

Η FIFA ανακοίνωσε το όνομα του διαιτητή που θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Πολωνό, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Γνωστός έγινε ο διαιτητής που θα διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Γαλλία και Αργεντινή!

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η FIFA έδωσε το χρίσμα στον Πολωνό, Σίμον Μαρτσίνιακ, ο οποίος σε ηλικία 41 ετών θα αναλάβει για πρώτη φορά στην καριέρα του να διαιτητεύσει στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ιδιαίτερο πάντως είναι πως ο Μαρτσίνιακ έχει προλάβει να διευθύνει αναμετρήσεις και των δυο ομάδων στο φετινό Μουντιάλ. Βρέθηκε εξάλλου τόσο στη νίκη της Γαλλίας επί της Δανίας στο φάση των ομίλων με 2-1, αλλά και στην επικράτηση της Αργεντινής με το ίδιο σκορ κόντρα στην Αυστραλία για τη φάση των «16».

Στο παρελθόν ο Πολωνός διεύθυνε τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο πίσω στο 2018, ενώ είναι γνωστός στη χώρα μας και από την παρουσία του στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης (2-2) πίσω στη σεζόν 2020-2021 για το πρωτάθλημα της Super League.

Παράλληλα ήταν υπεύθυνος και για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Γουλβς για τη φάση των «16» του Europa League πίσω στη σεζόν 2019-2020, όταν οι Άγγλοι είχαν επικρατήσει στο «Μολινό» με 1-0.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα