Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Γαλλία... καθάρισε την Αργεντινή, «κλείδωσε» η τετράδα

Ιάσονας Θεριός
Γαλλία - Αργεντινή

bet365

Χάρη στο γρήγορο το γκολ του Ματετά, η Γαλλία επικράτησε της Αργεντινής (1-0) στα προημιτελικά του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων και έκλεισε «ραντεβού» με την Αίγυπτο. Μαρόκο - Ισπανία το άλλο ζευγάρι της τετράδας.

Μπορεί στο τέλος να... αγχώθηκε, αλλά η Γαλλία έκανε τη δουλειά κόντρα στην Αργεντινή στο ντέρμπι των προημιτελικών του ποδοσφαίρου Ολυμπιακών Αγώνων και πήρε το εισιτήριο για τους «4». Το γκολ του Ματετά ήταν αυτό που χώρισε τις δύο ομάδες. Μόλις στο 5' ο Ολίσε σέρβιρε στον επιθετικό των Μπλε από το σημείο του κόρνερ κι αυτός με ωραία κεφαλιά χάρισε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του Ανρί.

Λίγο νωρίτερα, η Αίγυπτος ήταν αυτή που «λύγισε» στα πέναλτι την Παραγουάη και έκλεισε θέση στον ημιτελικό κόντρα στους Μπλε. Οι Λατινοαμερικανοί προηγήθηκαν στο 71' με σκόρερ τον Γκόμες από ασίστ του Χούλιο Ενσίσο αλλά οι Αφρικανοί ισοφάρισαν στο 88' με τον Αντέλ και αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι στη «ρώσικη ρουλέτα» (5-4).

Στο άλλο μονοπάτι προς την τετράδα, το Μαρόκο έκανε... πάρτι κόντρα στις ΗΠΑ, τις οποίες διέλυσε με τεσσάρα (4-0) και σκόρερς τους Ραχίμι, Ακομάς, Χακίμι και Μαούμπ. Με αντίστοιχα χαρακτηριστική άνεση προκρίθηκε και η Ισπανία που σκόρπισε με τριάρα την Ιαπωνία (3-0), χάρη στα δύο τέρματα του Φερμίν Λόπεθ και το... κερασάκι στην τούρτα από τον Αμπέλ Ρουίθ.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

  • Μαρόκο - Ισπανία (05/08 - 19:00)
  • Αίγυπτος - Γαλλία (05/08 - 21:00)
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τελευταία Νέα