Ζουμά - Γουέστ Χαμ: Διακόπηκε η συνεργασία με τον βασικό χορηγό της

Ζουμά - Γουέστ Χαμ: Διακόπηκε η συνεργασία με τον βασικό χορηγό της

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ζουμά - Γουέστ Χαμ: Διακόπηκε η συνεργασία με τον βασικό χορηγό της
Το «πλήγμα» από την επιλογή της Γουέστ Χαμ να μην επιβάλλει κυρώσεις στον Κερτ Ζουμά για την κακοποίηση της γάτας του πέρα από ηθικό ήταν και οικονομικό, καθώς ο βασικός της χορηγός ανακοίνωσε την αναστολή της συνεργασίας τους.

Ακριβά πληρώνει το τίμημα της διαχείρισης στην υπόθεση του Κερτ Ζουμά η Γουέστ Χαμ. Ο σύλλογος του Λονδίνου προκάλεσε ερωτηματικά και αρνητικές εντυπώσεις με το να μην επιβάλει την παραμικρή επίπτωση στον Γάλλο στόπερ μετά την κακοποίηση της γάτας του και μάλιστα, ο Ντέιβιντ Μόγιες τον συμπεριέλαβε κανονικά στο αρχικό σχήμα για το παιχνίδι κόντρα στη Γουότφορντ. Ωστόσο, τόσο το σοκαριστικό βίντεο που εξόργισε το κοινό και εξέθεσε τον διεθνή αμυντικό, όσο και η σχετική ανοχή που επέδειξε η διοίκηση στο ζήτημα της τιμωρίας του, είχε οικονομικές συνέπειες. Η «Vitality», ασφαλιστική εταιρεία με την οποία σύναψε χορηγία το κλαμπ το περασμένο καλοκαίρι, ανακοίνωσε πως αναστέλλει επ' αόριστον τη συνεργασία της με τους Χάμερς στη «σκιά» του σάλου που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα.

«Είμαστε πάρα πολύ αναστατωμένοι μετά το βίντεο που είδαμε με τον Κερτ Ζουμά. Στη Vitality, καταδικάζουμε την κακοποίηση των ζώων και τη βία οποιουδήποτε είδους. Είμαστε επίσης εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την κρίση και τα αντανακλαστικά που (δεν) επέδειξε ο σύλλογος ως απάντηση στο περιστατικό. Κατόπιν όλων αυτών, αναστέλλουμε τη συνεργασία μας με τη Γουέστ Χαμ με άμεση ισχύ. Θα παραμείνουμε σε επαφές με τον σύλλογο για να καταλάβουμε ποιες θα είναι οι επόμενες δράσεις που θα λάβει ώστε να αντιμετωπίσει την κατάσταση», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ακριβά και... έμπρακτα θα πληρώσει, πάντως και ο Κερτ Ζουμά για το αδίκημα στο οποίο υπέπεσε, καθώς τού επιβλήθηκε πρόστιμο 250.000 λιρών και απειλείται μέχρι και με φυλάκιση τεσσάρων ετών στη Γαλλία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα