Μουντιάλ 2022: Το τέλος της κατοχής και του tiki taka

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Το τέλος της κατοχής και του tiki taka

bet365

Μόνο σε 23 από τα 62 παιχνίδια στο Κατάρ ο νικητής είχε περισσότερο χρόνο την μπάλα στα πόδια του, ενώ από τα ματς που έδιναν πρόκριση στα προημιτελικά, οι νικητές είχαν λιγότερη κατοχή από τους ηττημένους.

«Στο Κατάρ γιορτάσαμε το τέλος του τίκι-τάκα. Η Ισπανία αποχαιρετά το… ψευτοεννιάρι. Είναι κάτι που μπορεί να δουλέψει σε μερικές περιπτώσεις αλλά δεν γίνεται να μετατραπεί σε σύστημα. Η παρουσία επιθετικού είναι θεμελιώδης. Η κατοχή της μπάλας; Όταν δεν συνοδεύεται από ταχύτητα, δεν είναι παραγωγική. Το ποδόσφαιρο του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει εξελιχτεί σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια».

Αυτά ήταν τα λόγια του Φάμπιο Καπέλο αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας στη φάση των «16» από την Ιαπωνία.

Οι Ισπανοί πρόλαβαν να δοξάσουν τις αρχές τους στο εντυπωσιακό 7-0 κόντρα στην ανήμπορη [και σαφώς υποδεέστερη] να αντιδράσει Κόστα Ρίκα σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε είχαν 80% ποσοστό κατοχής!Συνολικά η «ρόχα» έκλεισε την παρουσία της στο Μουντιάλ του Κατάρ με μέσο όρο κατοχής 77,02% με διαφορά στην πρώτη θέση της λίστας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Opta.

Ακολουθούν η Αγγλία (63,58%) και η Πορτογαλία (60,77%), αμφότερες αποχαιρέτησαν στη φάση των προημιτελικών έχοντας ηττηθεί από Γαλλία και Μαρόκο αντίστοιχα.

Οι φιναλίστ της διοργάνωσης, Αργεντινή και Γαλλία, βρίσκονται στην έβδομη με 57,98% και14η με 52,50% θέση αντίστοιχα. Και η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, το σκληροτράχηλο Μαρόκο, κράτησε την μπάλα λίγο περισσότερο (35,91%) από την Ιαπωνία —το άλλο μεγάλο αουτσάιντερ που εντυπωσίασε και την Κόστα Ρίκα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τη φάση των 16, όλες οι ομάδες που τελικώς νίκησαν, το έκαναν έχοντας λιγότερη κατοχή από τον αντίπαλο!

Με πληροφορίες από την El País

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα