Oλυμπιακός – Ατρόμητος 4-1: Show Μαρσέλο που τον έχει πιάσει τρέλα! (vids)

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Μαγεία Μαρσέλο στο Φάληρο! Με δύο «μουντιαλικές» γκολάρες από τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ κι από μια των Μπιελ, Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 του Ατρομήτου και ουσιαστικά... τσέκαρε την πρόκριση στους «8» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος.

Ένας καταιγιστικός στο β' μέρος Ολυμπιακός με δύο γκολάρες (τα πρώτα γκολ του στην Ελλάδα) από τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ Μαρσέλο, που αποθεώθηκε, διέλυσε τον Ατρόμητο με 4-1 κάνοντας ουσιαστικό βήμα πρόκρισης για τη συνέχεια του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει σε 1-1 στο α' μέρος και αρχικά έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Πως ξεκίνησαν οι δύο αντίπαλοι

Στο περιθώριο του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με βασικό τον Τζολάκη, δίδυμο στόπερ Ρέτσο και Ντόι και άκρα άμυνας με Μαρσέλο (πρώτη φορά βασικός) και Βρουσάι. Κέντρο με εξάρια τους Κασάμι (πρώτη φορά βασικός επίσης στην επιστροφή του) και Εμβιλά, μπροστά τους τον Αγκιμπού και τριάδα στην επίθεση με Φορτούνη, Μπιέλ και Μπακαμπού. Ουσιαστικά ο Φορτούνης με τον Αγκιμπού άλλαζαν θέσεις με τον Έλληνα χαφ να πηγαίνει πότε προς τον άξονα και πότε προς τα άκρα.

Ο Ατρόμητος είχε Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, άκρα άμυνας με Κεσχρίντα και Ντε Μποκ, κέντρο άμυνας με Χατζηισαϊα και Μαυρομμάτη, στον άξονα τους Έντερ, Κοέν και Φριτζόνσον και στην επίθεση τους Ροτάριου, Ρομπάιγ και Κιάρτανσον.

Εξαιρετικό γκολ από τον Μπιέλ και... απάντηση σε 1-1 από τον Κιάρτανσον

Ο Ολυμπιακός μπήκε... φορτσάτα όμως στη συνέχεια το α' μέρος του δεν ήταν καθόλου καλό δεχόμενος γκολ αλλά και έχοντας προβλήματα από τον Ατρόμητο. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα, έκανε έναν ελιγμό και είχε ένα σουτ λίγο έξω. Ο Ατρόμητος απάντησε στις μεγάλες φάσεις με μπαλιά του Κεσχρίντα για τον Ρομπάιγ που από κοντά έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 7ο όμως ο Μπιέλ με εξαιρετική κίνηση και σουτ ανάμεσα σε 3 αντιπάλους έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

 

Ο Ατρόμητος έβγαλε αντίδραση και έκανε το 1-1 με εξαιρετική κεφαλιά του Κιάρτανσον από το φάουλ του Ρομπάιγ. Στο 12ο λεπτό και μετά από μία μικρή πτώση της τάσης του ρεύματος υπήρξε διακοπή στο παιχνίδι. Το ματς άρχισε πάλι στο 19'.

Στο 21' ο Φορτούνης είχε κίνηση και σουτ έξω. Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με τον Εμβιλά στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός έχοντας ψηλά την άμυνά του αντιμετώπιζε κίνδυνο στις αντεπιθέσεις του Ατρόμητου όπως στη φάση του Κεσχρίντα που πήγε να αξιοποιήσει τη λανθασμένη έξοδο του Τζολάκη με τον Εμβιλά να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 30' ο Τζολάκης έβγαλε τετ α τετ του Ρομπάιγ. Στο 35' ο Μπακαμπού είχε κεφαλιά άουτ μετά από μπαλιά του Φορτούνη. Στο 42' ο Μπακαμπού βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-1 με κεφαλιά έξω μετά από γύρισμα του Βρουσάι. Στο 45+ ο Αγκιμπού έκανε κάτι σαν γύρισμα - σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα.

