Οι δέκα Μουντιαλικοί αστέρες που θα ταρακουνήσουν την αγορά!

Νίκος Κικίδης
Οι δέκα Μουντιαλικοί αστέρες που θα ταρακουνήσουν την αγορά!

bet365

Από τους Γκάκπο και Άμραμπατ, μέχρι τους Γκβάρντιολ και Έντσο Φερνάντες, το Gazzetta σας παρουσιάζει τους δέκα Μουντιαλικούς αστέρες που θα μας απασχολήσουν στα προσεχή μεταγραφικά παζάρια!

Παγκόσμιο Κύπελλο... Η κορυφαία σκηνή που ανοίγει τις πύλες της μονάχα για όσους το αξίζουν! Μια ποδοσφαιρική γιορτή προορισμένη για τους πιστούς της στρογγυλής θεάς, μια αρένα γεμάτη αστέρες με διακύβευμα το υπέρτατο έπαθλο.

Συνάμα όμως και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φέρελπις ποδοσφαιριστές να ξεχωρίσουν και να ανοίξουν τα φτερά τους μπροστά στα εκατομμύρια κόσμου που τους παρακολουθούν, εκτοξεύοντας την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Τα παραδείγματα πολλά και... φανταχτερά. Χάμες Ροντρίγκες, Ποντόλσκι, Γκολοβίν, Μίλερ, Νόιερ, μόνο μερικά από τα ονόματα του παρελθόντος που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά σε Μουντιάλ και να κεντρίσουν την προσοχή τόσο των ποδοσφαιρόφιλων, όσο και των σκάουτερ κορυφαίων ομάδων που δεν άργησαν να τους προσεγγίσουν.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ φυσικά δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Η νέα γενιά φανταχτερών ταλέντων έκανε την εμφάνισή της στα γήπεδα της Ντόχα και μέσα σε ένα μήνα που έσφυζε από ποδόσφαιρο κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές της στη «στρατόσφαιρα».

Από τους Γκάκπο και Άμραμπατ, μέχρι τους Λιβάκοβιτς και Ουνάχι, το Gazzetta εντόπισε τους δέκα Μουντιαλικούς αστέρες που θα μας απασχολήσουν στo μεταγραφικό παζάρι και σας τους παρουσιάζει... χωρίς σειρά προτεραιότητας.

Κόντι Γκάκπο (Ολλανδία)

Κόντι Γκάκπο (Ολλανδία)

Σοφιάν Άμραμπατ (Μαρόκο)

Σοφιάν Άμραμπατ (Μαρόκο)

Γκονσάλο Ράμος (Πορτογαλία)

Γκονσάλο Ράμος (Πορτογαλία)

Γιόσκο Γκβάρντιολ (Κροατία)

Γιόσκο Γκβάρντιολ (Κροατία)

Έντσο Φερνάντες (Αργεντινή)

Έντσο Φερνάντες (Αργεντινή)

Μοχάμεντ Κούντους (Γκάνα)

Μοχάμεντ Κούντους (Γκάνα)

Αζεντίν Ουναχί (Μαρόκο)

Αζεντίν Ουναχί (Μαρόκο)

Ντομινίκ Λιβάκοβιτς (Κροατία)

Ντομινίκ Λιβάκοβιτς (Κροατία)

Χάρι Σουτάρ (Αυστραλία)

Χάρι Σουτάρ (Αυστραλία)

Ραντάλ Κόλο Μουανί (Γαλλία)

Ραντάλ Κόλο Μουανί (Γαλλία)

Ο τίτλος του πρώτου Ολλανδού ποδοσφαιριστή που σκοράρει σε όλα τα ματς των ομίλων του Μουντιάλ τράβηξε αυτομάτως τα βλέμματα. Ο Κόντι Γκάκπο άλλωστε μπορεί να διανύει την breakthrough σεζόν του με τη φανέλα της Αϊντχόφεν, όμως χάρη στις επιδόσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές του στην... στρατόσφαιρα. Ήδη τα πρώτα σενάρια δεν έχουν αργήσει να κάνουν την εμφάνισή τους για τον 23χρονο επιθετικό των Οράνιε, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, λίγοι θα περίμεναν πως το όνομα του Σοφιάν Άμραμπατ θα συνδεόταν με τις... μισές ομάδες της Premier League. Οι απίθανες εμφανίσεις του ωστόσο με τη φανέλα του Μαρόκου εκτόξευσαν κατακόρυφα την χρηματιστηριακή του αξία, με ομάδες του βεληνεκούς των Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ να δείχνουν έτοιμες να τον αρπάξουν από την Φιορεντίνα και τη Serie A. Όχι άδικα βέβαια μιας και ο αδερφός του επιθετικού της ΑΕΚ, Νορντίν Άμραμπατ, υπήρξε ο πυλώνας της ιστορικής πορείας του Μαρόκου προς τα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Ο άνθρωπος που... έβαλε στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που δικαίωσε απόλυτα τον Φερνάντο Σάντος για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, σκοράροντας χατ τρικ απέναντι στην Ελβετία για να στείλει την Πορτογαλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Ο ίδιος βέβαια είχε προλάβει ήδη να κάνει μερικώς το όνομά του γνωστό από τις εμφανίσεις του στο Champions League με τη φανέλα της Μπενφίκα, όμως η παράσταση που έδωσε στην κορυφαία σκηνή του ποδοσφαίρου έκανε τη διαφορά.

