Μάντσεστερ Σίτι: Τα 2,42 xGoals κάνουν μακρινή ανάμνηση τον Κέιν (vids)

Μάντσεστερ Σίτι: Τα 2,42 xGoals κάνουν μακρινή ανάμνηση τον Κέιν (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μάντσεστερ Σίτι: Τα 2,42 xGoals κάνουν μακρινή ανάμνηση τον Κέιν (vids)
Ο Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στις τέσσερις προσπάθειες που έκανε η Σίτι για τον Κέιν, όμως, οι επιδόσεις των παικτών του μπροστά από την αντίπαλη εστία, τα γκολ και η κορυφή της Premier, δείχνουν πως... αχρείαστος είναι τελικά.

Η Σίτι στο χορτάρι αποδεικνύει πως έχει κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες που προσπάθησαν από την έναρξη της σεζόν να διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Κι αν η Λίβερπουλ δεν σταματάει το κυνήγι, οι «πολίτες» με την εικόνα που βγάζουν και την αποτελεσματικότητα που έχουν, κάνουν και τον πιο αισιόδοξο οπαδό των «κόκκινων» να μη δίνει πολλές πιθανότητες στην ανατροπή της κατάστασης στην κορυφή.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης με την Τότεναμ του Κόντε για τη φετινή σεζόν έκανε αναφορά στις τέσσερις προσπάθειες της ομάδας του μέσα στο καλοκαίρι του 2021 για τον Χάρι Κέιν. Και εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι ο Άγγλος δεν ήταν και απαραίτητος...

  • Σκοράρει και με το παραπάνω

Η κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαίρου WyScout αποτυπώνει τις επιθετικές επιδόσεις της Μάντσεστερ Σίτι σε γενικότερο πλαίσιο σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Κάπου εδώ να τονιστεί ότι οι Πρωταθλητές ΔΕΝ έχουν καθαρόαιμο στράικερ μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Αγουέρο.

Όλοι όσοι αγωνίζονται στην επίθεση δεν είναι φορ, παίζουν σε όλες τις θέσεις της γραμμής κρούσης, άλλοτε η ομάδα χρησιμοποιεί «ψευτοεννιάρι» και καταφέρνει να βγάλει κάθε αποστολή με επιτυχία.

 

Κάπως έτσι τα xGoals της σε όλες τις διοργανώσεις ανέρχονται στα 2,42 και η Σίτι πετυχαίνει 2,7 γκολ ανά ματς! Στην Premier League έχει δεδομένα έναν μέσο όρο 2,44 τερμάτων ανά παιχνίδι, πετυχαίνοντας όσα γκολ ακριβώς ορίζει ο δείκτης των xGoals (2,45), ενώ, στο Champions League το πράγμα γίνεται πολύ καλύτερο.

Από τα 2,28 γκολ που αναμένονται βάσει των κριτηρίων που επηρεάζουν και καθορίζουν τα προσδοκώμενα τέρματα, η Μάντσεστερ Σίτι έχει καταγράψει 3,29 γκολ ανά αναμέτρηση, μετά και την «πεντάρα» επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

  • Με 15 διαφορετικούς σκόρερ στο πρωτάθλημα και 10 στο Champions League!

Η δουλειά που ενδεχομένως θα έκανε ένας στράικερ ολκής, αν βρισκόταν ένας τέτοιος στο ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι, αυτή την αγωνιστική περίοδο καλύπτεται από όλο το υπόλοιπο σύνολο. Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει φτάσει να μετράει 10 διαφορετικούς σκόρερ στο Champions League μέχρι και τη φάση των «16» της διοργάνωσης, ενώ, στην Premier League, 15 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές έχουν βρει το δρόμο για τα δίχτυα!

Η λίστα στο πρωτάθλημα ξεκινάει από τα μετόπισθεν με τους Ρούμπεν Ντίας (2), Νέιθαν Άκε (1), Αϊμερίκ Λαπόρτ (3), Ζοάο Κανσέλο (1) και μεταφέρεται στα χαφ. Εκεί έχουμε: Ιλκάι Γκουντογκάν (4), Κέβιν Ντε Μπρόινε (7), Φερναντίνιο (1), Φιλ Φόντεν (6), Μπερνάρντο Σίλβα (7), Ρόδρι (3). Και στην επίθεση υπάρχουν οι Τζακ Γκρίλις (2), Ραχίμ Στέρλινγκ (10), Γκάμπριελ Ζεσούς (2) και Ριγιάντ Μαχρέζ (7).

Και ορθά ο Πεπ ανέφερε πως «το καλοκαίρι δεν ξέραμε τι μπορούσε να συμβεί δίχως να πάρουμε επιθετικό». Όμως, είναι τέτοια η ατομική ποιότητα των παικτών του και τέτοιο το στυλ παιχνιδιού της εποχής του Καταλανού στους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ, που δεν ανησυχούν ούτε για την επιθετική «φαρέτρα» της Λίβερπουλ. Παρά τα 16 τέρματα του Σαλάχ, τα 12 του Ζότα, τα 8 του Μανέ, τα 4 του Φιρμίνο και τα 2 των Μιναμίνο και Οριγκί, η Σίτι... δεν ζηλεύει τίποτα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα