Η Τσέλσι και η κατάρα με το 9
Κρις Σάτον: Τα highlights της καριέρας του ήταν με τη φανέλα της Μπλάκμπερν. Τη σεζόν 1994-95 κατέκτησε την Premier League και τη σεζόν 1997-98 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος, με 18 τέρματα. Ένα χρόνο μετά, το 1999, ο Άγγλος επιθετικός έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για την Τσέλσι, έναντι δέκα εκατομμυρίων λιρών. Πήρε τη φανέλα με το Νο9, όμως το όνειρο δεν κράτησε πολύ για τον ίδιο. Στην πρώτη του σεζόν στο Στάμφορντ Μπριτζ σημείωσε μόλις ένα τέρμα στο πρωτάθλημα (σε 28 συμμετοχές). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αμέσως επόμενο καλοκαίρι να αποχωρήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στη Σέλτικ.
Ματέγια Κέζμαν: Αποτέλεσε το πρώτο Νο9 της εποχής Μουρίνιο στην Τσέλσι. Οι «μπλε» απέκτησαν το καλοκαίρι του 2004 το Σέρβο επιθετικό, ο οποίος τις δύο προηγούμενες χρονιές είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Αϊντχόφεν. Ωστόσο, στην Premier League τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά για τον Κέζμαν, ο οποίος έμεινε μόλις μία χρονιά στο Λονδίνο. Σε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Τσέλσι, σημείωσε μόλις επτά τέρματα, με αποτέλεσμα ο Ζοσέ Μουρίνιο να ανάψει το πράσινο φως για την αποχώρησή το αμέσως επόμενο καλοκαίρι. Ο Σέρβος μπορεί να έμεινε ελάχιστα στον αγγλικό σύλλογο, όμως μετέπειτα δήλωσε πως παρουσία του στους «μπλε» ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη στην καριέρα του.
Ερνάν Κρέσπο: Ο Αργεντινός φορ πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι το 2003 και στην πρώτη του σεζόν στους «μπλε» είχε τη φανέλα με το Νο21. Τη σεζόν 2004-05 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μίλαν και όταν επέστρεψε στο Στάμφορντ Μπριτζ πήρε το Νο9, που μόλις είχε... ορφανέψει από τον Κέζμαν. Ωστόσο, εκείνη την εποχή δέσποζε η παρουσία του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην επίθεση των Λονδρέζων, ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο επέλεγε να αγωνίζεται με ένα φορ στην κορυφή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κρέσπο να μη βρίσκει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και συνήθως να αγωνίζεται ως αλλαγή. Έτσι, το καλοκαίρι του 2006 αποχώρησε εκ νέου με τη μορφή δανεισμού, μόνο που αυτή τη φορά δεν επέστρεψε ποτέ στην Τσέλσι.
Φερνάντο Τόρες: Πιθανότατα αποτελεί το πιο αποτυχημένο πέρασμα ποδοσφαιριστή από το Στάμφορντ Μπριτζ, με το Νο9 στην πλάτη. Μπορεί φέτος για τον Λουκάκου η Τσέλσι να δαπάνησε 115 εκατομμύρια ευρώ, όμως δέκα χρόνια πριν, τα μισά για τον Τόρες είχαν κάνει μεγαλύτερο ντόρο. 58 εκατομμύρια ευρώ κόστισε ο Ισπανός επιθετικός τον Ιανουάριο του 2011, προκείμενου να βγάλει τα κόκκινα της Λίβερπουλ και να φορέσει τα μπλε της Τσέλσι. Ένα ποσό, που τότε αποτέλεσε μεταγραφικό ρεκόρ στην Αγγλία και έκανε τον ίδιο τον πιο ακριβοπληρωμένο Ισπανό ποδοσφαιριστή. Μόνο που στον αγωνιστικό χώρο, δεν επιβεβαιώθηκαν όλες αυτές οι τεράστιες προσδοκίες. Μπορεί ο Τόρες να ήταν μέλος των ομάδων, που κατέκτησαν Champions League και Europa League, όμως σε ατομικό επίπεδο κινήθηκε στη μετριότητα. Σε 3,5 χρόνια μέτρησε 172 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας μόλις 45 γκολ.
Ρανταμέλ Φαλκάο: Μέχρι το 2013 αποτελούσε τον κορυφαίο επιθετικό των ευρωπαϊκών γηπέδων. Όμως στις αρχές του 2014, με τη φανέλα της Μονακό, είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, με αποτέλεσμα η καριέρα του να πάρει την κατιούσα. Ο «τίγρης» έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο, όμως δε τα κατάφερε. Τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά ακολούθησε ο δανεισμός του στην Τσέλσι από τη Μονακό. Και στους δύο αγγλικούς συλλόγους πήρε τη φανέλα με το Νο9 και η παρουσία του ήταν εξίσου απογοητευτική. Με τους «μπλε» αγωνίστηκε μόλις σε δώδεκα παιχνίδια σε όλη τη σεζόν, σημειώνοντας ένα τέρμα. Μάλιστα, στα μέσα της σεζόν, η Τσέλσι τον έβγαλε και από τη λίστα του Champions League. Το καλοκαίρι του 2016 επέστρεψε στο πριγκιπάτο.
Άλβαρο Μοράτα: Το καλοκαίρι του 2017 η Τσέλσι πραγματοποίησε μεταγραφικό ρεκόρ στην ιστορία της. Δαπάνησε το ποσό των 66 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει από τον Ισπανό επιθετικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μοράτα πήρε τη φανέλα με το Νο9, όμως η παρουσία του κινήθηκε στη γενική μετριότητα της ομάδας. Οι «μπλε» τερμάτισαν στην πέμπτη θέση της Premier League (έμειναν εκτός Champions League), ενώ ο ακριβοπληρωμένος φορ της ομάδας σημείωσε έντεκα τέρματα. Ο ίδιος, θέλοντας να ξορκίσει από πάνω του την κατάρα του Νο9, αποφάσισε να αλλάξει αριθμό την επόμενη σεζόν. Επέλεξε το «29», όμως η αγωνιστική άνοδος δεν ήρθε ποτέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει στα μέσα της σεζόν 2018-19, με προορισμό την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Γκονζάλο Ιγκουαΐν: Η έλευση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο, το καλοκαίρι του 2018, ουσιαστικά οδήγησε τον Αργεντινό επιθετικό στην πόρτα της εξόδου από τη Γιουβέντους. Στο πρώτο μισό της σεζόν πήγε ως δανεικός στη Μίλαν, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 μετακόμισε στο Λονδίνο, για λογαριασμό της Τσέλσι. Το Νο9 είχε μείνει χωρίς κάτοχο, μετά την απόφαση του Μοράτα να το αφήσει, με τον Ιγκουαΐν να το επιλέγει και να συνεχίζει... την παράδοση. Μέχρι το τέλος της σεζόν σημείωσε μόλις πέντε τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των «μπλε». Ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε και ο ίδιος επέστρεψε στη Γιουβέντους.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.