Αν δεν είχε την ατυχία να βρεθεί στο διάβα του Λιονέλ Μέσι, τότε θα μιλούσαμε για μια πραγματικά αψεγάδιαστη παρουσία σε Μουντιάλ. Ακόμα και με αυτή την κηλίδα ωστόσο στο βιογραφικό του, ο Γιόσκο Γκβάρντιολ αποτέλεσε την μεγάλη αποκάλυψη του Μουντιάλ στη θέση των στόπερ. Όχι τόσο για τις δυνατότητές του - αυτές είχαν γίνει εμφανείς καιρό τώρα - αλλά για την ψυχραιμία και την ωριμότητα που επέδειξε στην κορυφαία ποδοσφαιρική σκηνή απέναντι σε αστέρες παρόντος και μέλλοντος. Η Λειψία τρίβει ήδη τα χέρια της για το καλοκαίρι, με τις Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι να έχουν μπει γερά στη μάχη της απόκτησής του.

Ακόμα μια αποκάλυψη του Μουντιάλ! Πριν από μερικούς μήνες άλλωστε αγωνιζόταν ακόμα με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ, προτού τελικά τον ανακαλύψει η Μπενφίκα και τον φέρει το καλοκαίρι στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Και μέσα σε μόλις έξι μήνες μπορεί να νιώθει απόλυτα δικαιωμένη για την επιλογή της. Ο Έντσο Φερνάντες αποτέλεσε ένα διαμάντι στο χώρο της μεσαίας γραμμής για την Αργεντινή και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του τροπαίου από την Αλμπισελέστε. Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να βρίσκονται ήδη στο κατόπι του ενόψει καλοκαιριού...

Το όνομά του ακούστηκε πρωτίστως χάρη στις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Άγιαξ στο Champions League, με τον ίδιο να λάμπει απέναντι σε Λίβερπουλ, Νάπολι και Ρέιντζερς. Μια λάμψη που έγινε ακόμα πιο εκθαμβωτική στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ακόμα κι αν ο Μοχάμεντ Κούντους τελικά δεν στάθηκε αρκετός για την Γκάνα του ώστε να προχωρήσει μέχρι τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Με δυο γκολ ωστόσο απέναντι στη Νότια Κορέα κατάφερε να χαρίσει το μοναδικό τρίποντο στους Αφρικανούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι οποίοι αποχώρησαν νωρίς μεν από τον θεσμό, αλλά με ψηλά το κεφάλι.

Μαζί με τον Άμραμπατ δημιούργησαν μια από τις κορυφαίες μεσαίες γραμμές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τι άλλο πρέπει να πούμε λοιπόν για τον Αζεντίν Ουναχί, ο οποίος από τα 22 του χρόνια κιόλας ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του και να αναρριχηθεί στα υψηλότερα στρώματα του ποδοσφαιρικού κόσμου; Η παρουσία άλλωστε του Μαροκινού στη γαλλική Ανζέ αναμένεται να φτάσει στο τέλος της το αργότερο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, μιας και ομάδες της Premier League όπως οι Λέστερ, Νιούκαστλ και Γουέστ Χαμ ετοιμάζονται να του στρώσουν χαλί από εκατομμύρια για να τον καλωσορίσουν στην Αγγλία.

Ποιος είπε ότι ένας 27χρονος γκολκίπερ Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν μπορεί να κάνει όνειρα για... είσοδο στην ευρωπαϊκή ελίτ; Όποιος και να ήταν σίγουρα δεν θα είχε την τύχη να παρακολουθήσει τον τερματοφύλακα της Κροατίας, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς! Ο ψιλόλιγνος κίπερ ήταν η κινητήριος δύναμη της Χρβάτσκα καθ΄όλη την πορεία της προς τα ημιτελικά του Μουντιάλ, με ηρωικές εμφανίσεις απέναντι σε Ιαπωνία και Βραζιλία. Τα πέναλτι μάλιστα αποδείχθηκαν πως είναι η... σπεσιαλιτέ του, αφού έπιασε συνολικά τέσσερα σε όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Η Μπάγερν δεν άργησε να εκδηλώσει ενδιαφέρον μετά τα όσα είδε από τον 27χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος εξετάζεται ως αντικαταστάτης του τραυματία Μάνουελ Νόιερ.

Πρόκειται για τη μεγάλη αποκάλυψη της Αυστραλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ! Ο 24χρονος αμυντικός της Στόουκ αποτέλεσε «βράχο» στα μετόπισθεν και συνάμα έναν από τους βασικούς λόγους για την ανέλπιστη πορεία των Socceroos μέχρι τη φάση των «16». Ήδη στην Αγγλία το όνομά του «παίζει» για μια σειρά από ομάδες της Premier League που περιμένουν την αγορά του καλοκαιριού για να προβούν σε επίσημη κρούση.

Μπορεί να θεωρείται ο μοιραίος για τη Γαλλία λόγω του ανεπανάληπτου τετ-α-τετ που σπατάλησε στην τελευταία φάση της παράτασης στον τελικό απέναντι στην Αργεντινή, όμως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως ο Ραντάλ Κόλο Μουανί κατάφερε να κάνει το «μπαμ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με ένα γκολ (στον ημιτελικό κόντρα στο Μαρόκο) και μια ασίστ, ο 24χρονος επιθετικός της Άιντραχτ αποδείχθηκε ένας άξιος αντικαταστάτης του τραυματία Κρίστοφερ Ενκουνκού και ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image