Στο 45+ ο Ατρόμητος είχε μεγάλη διπλή φάση με τον Τζολάκη να βγάζει το τετ α τετ του Ρομπάιγ και τον Βρουσάι να διώχνει το 2ο σουτ που πήγαινε προς την εστία. Επίσης στις καθυστερήσεις ο Φορτούνης είχε ένα δυνατό σουτ που κόπηκε δύσκολα.

Τι έβαλες ρε Μαρσέλο;

Την ώρα που ο Ολυμπιακός έμοιαζε να είναι σε δύσκολη φάση ήρθε ο Μαρσέλο να δώσει τη λύση. Ελίχθηκε μπροστά από τον Κοέν και έκανε μά σουτάρα για το 2-1 στο 50'. Απίστευτο, αδιανόητο και ασύλληπτο γκολ. Στο 54' ακυρώθηκε γκολ του Μπακαμπού μετά από υπόδειξη οφσάιντ στον Γκάρι Ροντρίγκες. Στο 62' ο Ροτάριου είχε μία κεφαλιά λίγο έξω μπροστά από τον Μαρσέλο.

Στο 64' ο Φορτούνης έκανε το σουτ που πήρε ύψος για να έρθει η μπάλα στον Αραμπί και να σκοράρει με ωραίο σουτ και να κάνει το 3-1. Στο 66' ο φοβερός σε αυτό το ματς μεσοεπιθετικά Βραζιλιάνος σταρ πήρε τη μπάλα από τον Μπιέλ, τη... σήκωσε τον αέρα και σούταρε γεμάτα από κοντά για το 4-1. Στο 70' ο Μπιέλ είχε ένα σουτ λίγο έξω.

Στο 82' ο Ντε Μποκ είχε μία κεφαλιά που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη. Στο 89' ο Χάμες είχε ένα τρομερό σουτ που αποκρούστηκε με δυσκολία. Το παιχνίδι έληξε στο 4-1.

MVP: Θέλει και ερώτημα; Θα μπει ο Μαρσέλο για τις 2 γκολάρες του. Τα πρώτα του γκολ με τον Ολυμπιακό και το πρώτο ματς που σκόραρε δις. Είναι το απόλυτο πρόσωπο του αγώνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Φορτούνης και Αραμπί. Ο πρώτος έχει κάνει γεμάτο ματς μεσοεπιθετικά και ο 2ος λίγο αφότου μπήκε σκόραρε για το 3-1.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Ατρόμητου στο β' μέρος. Κυρίως οι δύο στόπερ του.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 3-1 του Ολυμπιακού κανένας από τους μπακ των φιλοξενούμενων δεν ακολουθεί σωστά τον Αραμπί από την καραμπόλα που γίνεται για να βγει το γκολ των Πειραιωτών. Λανθασμένη αντίδραση της άμυνας του Ατρόμητου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Περισσότερο τα 'θέματα' της διαιτησίας του Φωτιά είχαν να κάνουν με τα φάουλ και τον πειθαρχικό έλεγχο. Σημαντικό λάθος δεν έχει γίνει γενικά. Το γκολ του Ατρόμητου και το 3-1 του Ολυμπιακού πέρασαν από το... τσεκάρισμα του VAR.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός είχε... ζόρια. Στην επανάληψη χάρις - και - στα 2 γκολ του Μαρσέλο (για λογαριασμό των Πειραιωτών) ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, οδηγώντας τον Ατρόμητο σε μία βαριά ήττα και παίρνοντας το μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Φοβερά τα γκολ του Μαρσέλο που ήταν ο σταρ του ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρέτσος, Εμβιλά, Φορτούνης (71' Χάμες), Μαρσέλο (69' Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι, Μπιέλ, Αγκιμπού Καμαρά (46' Γκάρι Ροντρίγκες), Κασάμι (60' Σαμασέκου), Ντόι και Μπακαμπού (60' Αραμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Έντερ (76' Οικονομίδης), Κοέν, Φριτζόνσον, Ροτάριου (76' Τζοβάρας), Ρομπάιγ (68' Κλωναρίδης) και Κιάρτανσον (69' Τζαβίδας).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα