Παγκοσμίο Κύπελλο Συλλόγων: Στα ημιτελικά και τα... δόντια της Μάντσεστερ Σίτι η Ουράβα

Ιάσονας Θεριός
urawa_red_diamonds1

bet365

Χάρη στο γκολ του Σαλκ στο 78', η Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς από την Ιαπωνία υπέταξε με 1-0 τη μεξικανική Κλουμπ Λεόν και προκρίθηκε στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Σίτι, στη διοργάνωση που παρακολουθείτε αποκλειστικά στο Gazzetta.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που προσγειώθηκε σε ελληνικό... έδαφος αποκλειστικά από το Gazzetta, αρχίζει να μπαίνει σιγά σιγά στην τελική του ευθεία. Ήδη άλλωστε σχηματίστηκε το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών της διοργάνωσης.

Η Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς, πρωταθλήτρια του Ασιατικού Champions League με νίκη 1-0 πήρε την πρόκριση έναντι της... ομολόγου της στη Βόρεια Αμερική, της μεξικάνικης Κλουμπ Λεόν, και θα βρεθεί στους τελευταίους τέσσερις του διασυλλογικού Μουντιάλ. Τα... κακά νέα για τους Ιάπωνες βέβαια είναι ότι έπεσαν κατευθείαν στα... δόντια της πανίσχυρης Μάντσεστερ Σίτι την οποία θα πρέπει να υποτάξουν (19/12 - Live μετάδοση από το Gazzetta) αν ονειρεύονται να βρεθούν στον μεγάλο τελικό του Ριάντ.

Σε ένα γενικά ισορροπημένο παιχνίδι, ίσως η Κλουμπ Λεόν να ήταν αυτή που έδειχνε πιο δραστήρια και πιο απειλητική, με τις φάσεις βέβαια να είναι μοιρασμένες.

Στο 19' ο Οκούμπο σούταρε εντός περιοχής αλλά ο Κότα αποσόβησε τον κίνδυνο, ενώ έξι λεπτά μετά οι Μεξικανοί απάντησαν. Ο Αμπρίς επωφελήθηκε από το λάθος της ιαπωνικής άμυνας, έτρεξε με την μπάλα αλλά αποφάσισε να εκτελέσει εκτός περιοχής, ενώ θα μπορούσε να βγάλει δύο συμπαίκτες του φάτσα με το τέρμα.

Οι δύο «μονομάχοι» έδειχναν πιο προσηλωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και το ματς φάνταζε... καταδικασμένο για παράταση. Τα πάντα όμως άλλαξαν σε μια στιγμή. Στο 78ο λεπτό ο Σαλκ, που είχε μπει αλλαγή στο 73', βρέθηκε σε θέση βολής μετά το σπάσιμο του Καντέ και με ψυχραιμία εκτέλεσε τον Κότα για το 1-0.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη για τη Λεόν που στο 84' έχασε τον αρχηγό της, Τεσίγιο, με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Μεξικάνοι πίεσαν, έψαξαν την ισοφάριση, αλλά δεν τη βρήκαν ποτέ, με την Ουράβα να φεύγει, χάρη στο τέρμα του Σαλκ, θριαμβεύτρια από το ματς και να κλείνει θέση στο απαιτητικότατο... ραντεβού των ημιτελικών με τη Μάντσεστερ Σίτι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Τελευταία Νέα