ΗΠΑ: Ο προπονητής τους παραδέχθηκε βιαιοπραγία κατά της γυναίκας του και απειλές εις βάρος του

ΗΠΑ: Ο προπονητής τους παραδέχθηκε βιαιοπραγία κατά της γυναίκας του και απειλές εις βάρος του

Ιάσονας Θεριός
ΗΠΑ: Ο προπονητής τους παραδέχθηκε βιαιοπραγία κατά της γυναίκας του και απειλές εις βάρος του

bet365

Ο Γκρεγκ Μπερόλτερ, προπονητής των ΗΠΑ στο Μουντιάλ, με δημόσια τοποθέτησή του παραδέχθηκε πως είχε βιαιοπραγήσει απέναντι στη νυν σύζυγό του 32 χρόνια πριν, κάνοντας λόγο επίσης για εις βάρος του απειλές.

Ο Γκρεγκ Μπερόλτερ, το συμβόλαιο του οποίου με τις ΗΠΑ έλαβε τέλος την προήγουμενη εβδομάδα, ομολόγησε από έναν μη επιβεβαιωμένο λογαριασμό στο Twitter, πως 32 χρόνια πριν είχε «κλωτσήσει» τη νυν γυναίκα του, μετά από έναν καβγά τους.

Ο Αμερικάνος έγραψε πως ένας ανώνυμος τον απείλησε με δημοσίευση της συγκεκριμένης πληροφορίας και συνέχισε λέγοντας πως αυτή η συμπεριφορά του δεν έχει επαναληφθεί.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ ένα άτομο επικοινώνησε με την ομοσπονδία της Αμερικής, λέγοντας πως έχει πληροφορίες που μπορούν να με «κατεβάσουν», κάνοντας μια προφανή προσπάθεια να αποκαλύψουν κάτι πολύ προσωπικό από το παρελθόν, που θα έβαζε τέλος στη συνεργασία μου με την εθνική ομάδα. Είναι ένα δύσκολο βήμα, αλλά η σύζυγός μου, Ρόζαλιντ, κι εγώ θέλουμε να μοιραστούμε την αλήθεια. Αυτή η ιστορία ανήκει σε εμάς αλλά υπάρχουν μαθήματα στη σχέση μας που μπορεί να είναι πολύτιμα για άλλους.

Το φθινόπωρο του 1991, γνώρισα την αδελφή ψυχή μου. Μόλις είχα κλείσει τα 18 και ήμουν πρωτοετής στο κολέγιο όταν συνάντησα τη Ρόζαλιντ για πρώτη φορά. Υπήρχε ένα οικείο συναίσθημα όταν μιλήσαμε. Η Ρόζαλιντ ήταν και παραμένει ένας καταπληκτικός αποφασιστικός άνθρωπος, με ενσυναίσθηση και είναι διασκεδαστικό να βρίσκεσαι κοντά της. Ετσι, δεθήκαμε αμέσως. Ένιωσα σαν να γνωριζόμασταν χρόνια. Βγαίναμε ραντεβού για τέσσερις μήνες όταν συνέβη ένα περιστατικό μεταξύ μας που θα διαμόρφωνε το μέλλον της σχέσης μας. Ένα βράδυ, ενώ είχαμε καταναλώσει αλκοόλ σε ένα τοπικό μπαρ, η Ρόζαλιντ και εγώ είχαμε μια έντονη λογομαχία που συνεχίστηκε έξω. Ναι, την κλώτσησα στα πόδια... Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τις ενέργειές μου εκείνο το βράδυ.

Ήταν ντροπιαστικό και μια στιγμή για την οποία μετανιώνω μέχρι σήμερα. Τότε, ζήτησα αμέσως συγγνώμη από τη Ρόζαλντ, αλλά όπως ήταν κατανοητό, δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί μου. Το είπα στους γονείς μου , την οικογένεια και τους φίλους τι συνέβη γιατί ήθελα να αναλάβω πλήρως την ευθύνη για τη συμπεριφορά μου. Η Ρόζαλιντ ενημέρωσε επίσης τους γονείς, την οικογένεια και τους φίλους της. Αν και οι αρχές δεν ενεπλάκησαν ποτέ σε αυτό το θέμα, αναζήτησα συμβουλές σε ειδικό για να γίνω καλύτερος. Μια από τις πιο πολύτιμες αποφάσεις που πήρα ποτέ. Μέχρι σήμερα, τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν έχει επαναληφθεί ποτέ...»

Με τη σειρά της η ομοσπονδία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα όσον αφορά το σχετικό περιστατικό.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα