Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Χάλκινη» με τεσσάρα αλλά και... άγχος η Αλ Αχλί

Ιάσονας Θεριός
al_ahli

bet365

Η Αλ Αχλί κόντεψε να... βγάλει τα μάτια της, ωστόσο εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει 4-2 της μαχητικής Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς και να ανέβει στην 3η θέση του βάθρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Φλέρταρε με το να γίνει ιδανική αυτόχειρας, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και το απώλεσε, έχασε πέναλτι και... ίδρωσε. Στο τέλος όμως, η Αλ Αχλί «λύγισε» με 4-2 την αξιόμαχη Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς και έκλεισε με τον καλύτερο για εκείνη τρόπο το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ανεβαίνοντας στην 3η θέση του βάθρου της διοργάνωσης που παρακολουθήσατε αποκλειστικά από το Gazzetta.

Οι Αιγύπτιοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την όποια αίγλη του χάλκινου μεταλλίου. Από νωρίς πήραν τα ηνία του αγώνα και μπόρεσαν να απειλήσουν.

Μάλιστα, γρήγορα έδειξαν να... ξεμπερδεύουν με το παιχνίδι, αφού στο 19ο λεπτό ο Ιμπραΐμ άνοιξε από κοντά το σκορ και στο 25' ο Πέρσι Ταόυ μετά από σοβαρό λάθος στην άμυνα της Ουράβα πλάσαρε υποδειγματικά για το 2-0. Οι Ιάπωνες ωστόσο δεν πτοήθηκαν κάτω και έβαλαν μπρος στην αντεπίθεσή τους ήδη από το πρώτο μέρος, αφού στο 43' με ωραίο βολέ ο Καντέ μείωσε σε 2-1. Η Ουράβα επέστρεψε για τα καλά και στο 54ο λεπτό σόκαρε την Αλ Αχλί, ισοφαρίζοντας σε 2-2 χάρη στο πέναλτι του Σολτς.

Η χαρά της βέβαια δεν κράτησε για πολύ, με τον Κοϊζούμι στο 60' να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας ξανά προβάδισμα στους Αιγύπτιους. Ο Μαλούλ είδε στο 75' τον Νισικάουα να τον σταματά από την άσπρη βούλα και ταυτόχρονα οι Ιάπωνες γέμισαν πίστη και πίεσαν για το 3-3, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες.

Ο Ελ Σανάουι όμως φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε και ο Μαλούλ στις καθυστερήσεις πήρε το αίμα του πίσω, διαμορφώνοντας με φοβερή εκτέλεση φάουλ το τελικό 4-2 για την Αλ Αχλί.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Τελευταία Νέα