Αργεντινή - Μαρόκο: Ανεπανάληπτο χάος, οι ομάδες επέστρεψαν μετά από δυο ώρες στο γήπεδο, ακυρώθηκε η ισοφάριση της «Αλμπισελέστε»

Νίκος Κικίδης
Αργεντινή - Μαρόκο

bet365

Το Αργεντινή - Μαρόκο συνεχίστηκε μετά από δυο ώρες πλήρους ασάφειας γύρω από τη μοίρα της αναμέτρησης, με τον ρέφερι να ακυρώνει το γκολ της Αλμπισελέστε και κατοχυρώνει τη νίκη των Αφρικανών με 2-1.

Αυτά δεν ξαναγίνονται! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν με το... αριστερό στο ποδόσφαιρο, όπου το θεότρελο ματς μεταξύ Αργεντινής και Μαρόκο συνεχίστηκε στο 90+15΄μετά από δυο ώρες αναμονής και ενώ οι επίσημοι φορείς είχαν ενημερώσει πως ο αγώνας είχε λήξει.

Ακόμα και στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρχε ενημέρωση πως το ματς μεταξύ των δυο ομάδων είχε ολοκληρωθεί με σκορ 2-2, αλλά έκτοτε το σκηνικό ανατράπηκε.

Αφού οι αποστολές των δυο ομάδων επέστρεψαν στη φυσούνα μετά την εισβολή των οπαδών στο γήπεδο και με εντολή να... περιμένουν, ο διαιτητής του αγώνα, Γκλεν Νίμπερχ, ύστερα από δυο ώρες διαβουλεύσεων έστειλε ξανά τις ομάδες πίσω στον αγωνιστικό χώρο για να εξετάσει το γκολ της ισοφάρισης της Αργεντινής.

Τελικά όταν οι δυο ομάδες βγήκαν ξανά στο γήπεδο, ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ στην αρχή της φάσης σε on field review, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει 2-1 υπέρ του Μαρόκο. Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, σε σκηνικά όπου αμαυρώνουν την εικόνα του διεθνώς.

Το ματς

Προτού ωστόσο το μπάχαλο στο φινάλε καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω του τις επικεφαλίδες, νωρίτερα είχαμε και κανονικό ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές...

Σε ένα παιχνίδι με χαμηλό τέμπο το Μαρόκο είχε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 45+2΄, όταν έπειτα από γύρισμα του Ελ Κανούς στην περιοχή, ο Ραχίμι πρόλαβε την έξοδο του Ρούλι και έβαλε σε θέση οδηγού το Μαρόκο το 49΄οι Αφρικανοί βρήκαν τον τρόπο να αυξήσουν τη διαφορά, όταν στο 51΄ο Μπαρέτο έκανε πέναλτι στην περιοχή και ο Ραχίμι ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-0.

Η Αργεντινή αναγκαστικά ανέβασε ρυθμούς, μείωσε σε 2-1 με προβολή του Σαντιάγο και τελικά γλίτωσε τον βαθμό στην τελευταία φάση του αγώνα! Στο 90+15΄συγκεκριμένα και σε φάση που οι παίκτες του Μασεράνο σημάδεψαν δυο φορές το δοκάρι, ο Μεντίνα με την... τρίτη σκόραρε με κεφαλιά και έγραψε το 2-2.

Εισβολή, διακοπή και... χάος

Κάπου εκεί το πράγμα... χάθηκε. Η ισοφάριση της Αργεντινής προκάλεσε την έκρηξη των οπαδών του Μαρόκο που εισέβαλαν στο γήπεδο με μπουκάλα, κροτίδες και... άγριες διαθέσεις, απωθώντας τους ποδοσφαιριστές εκτός αγωνιστικού χώρου. Αφού προηγήθηκε αρκετή ώρα ασάφειας γύρω από την μοίρα της αναμέτρησης, οι Ομοσπονδίες των δυο χωρών μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενημέρωσαν πως ο αγώνας είχε λήξει, αλλά ο ρέφερι είχε διαφορετική άποψη.

Μετά από δυο ώρες κι αφού οι αποστολές είχαν λάβει οδηγία να παραμείνουν στη φυσούνα, ο αγώνας τελικά συνεχίστηκε χωρίς κόσμο με εξέταση του γκολ της ισοφάρισης, το οποίο και ακυρώθηκε έπειτα από on-field review για να μείνει το 2-1 υπέρ του Μαρόκο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τελευταία Νέα