Ολυμπιακοί Αγώνες, ποδόσφαιρο: «Καθάρισε» τις ΗΠΑ η Γαλλία, νίκη για Ισπανία και «πεντάρα» από την Ιαπωνία

Newsroom
france_olympic_games

bet365

Μία πρώτη αγωνιστική με γκολ και ένα ιστορικό «ευτράπελο» ήταν αυτή για τη φάση των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεχώρισε το αλαλούμ στο Αργεντινή-Μαρόκο, η «πεντάρα» της Ιαπωνίας και τα όμορφα τέρματα των Λακαζέτ και Ολίσε για τη Γαλλία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν με το άθλημα του ποδοσφαίρου να κάνει... πρεμιέρα στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

H αυλαία άνοιξε με το επεισοδιακό ματς της Αργεντινής απέναντι στο Μαρόκο για τον 2ο όμιλο, με τους Μαροκινούς να παίρνουν τελικά τη νίκη με 2-1, μετά το ακυρωθέν γκολ του Μεντίνα. Στο άλλο ματς του ομίλου, το Ιράκ επικράτησε με το ίδιο σκορ της Ουκρανίας, κάνοντας μάλιστα την ανατροπή.

Στα παιχνίδια του πρώτου ομίλου, η Νέα Ζηλανδία νίκησε επίσης με 2-1 την Γουινέα, ενώ η Γαλλία επικράτησε με 3-0 των ΗΠΑ, χάρη στα γκολ των Λακαζέτ, Ολίσε και Μπαντέ.

Για το τρίτο γκρουπ, η Ισπανία έκαμψε την αντίσταση του Ουζμπεκιστάν επικρατώντας με 2-1 και παίρνοντας την πρωτιά, αφού Αίγυπτος και Δομινικανή Δημοκρατία έμειναν στο 0-0.

Στο πιο παραγωγικό ματς της ημέρας, η Ιαπωνία συνέτριψε με 5-0 την Παραγουάη, ενώ Μάλι και Ισραήλ ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων:

Αργεντινή-Μαρόκο 1-2
Ουζμπεκιστάν-Ισπανία 1-2
Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία 0-0
Γουινέα-Νέα Ζηλανδία 1-2
Ιράκ-Ουκρανία 2-1
Ιαπωνία-Παραγουάη 5-0
Γαλλία-ΗΠΑ 3-0
Μάλι-Ισραήλ 1-1

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τελευταία Νέα