Άρσεναλ - Γουότφορντ 1-0: Και ξαφνικά... τετράδα με οδηγό Σμιθ-Ρόου! (vids)

Άρσεναλ - Γουότφορντ 1-0: Και ξαφνικά... τετράδα με οδηγό Σμιθ-Ρόου! (vids)
Από το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της, η Άρσεναλ συμπλήρωσε πάνω από δύο μήνες χωρίς ήττα και με τον υπέροχο Σμιθ-Ρόου να σκοράρει σε τρίτο σερί παιχνίδι «καθάρισε» και τη Γουότφορντ (1-0), αγγίζοντας την τετράδα! Ισοπαλία για Λιντς-Λέστερ.

Μετά την 3η αγωνιστική, στο λήμμα «χειρότερο ξεκίνημα ever από ομάδα της Premier League» συναντούσε κανείς το όνομα της Άρσεναλ. Χωρίς βαθμό, χωρίς γκολ υπέρ και με εννέα γκολ παθητικό, η κατάσταση έμοιαζε να μην έχει επιστροφή για τον Μίκελ Αρτέτα. Ωστόσο, οι Κανονιέρηδες στήριξαν τον Ισπανό και δυόμιση μήνες μετά, όλα είναι διαφορετικά. Στο 100οτου παιχνίδι στην PL, οι Κανονιέρηδες διεύρυναν το αήττητο σερί τους στα οκτώ παιχνίδια (δεύτερο καλύτερο σερί του), παίρνοντας τη νίκη κόντρα στη Γουότφορντ (1-0) η οποία τους έστειλε ξανά στο όριο της τετράδας!

Σε ένα ματς που είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα και θα μπορούσαν να έχουν δώσει διαστάσεις θριάμβου στο τρίποντο, οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν για ακόμη μια φορά τον «φύλακα άγγελό» τους. Ο Εμίλ Σμιθ-Ρόου δήλωσε για άλλο ένα παιχνίδι παρών, με το γκολ του στο 56’ να καθορίζει το παιχνίδι. Μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν ο 38χρονος Μπεν Φόστερ που εξελισσόταν σε MVP, έχοντας αποκρούσει πέναλτι του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 36’ αλλά και μία-δύο ακόμη εντυπωσιακές επεμβάσεις, με την Άρσεναλ να μετράει και ακυρωθέν γκολ στο 7’ με τον Σάκα.

Ο 21χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός, όμως, είχε τη λύση και το γκολ για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι. Με ωραίο συρτό σουτ σε… rebound από την απομάκρυνση της άμυνας, νίκησε τον Φόστερ και έγραψε το 1-0, όντας μόλις ο τέταρτος που σκοράρει σε τρία σερί παιχνίδια στην PL με την Άρσεναλ μετά τους Ανελκά, Ρέγιες και Φάμπρεγας. Στο φινάλε, μόνο, η Άρσεναλ ένιωσε την πίεση λόγω του ελάχιστου 1-0, όμως, μετά και την αποβολή του Κούτσκα στο 89' κατάφερε να αναχαιτίσει κάθε προσπάθεια των Χόρνετς.

Και... ξαφνικά, το χιλιοταλαιπωρημένο σύνολο του Αρτέτα τους πρώτους μήνες της σεζόν, μετράει τους περισσότερους βαθμούς στην PL από την 1η Σεπτεμβρίου (20, +1 από Τσέλσι), έπιασε την Γουέστ Χαμ και οραματίζεται και πάλι με αξιώσεις την επιστροφή στην Ευρώπη.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Σάκα (90+3’ Μαρτινέλι), Λοκόνγκα, Μέιτλαντ-Νάιλς, Σμιθ-Ρόου (86’ Ελνένι), Λακαζέτ (69’ Όντεγκααρντ), Ομπαμεγιάνγκ

Γουότφορντ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Φόστερ, Κίκο, Κάθκαρτ (90+4’ Φλέτσερ), Ενκουλού, Ρόουζ, Σισοκό, Σαρ, Κούτσκα, Τουφάν (62’ Πέντρο), Ντένις (74’ Κούτσο), Κινγκ

Ισόπαλες Λιντς και Λέστερ!

Ματσάρα στο «Έλαντ Ρόουντ», όπου Λιντς και Λέστερ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τις «Αλεπούδες» να μένουν στη 12η θέση. Ολα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα... Στο 26' ο Ραφίνια με εκτέλεση φάουλ που πέρασε απ όλους πέτυχε το 1-0. Η αντίδραση της Λέστερ ήταν άμεση, ίσως η αμεσότερη που μπορούσε να συμβεί. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Μπαρνς με υπέροχο δεξί σουτ πέτυχε το 1-1! Η Λιντς προσπάθησε να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα, αλλά η προσπάθεια του Ρικάρντο Περέιρα σταμάτησε στο δοκάρι. Η Λέστερ στο 67ο λεπτό βρήκε δίχτυα με τον Λούκμαν, όμως το VAR... έδειξε οφσάιντ! Οι γηπεχούχοι προσπάθησαν να πάρουν το τρίποντο, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα